ASU Poli înregistrează primele plecări după promovare. Timișorenii pot pierde și mai mulți jucători înaintea debutului în Liga 3

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 03 Jul. 2015, 12:13 Stiri
ASU Poli înregistrează primele plecări după promovare.** Timișorenii pot pierde și mai mulți jucători înaintea debutului în Liga 3

ASU Politehnica și-a realizat obiectivul cu brio în acest sezon și a atins Liga a 3-a. Înainte de mult așteptatele achiziții însă, gruparea timișoreană se va despărți de câteva nume. Pe lângă jucătorii ale căror împrumuturi expiră, alb-violeții ar putea pierde câteva nume consacrate.

Primul care s-a hotărât să plece e portarul Octavian Rusu, care a apărat puțin. Timișorenii nu vor mai miza nici pe Cosmin Ion, primul transfer între cluburile fără patroni nu a apucat să joace prea mult din cauză că s-a accidentat grav la genunchi. O altă posibilă despărțire e cea de mijlocașul Brian Filimon, care vizează o carieră în administrația publică locală la Gătaia, dar rămâne la dispoziția clubului deocamdată.

Există și alte nume care nu sunt sigure dacă pot face față ritmului serviciu-fotbal, precum e cazul lui Lucian Gavriluță. Pe „Știința” s-ar putea să nu mai fie văzut nici Flavius Tulcan, căruia i-a expirat suspendarea, dar care ar putea opta pentru același eșalon trei, dar din Austria, în timp ce golgheterul Tavi Drăghici va fi greu de păstrat în cazul unei oferte bune din ligile superioare.

O altă problemă a lotului alb-violet e cea a jucătorilor care au fost doar împrumutați. Astfel, cea mai grea luptă va fi probabil pentru păstrarea lui Răzvan Ghinescu, mijlocașul aparținând de Unirea Sânnicolau Mare. În timp ce Alex Rus și Alexandru Contescu sunt ai lui LPS Banatul.

Noul regulament care cere trei juniori în teren la Liga a III-a dă alte bătăi de cap. Atacantul Rus nu poate ajuta în acest sens, „Conti” în schimb poate fi o opțiune importantă și pentru noul sezon. Dorin Codrea urmează să fie încă o variantă, în timp ce pentru al treilea post U19 se anunță mai mulți candidați care s-au remarcat în Liga a IV-a Timiș.

Nou-promovata din Timișoara așteaptă însă și mai multe întăriri în raport cu posibilele plecări. ASU Poli ar putea beneficia și de un sponsor-surpriză în Liga 3. Reunirea echipei e pe 21 iulie, iar noul campionat va debuta probabil la finele lui august.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 03 Jul. 2015, 12:13 Stiri
Pe aceeași temă