AS SR Brașov, obosită și fără orizont în meciul cu Nemere Ghelința. Strătilă și-a lăsat echipa în inferioritate după un gest necugetat

Marius ANGHEL 18 Jun. 2018, 18:16 Stiri
AS SR Brașov, obosită și fără orizont în meciul cu Nemere Ghelința.** Strătilă și-a lăsat echipa în inferioritate după un gest necugetat

AS SR Brașov nu a tranșat soarta promovării din manșa tur a barajului de promovare în Liga 3 cu Nemere Ghelința. Peste 1500 de spectatori au venit sâmbătă la stadion pentru a vedea un recital ofensiv al stegarilor, semn că Brașovul își dorește fotbal la un nivel superior. Presiunea a apăsat pe umerii jucătorilor brașoveni, iar evoluția din acest meci a fost una dezamăgitoare.

Blocați de autobaza celor de la Ghelința

Probabil, stegarii au intrat în teren convinși că vor câștiga la pas meciul fără să transpire prea mult. Pe teren lucrurile au stat diferit. Deși au început bine, brașovenii nu au găsit drumul spre gol (Alin Damian în două rânduri și Horia Popa), iar odată cu trecerea timpului a intervenit precipitarea și nervozitatea, astfel că până la finalul primei reprize, doar Cocan a ratat o ocazie uriașă.

Elevii lui Stîngă au părut vlăguiți de efort, au atacat steril, în fața unei echipe formată din mulți jucători brașoveni, care au punct la capitolul determinare. Cum pe fază ofensivă, covăsnenii nu au contat, Bodean, Sala, Gerotă sau Ursu s-au mulțumit doar să închidă jocul, să micșoreze spațiile și să stea foarte bine în teren. La pauză, Ciprian Ursu a acuzat din plin efortul depus, astfel că mijlocașul brașovean al celor de la Nemere a avut nevoie de intervenția medicului de pe salvare, iar repriza secundă a început cu câteva minute de întârziere.

Iureș ofensiv, gol Răduțoiu, gest necugetat Strătilă

Muștruluiți la cabine de antrenori, stegarii s-au năpustit în atac încă din debutul părții secunde, dar Poverlovici și Alin Damian au reușit să înscrie. Golul a venit în minutul 54, atunci când o combinație Țuțu – Răduțoiu a făcut șah – mat defensiva celor de Glelința, iar fundașul brașovean l-a învins pe excelentul Gâtej. Totul s-a năruit un minut mai târziu, atunci când Strătilă a reacționat nervos și l-a luat de gât pe Stana, iar mijocașul brașovean a fost trimis la cabine. Chiar și în superioritate numerică, cei de la Ghelința, nu au ieșit de la cutie, astfel că Mutu a fost deranjat o singură dată de șutul lui Ursu. Horia Popa, Vîrlan și Cocan au acuzat probleme musculare și au fost înlocuiți, iar, până la final, Gâtej a avut emoții doar la lovitură liberă executată de Țuțu. S-a terminat 1-0, astfel că totul se va decide în returul de la Ghelința.

Răzvan Iacob: „Nu ne îmbătăm cu apă rece”

Antrenorul- jucător al celor de la Nemere Ghelința, brașoveanul Răzvan Iacob, a explicat strategia prin care a blocat jocul stegarilor.

„Știam că presiunea este pe AS SR Brașov. Am reușit un joc tactic defensiv aproape perfect. Ne-au motivat și declarațiile celor de la Brașov, care spuneau că vor tranșa soarta promovării încă din meciul tur. Mai avem un meci retur la Ghelinșa, unde vom încerca să abordăm altfel jocul, să fim mai agresivi și să reușim să punem probleme și în atac. Nu ne îmbătăm cu apă rece, rămânem modești, așa cum ar trebui să procedeze și cei de la AS SR Brașov. M-a surprins faptul că pe final, brașovenii au căzut și fizic, asta în condițiile în care jucătorii lor fac antrenemente zilnic. Altfel, mi-a plăcut că am jucat pe un teren bun, că a fost multe lume la meci, iar în final nu ne-am făcut de râs așa cum se anticipa prin Brașov. Un aspect negativ a fost acela cu patronul nostru, care a fost prezent la meci, la tribuna oficială, a avut parte de un tratament care nu face cinste unui club de talia Brașovului”, a spus Iacob.

Stîngă: „Nu am știut să-i desfacem”

De cealaltă parte, antrenorul Florin Stîngă promite că echipa va arăta o altă față în returul de la Ghelința. „Presiunea obiectivului și dorința prea mare a jucătorilor de arăta cât mai mult în acest meci și-a pus din plin amprenta asupra jocului. S-au făcut multe greșeli copilărești. Cei de la Nemere Ghelința s-au pus pe două linii și nu am știut să-i desfacem. Strătilă a greșit, acum rămâne de văzut dacă absența lui va reprezenta o pierdere sau nu pentru noi în manșa retur. Păcat că după începutul bun din repriza secundă, nu am mai continuat la fel. Important este că am câștigat și că nu am primit gol. Sunt convins că echipa va arăta altfel în retur”, a declarat antrenorul Florin Stângă.

Meciul a fost întrerupt câteva minute!

În minutul 16 al meciului de pe Tineretului, meciul a fost întrerupt de arbitrul întâlnirii la solicitarea observatorului de joc. Motivul? Un banner cu o cruce celtică afișat pe gard de galeria stegarilor. A fost nevoie de intervenția lui Horia Popa și a lui Andrei Poverlovici ca bannerul să fie scos de pe gard de către suporteri. După câteva minute de parlamentări, bannerul a fost înlăturat, iar jocul a fost reluat. Cum observatorul a notat acest incident în raportul de observare, cazul poate ajunge pe masa Comisiei de Disciplină a FRF.

ACS SR MUNICIPAL BRAȘOV (Brașov) – NEMERE GHELINȚA (Covasna)     1-0
Ciprian Răduțoiu 54′

D. Mutu – Răduțoiu, Poverlovici, Rz. Damian, Rusu – Cocan (Căpățînă 83′), Țuțu, Vîrlan (Taraș 79′) – H. Popa (Fl. Stîngă 70′), A. Damian, Strătilă
Antrenori: Florin Stîngă, Petre Lucian
Eliminat: Sorin Strătilă 55′

Gâtej – R. Iacob, P. Zsombor, Marincea, Stana (Gașpar 87′) – Baciu – Bodean (Reman 90+1′), Sala, Ursu (V. Szabolcs 90′), Bărbășescu – Gerotă (Dorvoș 75′)
Antrenor: Rărvan Iacob

Stadion: Tineretului (Brașov); Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Mircea Rusu (Bertea – Prahova).

VEZI rezultatele și marcatorii meciurilor tur ale barajului de promovare în Liga 3

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Cătălin IGNAT

Marius ANGHEL 18 Jun. 2018, 18:16 Stiri
Pe aceeași temă