Bădoi rămâne pragmatic în privința promovării: „Șansele sunt în continuare egale, chiar dacă avem un avantaj de două goluri”

Marius ANGHEL 23 Jun. 2015, 12:21 Stiri

Campioana județului Teleorman, Sporting Turnu Măgurele, s-a impus în primul meci al barajului de promovare în Liga a 3-a, contra celor de la AS Milcov, campioana din Olt. Jucătorii antrenați de Valentin Bădoi au câștigat disputa de pe teren propriu cu scorul de 2-0 prin golurilor reușite de Laurențiu Teleoacă și Sălcianu. În urma rezultatului înregistrat, teleormănenii au prima șansă la câștigarea barajului de promovare pe scena celui de-al treilea eșalon fotbalistic al țării.

Meciul retur se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, pe Stadionul „Metalurgistul”, iar fotbaliștii aflați sub comanda lui Cătălin Ristea au anunțat că își vor juca șansa până la final, pentru că s-au văzut destule întoarceri de rezultat în fotbal. Tehnicianul de la Sporting Turnu Măgurele a declarat că este o victorie importantă pentru formația sa. „Am făcut un meci bun și am câștigat pe merit, deși am evoluat în 10 oameni toată repriza a doua. Este o victorie importantă, la fel cum este și faptul că nu am primit gol”, a afirmat Vali Bădoi.

Chiar dacă au câștiga cu 2-0 manșa tur, teleormănenii nu se cred deja câștigătorii barajului de promovare în Liga a 3-a, iar Bădoi consideră că șansele sunt în continuare egale. „Mai este partida retur de la Slatina, unde mergem să ne facem jocul nostru. Sper să marcăm și să obținem calificare pentru că acesta este obiectivul nostru. Am marcat destul de repede și a fost și un gol foarte frumos. Pe lângă gol am mai avut și alte ocazii pe care le-am ratat. S-a terminat 2-0 și este foarte bine pentru noi. Toată echipa a depus efort și a ieșit bine la final. Nu ne facem calcule pentru Liga a III-a. Ne vom pregăti în această săptămână la fel de bine pentru că nu s-a terminat. Cred că șansele sunt în continuare egale, chiar dacă avem un avantaj de două goluri. Trebuie să fim atenți la partida de la Slatina. Este bucuria mea să văd acest stadion din Turnu Măgurele din nou plin”, a spus Vali Bădoi.

Ristea: „Plecăm cu un dezavantaj, însă ne jucăm șansa până la capăt”

Pentru a putea emite pretenții de a câștiga jocul retur, fotbaliștii de la AS Milcov au nevoie de schimbare de atitudine față de partida din tur. Aceștia au stat rău la majoritatea capitolelor, lucru întărit și de faptul cu nu și-au creat nicio situație clară în partea secundă a disputei, deși au evoluat cu un om în plus. Oltenii trebuie să joace după premisa: „un baraj trebuie tratat și jucat cu ambiție, determinare și tupeu”.
 
Cam așa trebuie să se prezinte o echipă la un meci decisiv, cu atitudine, indiferent de adversar și de numele lui. Deși pleacă cu un dezavantaj de două goluri, tehnicianul de la AS Milcov spune că echipa își va juca șansa până la final. „Atitudinea și ambiția ne-au lipsit la primul joc al barajului de promovare în Liga a III-a. Am stat foarte slab și la capitolul pregătire fizică. Ei sunt favoriți, dar mai este un meci de jucat. Este o săptămână în care trebuie să vedem ce am greșit și să remediem. Plecăm cu un dezavantaj, însă ne jucăm șansa până la capăt”, a declarat Ristea.

Greu, dar nu imposibil

Mijlocașul celor de la AS Milcov, George Rădulescu, este conștient că va fi greu pentru că nu au marcat în tur. „A fost un meci foarte dificil și după părerea mea au meritat victoria. Sunt mult mai pregătiți, și-au dorit să câștige și au fost mult mai buni decât noi. Putem spune că golul venit destul de repede ne-a demontat puțin, pentru că nu ne așteptam la așa ceva. Oricum nu este o scuză având în vedere că am jucat o repriză cu un om în plus pe teren. Trebuia să marcăm cel puțin o dată”, a spus Rădulescu.

Așa cum se spune, în fotbal 2-0 este un rezultat periculos care a fost întors de multe ori. După această vorbă pornesc și cei de la AS Milcov, care vor să întoarcă rezultatul din tur, în fața celor de la Sporting Turnu Măgurele. George Rădulescu, jucătorul campioanei județului Olt, crede că echipa sa poate reveni și promova.

„Mai avem o șansă la meciul de acasă și credem în ea. S-au întâmplat multe și de ce să nu credem având în vedere că mai sunt 90 de minute de jucat. Cred că putem reveni și promova în Liga a III-a. Nu cred că ne-am speriat de ei, dar era normal să fie mai motivați pentru că au jucat pe teren propriu și au avut publicul în spate, unul destul de numeros. Sperăm ca în retur să reușim să ne impunem. Ne dorim ca și la Slatina să vină un public numeros, având în vedere că multă lume este în vacanță, dar și de faptul că cei de la FC Olt s-au retras și nu au mai văzut meciuri. Am jucat o repriză cu un om în plus pe teren și nu am reușit să ne creăm o fază clară de poartă. Aceasta este și frustrarea noastră pentru că nu ai voie să fii dominat la acest mod cu un om în plus”, a precizat Rădulescu.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 23 Jun. 2015, 12:21 Stiri
Pe aceeași temă