Avântul Valea Mărului a îngenuncheat-o pe Metalosport în derby-ul gălățean din Liga 3

Prima zi a lunii noiembrie, pe terenul din comuna gălățeană Valea Mărului a fost derby între două dintre echipele județului Galați care evoluează în Liga 3. Marți după-amiază, de la ora 14:00, s-a disputat meciul restanță din etapa a 7-a a Seriei 1 dintre echipa locală Avântul și Metalosport Galați. Câștigătoarea fără drept de apel, cu 3-0, a fost Avântul, care cu această ocazie s-a despins la trei puncte de ultimele două clasate.

  • Meciul dintre Avântul Valea Mărului și Metalosport Galați ar fi trebuit să se desfășoare pe 15 octombrie, de la ora 15:00, însă a fost amânat pentru 1 noiembrie din cauza inundațiilor care au avut loc la acea dată în județul Galați.

 

Unul dintre derby-urile gălățene ale Seriei 1 a Ligii 3 s-a încheiat cu o înfrângere severă și surprinzătoare a celor de la Metalosport, 3-0 (2-0), mai ales că aceștia au început campionatul având ca țintă promovarea, iar Avântul este o debutantă în acest eșalon și avea doar o victorie în precedentele etape.

Gazdele au fost extrem de eficiente, majoritatea acțiunilor ofensive fiind transformate în goluri, în timp ce ocaziile oaspeților au fost irosite. Scorul a fost deschis în minutul 25, când Gârleanu a transformat un penalti, acordat pentru henț în careu, iar până la pauză s-a făcut 2-0, prin reușita aceluiași jucător. Tabela a fost fixată la 3-0 în minutul 55, gol marcat de Dragoș Voicu. După cinci minute, Metalosport a ratat un penalti prin Gâță, iar din minutul 65 Avântul a evoluat în zece, după eliminarea fundașului Popa.

După acest meci, Avântul a acumulat 10 puncte și a urcat pe locul 11, în timp ce Metalosport a rămas cu 13 puncte și e pe locul 8, la 10 puncte în spatele liderului AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Runda următoare, Metalosport joacă vineri, de la ora 14:00, la CSM Pașcani, în timp ce Avântul Valea Mărului joacă tot în deplasare, sâmbătă, de la ora 14:00, la AFC Hărman.

VEZI cum arată CLASAMENTUL SERIEI 1 a Ligii 3

Avântul: Coviț – Buzatu, Antofe, Popa, Frunză – Dragoș Voicu, Căldăraru, Marin, Roșu – Gârleanu, I. Cristian. Au mai jucat: Daniel Voicu, Dodan și Ciochină.

Metalosport: Jalbă – Stancu, Cârjă, Gâță, Răgălie – Milea, Tofan, Sevastian, Bahnașu – Milea, Constantinescu. Au mai intrat: Chiriac, Iancu, Anastasie și Blănaru.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă bucureșteană condusă de centralul Dan Grigore Botescu și asistenții Dragoș Baluna și Alexandru Bodolan.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă