Astra II a lasat Liga a 3-a pentru județ. Motivul pentru care au preferat să coboare un eșalon

Marius ANGHEL 14 Aug. 2015, 00:48 Stiri
Astra II a lasat Liga a 3-a pentru județ.** Motivul pentru care au preferat să coboare un eșalon

„Satelitul” Astrei va evolua în Liga A Prahova, urmând să debuteze astăzi în primul eșalon județean, după ce s-a retras din Liga a 3-a. Conducerea Astrei a renunțat la locul din acest eșalon național (fusese repartizată în Seria a III-a) pentru a evolua la județ, în prima rundă urmând să primească vizita celor de la Tricolorul Breaza, meci care se va juca pe stadionul „Astra”, din cartierul „9 Mai”, de la ora 11:00.

Decizia de renunțare a fost luată și pentru că Astra 2 joacă doar cu jucători juniori și aflați la final de juniorat (născuți între anii 1996 și 1999), iar competiția Ligii a III-a ar fi fost o „pălărie” prea mare pentru aceștia. Formația antrenată de Bucurel Dârman a și pierdut doi jucători importanți, care au ajuns, sub formă de împrumut, la Afumați, în Liga a 3-a, Ionuț Chiși și Valentin Gheorghe, dar, în schimb, a reușit să-l aducă pe atacantul Dragoș Gheorghe (fost la Petrolistul Boldești, CSM Câmpina sau Conpet, ultima dată la CS Roșiori).

Preda a ajuns la o fostă campioană

Dintre jucătorii care au activat în eșalonul trei, pentru Astra 2, portarul Eduard Preda – aflat la final de contract, dă probe la o fostă campioană a României și participantă în Champions League – Oțelul Galați!

Ajunsă în Liga a 2-a, echipa gălățeană caută jucători „Under 19″ pentru sezonul viitor, iar fostul goalkeper al CSM Ploiești, Conpet și Astra 2 are acest avantaj – fiind născut în 1996.

Ediția a 47-a a Ligii A debutează astăzi

Altfel, primul campionat județean din Prahova a ajuns la ediția a 47-a, de astăzi urmând să debuteze noul sezon competițional. Față de ultimii ani, Liga A va fi formată din 16 echipe, și nu din 18 cum era până acum. Grupările CS Păulești, CS Blejoi, CSO Plopeni, AFC Bănești-Urleta, CSO Teleajenul Vălenii de Munte, CSO Tricolorul Breaza, Avântul Măneciu, Progresul Drăgănești, CS Cornu, AFC Brebu, Unirea Cocorăștii Colț, CS Ceptura și Voința Găzarul Surani, promovatele AS Tufeni Băicoi și Unirea Urlați, plus retrogradata din Liga a III-a AFC Astra II vor alcătui noul eșalon de elită județean.

Ca de obicei, Liga A se anunță extrem de echilibrată, fiind greu de anticipat cine se va impune la final, în loturile echipelor regăsindu-se foarte mulți jucători care au cochetat cu eșaloanele superioare ale fotbalului autohton. „După cum bine știți, sezonul 2015-2016 pornește după noul format cu 16 echipe, astfel că valorile vor fi mult mai concentrate. Sper să nu ne mai confruntăm cu problema retragerilor din campionat, iar grupările participante să respecte competiția. La finalul stagiunii, formația care va câștiga întrecerea de elită județeană va continua tradiția campioanelor județului nostru și va accede în Liga a III-a”, a declarat președintele Asociației Județene de Fotbal Prahova, Silviu Crîngașu.

Derbi din prima

Jocul inaugural din noua stagiune se va desfășura astăzi, de la ora 18:00, pe stadionul „Gheorghe Șilaev” din Plopeni, gazdele de la CSO urmând să primească replica jucătorilor de la CS Cornu. Și în stagiunea precedentă, sorții au hărăzit ca echipele jocului de astăzi să se întâlnească, dar atunci cornenii nu au făcut deplasarea din cauza problemelor de lot. De această dată lucrurile vor sta cu totul altfel, oaspeții dorind să înceapă cu dreptul noua stagiune. În schimb, prin vocea președintelui Ștefan Huza, plopenarii și-au propus locul întâi pentru campionatul acesta, iar ieri au reușit legitimarea altui jucător de valoare, mijlocașul Ionuț Cioc, de la Petrolistul Boldești, iar în perioada următoare doresc înregimentarea altui fotbalist de la gruparea de Liga a III-a, Alexandru Puchea.

În această rundă, programul celorlalte jocuri din Liga A este următorul:

Astăzi, ora 11.00:
AS Tufeni Băicoi – Avântul Măneciu
AFC Astra II – Tricolorul Breaza
CS Blejoi – Unirea Cocorăștii Colț

Astăzi,ora 18.00:
AFC Brebu – CS Ceptura
Unirea Urlați – Progresul Drăgănești

Duminică, ora 11.00:
Voința Găzarul Surani – AFC Bănești-Urleta
CS Păulești – Teleajenul Văleni

Sursa: Ziarul de Prahova

Marius ANGHEL 14 Aug. 2015, 00:48 Stiri
Pe aceeași temă