Au dat de sacii cu bani! O echipă din Liga 3 face cantonament de lux în Turcia. Primarul e fericit: „Noi nu plătim nimic, totul e de la sponsori”

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 24 Jan. 2019, 22:41 Stiri

FC Pucioasa dă știrea iernii în Liga a 3-a la capitolul cantonamente. Înființată doar de câteva luni, în vara lui 2018, echipa dâmbovițeană antrenată de fostul jucător Cristian Bălașa, tatăl fcsb-istului Mihai Bălașa, va beneficia de un cantonament de lux, la același stabiliment unde a ajuns, cu puține zile în urmă, CFR Cluj, campioana României și actualul lider din Liga 1.

Pe site-ul oficial al hotelului Alva Donna Exclusive din Belek, Turcia, acolo unde vor sta jucătorii de la Pucioasa, o cameră dublă cu all inclusive în perioada 4-15 februarie sare de 4.900 de lire turcești, adică aproape 4.000 lei. Cum din delegația celor la Pucioasa vor face parte aproximativ 25 de persoane, doar cazarea și masa la acest hotel de lux vor costa peste 50.000 lei. Adăugam biletele de avion București – Antalya dus-întors, în jur de 1200 lei de persoană, adică vreo 30.000 în total, și ajungem la minim 80.000 lei pentru acest stagiu de pregătire. O sumă care se apropie de jumătate din bugetul pe care îl are sigurat echipa pentru un întreg sezon de Liga 3.

„Noi am asigurat un buget de 200.000 lei pentru acest sezon de Liga a 3-a. Mai mult nu putem. Am fost și eu invitat în acest cantonament, dar am refuzat să merg. Rămân în oraș să rezolv problemele de aici. Pot să vă să spun că Primăria Pucioasa nu contribuie cu niciun leu la acest cantonament. A fost ambiția lor, spun că au găsit sponsori și le vor plăti tot”, a vorbit, pentru Liga2.ro, primarul din Pucioasa, Constantin Ana.

De amintit că FC Pucioasa a apărut în Liga a 3-a în vara anului trecut, după mutarea în localitatea respectivă a echipei FC Aninoasa, unde autoritățile locale ar fi refuzat să mai asigure finanțare pentru fotbal. Neoficial, după ce ar fi virat 600.000 lei într-un sezon pentru echipa de fotbal, edilii din Aninoasa ar fi renunțat să mai sprijine clubul suspectat în repetate rânduri de meciuri aranjate pentru pariuri.

Toate costurile legate de organizarea acestui cantonament din Turcia ar fi asigurate de sponsori. Cel puțin asta susține antrenorul de la Pucioasa, Cristian Bălașa: „Mi-am dorit mult să îi pot duce pe jucătorii mei să se pregătească la un nivel deosebit. Toate cheltuielile sunt în sarcina sponsorilor noștri. Vrem să jucăm patru meciuri amicale la Belek, deocamdată suntem în discuții cu mai multe echipe. Vor veni și niște jucători în probe, în Turcia, dintre care un nigerian și un marocan”.

FC Pucioasa evoluează în Seria a 3-a a Ligii a 3-a, ocupând locul 7 din 16 la finalul turului.

O altă echipă care merge în această iarnă în cantonament în Turcia pe banii unui sponsor apărut peste noapte este ACS Poli Timișoara, club aflat în insolvență și care ocupă ultimul loc în Liga 2.

Articol scris de Ionuț MARIN

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 24 Jan. 2019, 22:41 Stiri
Pe aceeași temă