Atletic Bradu revine în Liga 3 după ce s-a distrat cu Malu Spart!

Marius ANGHEL 21 Jun. 2013, 11:38 Stiri
Atletic Bradu revine în Liga 3** după ce s-a distrat cu Malu Spart!

Doar patru minute a durat echilibrul în partida de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, disputată, mier­curi seara, la Roșiorii de Vede, între Atletic Bradu, campioana județului Argeș, și ACS FC Bo­lin­tin Malu Spart, din Giurgiu. După aceea, au început să curgă atât ocaziile la poarta adversarilor arge­șe­ni­lor, cât și golurile.

Până să marcheze primul gol, Atletic a ratat ocazii bune prin Căl­dă­raru, Șerban și Câr­stea. Apoi, Mu­rineanu a fost fa­ul­tat în careu la o pătrundere pe stânga și tot el a deschis scorul din pe­nalti. Apoi a fost rândul lui Câr­stea să iasă la rampă. În mi­nu­tele 25, 29 și 57, acesta a re­u­șit un hattrick prin ca­re a risipit ori­ce dubiu în privința în­vin­­gă­toa­rei partidei, mai ales că FC Bo­lintin evolua din momentul mar­cării golului de 2-0 în 10 oa­meni. Căldăraru și-a încu­nu­nat e­­vo­luția de excepție cu o cur­să cu min­gea la picior, din apro­­pie­rea ca­­­­re­ului lui până în poarta ad­­versă, iar în prelungiri, Cârstea a mai marcat o dată, stabilind la 6-0 scorul final al partidei.

Deși au a­vut în față un adversar mo­dest, chiar foarte slab, nu putem să nu re­marcăm la Atletic evo­lu­ția lui Di­ță, cu incursiune pe stân­ga, și centrările bune în ca­reu, presta­ția lui Șer­­ban și Velianu, care nu le-au dat nicio șan­­să atacanților ad­verși, a lui Ruță și Păun, care au adus un plus de tinerețe nece­sar e­chi­pei, a lui Mu­rineanu, care a și marcat, dar a și ratat din mai mul­te poziții, a lui Fră­sineanu, ca­re a dat si­gu­ran­ță și pase ex­ce­len­te de la mijlocul te­re­nului, a lui Pă­­vă­luță, care, deși nu a mar­cat, s-a dis­trat cu a­pă­ra­rea ad­ver­să atât prin fazele create, cât și prin pa­sele date.

De ase­me­nea, nou-intrații pe teren State, Mo­­nea, Soa­re și Tă­nase trebuie și ei re­mar­cați, pentru că s-au ri­di­cat la nivelul ti­tu­larilor înlocuiți. Iar por­tarul Ol­tea­nu, deși nu prea a avut ce apăra, a dat si­gu­ran­ță echipei de acolo, dintre bu­turi, și chiar a pa­rat o minge-do­uă în final.

Cum s-au marcat golurile:

# 1-0, min. 13: Murineanu este faultat în careu pe stânga, și tot el transformă cu siguranță penaltiul
# 2-0, min. 25: Păvăluță scapă singur cu portarul, îl driblează, însă mingea șutată este respinsă cu mâna de pe linia porții de un fundaș. Penaltiul acordat este transformat de Cârstea
# 3-0, min. 29: Frăsineanu execută senzațional o lovitură liberă de la 20 m, portarul scoate cu greu din vinclu, dar Cârstea, apărut bine în careul mic, reia în plasă
# 4-0, min. 57: Păun șutează de pe stânga, portarul deviază, min­gea lovește bara, revine în careu, de unde este reluată în poartă de Cârstea
# 5-0, min. 60: Căldăraru recuperează la 25 m de poarta sa, face apoi o cursă senzațională de 75 m, oprindu-se cu mingea în plasa ad­versă, finalizarea fiind pe măsura fazei, cu un lob
# 6-0, min. 90+2: Cârstea marchează al patrulea al său gol cu un șut din interiorul careului

