Bacău sau Iași, Răcăciuni sau Lespezi? Gauss încă speră la promovare după ce în tur a pierdut la limită cu Siretul

Marius ANGHEL 24 Jun. 2016, 16:36 Stiri
Bacău sau Iași, Răcăciuni sau Lespezi?** Gauss încă speră la promovare după ce în tur a pierdut la limită cu Siretul

Comuna Răcăciuni din sudul județului Bacău are aproximativ opt mii de locuitori și este formată din șase sate, iar de-a lungul istoriei a fost cunoscută, mai degrabă, grație moșiilor boierești sau a curții domnești construite acolo la mijlocul celui de-al XVII-lea secol. În termeni fotbalistici, prima echipă locală a fost Recolta, fondată în anul 1953 și promovată în echivalentul actualei ligi a treia în 1955. De sâmbătă, Răcăciuniul ar putea reveni în divizia amintită, de această dată prin AS Gauss.

Chiar dacă în tur s-a înclinat pe terenul ieșenilor de la Siretul Lespezi, cu scorul de 1-2, Gauss este încrezătoare că poate întoarce rezultatul, mai ales că moralul pare să fie bun după ce, între cele două manșe ale barajului de promovare, echipa din Răcăciuni a câștigat faza județeană a Cupei României, dispunând cu 8-1 de Gloria Zemeș, realizând astfel eventul campionat-cupă.

Dar, așa cum au declaraț cei mai mulți sportivi, tehnicieni sau președinți ai cluburilor implicate în jocurile de baraj pentru promovarea din Liga a IV-a, aceste performanțe își pierd din însemnătate dacă nu sunt dublate și de ascensiunea în Liga a III-a.

Dacă ar promova, Gauss Răcăciuni s-ar alătura Aerostarului Bacău ca a doua echipă a județului în al treilea eșalon fotbalistic, în timp ce în liga a doua evoluează SC Bacău. La fel ca la echipa antrenată de Cristi Popovici, însă, și la Răcăciuni există o oarecare tensiune financiară, neștiindu-se încă ce soluții de alcătuire a bugetului vor fi identificate în cazul unei promovări.

Dar, după cum declară tehnicianul Gabriel Bojescu pentru desteptarea.ro „mai intâi să promovăm noi și apoi vom mai vedea ce și cum”. Cât despre șansele din meciul de mâine, în ciuda absenței unor jucători ca Gabi Boghian, Sascău sau Marian Tănasă, același Bojescu afirmă că „avem o echipă destul de valoroasă și cred că vom găsi soluții pentru a suplini lipsa celor trei. Ne stă în puteri să obținem o victorie la scor de promovare”.

Gauss Răcăciuni evolua acum doi ani în Liga a V-a, dar un proiect temeinic al primăriei și al firmei care dă și numele echipei au ajutat-o să atragă jucători valoroși din județ și să aspire la performanțe înalte. Returul barajului cu Siretul Lespezi va începe sâmbătă de la ora 17.30 și va fi găzduit de stadionul local.

Articol scris de Vlad ROȘCA
Foto: Deșteptarea

Marius ANGHEL 24 Jun. 2016, 16:36 Stiri
Pe aceeași temă