Culisele meciului

# Delegația lui Atletic Bradu a ple­cat la Roșiori încă de luni du­pă-amiază, echipa antrenându-se două zile pe stadionul unde ur­ma să joace barajul de pro­mo­vare.
# La Roșiori a fost caniculă în această săptămână, iar la ora dis­­­­putării partidei la nivelul ga­zo­nu­lui se înregistrau 40 de grade, căl­dura fiind insuportabilă pen­tru jucători.
# În tribunele stadionului din Roșiori nu au fost prezenți decât a­proximativ 350 de spectatori, ma­­joritatea fiind susținători ai e­chi­pei argeșene.
# De la Bradu au venit, or­ga­ni­zat, peste 250 de su­por­teri, cu două autocare și un mi­cro­buz, însă la meci au sosit sus­ținători ai echipei alb-verde și cu ma­și­ni­le proprii.
# Partida a fost atât de deze­chi­librată, încât, într-o vreme, Mu­rineanu a început să joa­ce la mișto cu adversarul, în­să i­me­diat arbitrul de centru i-a a­tras atenția să termine cu miș­to­urile.
# Deși conduceau cu 5-0, la un moment dat, jucătorii lui Atletic se certau între ei când ratau o­ca­zii mari sau când greșeau câte o pasă.
# Arbitrul de centru a condus ex­celent partida de la Roșiori, chiar dacă pe durata celor 90 de mi­nute a acordat două 11 m ar­ge­șenilor, două cartonașe roșii – câte unul fiecărei echipe, și alte cinci gal­bene.
# Argeșenii l-au avut la acest meci masor pe Valentin Melu, ca­­re în trecut a mai lucrat și la al­te echipe argeșene: FC Argeș și Internațional Curtea de Argeș.
# Aflat pe marginea te­re­nu­lui, în prima repriză, preșe­din­te­le-jucător al lui Bradu, Cristinel Soare, a ieșit de mai multe ori la mar­gine, să le ceară jucă­to­­rilor să fie mai concentrați la joc.
# Alb-verzii au fost susținuți și încurajați la acest meci și de fos­tul lor antrenor principal Flo­rin Pampea, cel care a promis, când a plecat de la echipă, că va fi alături de ea când la ne­voie.
# La primul gol marcat din pe­nalti de Murineanu, jucătorii din Bolintin au încercat să-l inti­mi­deze pe argeșean, strigând de mai multe ori înainte ca a­ces­ta să execute: „Hai, că dă a­fa­ră! Hai, că ratează!”
# Președintele Cristinel Soa­re a fost susținut la meci și de so­­ție și de fetele sale, una dintre ele având chiar o pancartă pe ca­­re a scris cu carioca următoa­re­le: „Hai, tati!”
# Deși inițial au anunțat că vor fi susținuți de peste 300 de su­porteri din Bolintin, adversara lui Atletic n-a mai avut la meci decât 5-6 susținători, care însă nu au scandat niciun moment pen­tru echipă.
# Înainte de începerea parti­dei, observatorul de joc, la șe­din­ța tehnică, a tras la sorți, prin bi­le­țele, care dintre echipe va fi con­siderată gazdă și care oas­pe­te, Atletic Bradu fiind gazde și FC Bolintin oaspeți.

Premoniția președintelui

Înainte de începerea jocului de la Roșiori, jucătorii și oficialii argeșeni erau destul de încrezători în forțele pro­prii. Ba, mai mult, președintele- ju­cător Cristinel Soare le-a spus la un moment dat jurnaliștilor veniți de la Pitești: „Suntem bine, suntem pe ei! Uitați-vă aici… În minutul 28 vom avea 2-0!”

Soare a făcut chiar un pariu, simbolic, pe o bere pentru ce­le spuse. Și l-a câștigat, pentru că în minutul 25 scorul era 2-0 pentru Atletic Bradu, iar în minutul 29 s-a marcat al treilea gol al partidei.

Partida a început cu trei galbene

Partida a început foarte prost pentru cei de la Atletic Bradu, pentru că, în minutul 11, trei dintre jucătorii echipei argeșene erau deja avertizați cu cartonașe galbene. Primul a luat galben antrenorul Frăsineanu, pentru o intrare întârziată, iar pe urmă și Șerban și Velianu au mai fost avertizați pentru intrări mai dure, din spate. Până la urmă, Bradu a terminat partida în 10 jucători de câmp, Șerban fiind eliminat în minutul 75, primind al doilea galben pentru o simulare în careul advers.

CS Atletic Bradu – ACS FC Bolintin Malu Spart 6-0 (3-0); au marcat: Murineanu (13), Cârstea (25 – pen., 29, 57, 90+2), Căldăraru (60)

Atletic: Olteanu – Diță (75 State), Șerban, Velianu, Căldăraru – Ruță (70 Tănase), Murineanu (64 Monea), Frăsinenau, Păun – Păvăluță (60 Soare), Cârstea. Antrenor: Cornel Frăsineanu

Bolintin: Copil – Iulișcă, Leanca, George Neagu, Mihai – Orbu, Datcu (71 Dragne), Florin Dumitrescu (32 Boian), Răzvan Dumitrescu – Popescu (32 Con­stantin), Rusu. Antrenor: Adrian Neagu

Arbitru: Dragoș Istrate (București).
Cartonașe galbene: Frăsineanu (4), Șerban (9, 75), Velianu / Neagu (14), Mihai (27).
Cartonașe roșii: Șerban (75) / Neagu (24).
Stadion: Rova Roșiori.   
Spectatori: 350.

Sursa: Curierul Zilei

Marius ANGHEL 21 Jun. 2013, 11:38 Stiri
Pe aceeași temă