Arbitraj ostil, înfrângere nemeritată! Unirea Slobozia pierde cu Viitorul Domnești și termină turul pe locul 3, la mare distanță de lider

Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 13:37 Stiri

Disputată pe sinteticul de la Centrul Federației Române de Fotbal din Buftea, partida dintre Viitorul Domnești și Unirea Slobozia, ce a contat pentru etapa a 13-a a Seria a 2-a a Ligii 3, nu a dus lipsă de faze spectaculoase, cele două combatante au dominat câte o repriză, însă victoria a aparținut ilfovenilor. S-a terminat 2-1, rezultat ce îi împiedică pe ialomițeni să urce pe locul al doilea în clasament.

Repriza gazdelor

Meciul începuse deja de câteva minute, însă cele două echipe parcă se imbrăcaseră greșit. Încă de la primele schimburi de pase, jucătorii Domneștiului au dus mingea în preajma careului Unirii, acțiunile lor terminându-se cu centrări periculoase de pe flancuri, rămase însă fără rezultat. Văduva sprintează pe stânga, scoate pentru Barbu (9), însă șutul acestuia trece puțin peste poartă. Pe contră, Răduca (13) îi fură mingea lui Tudor, dar șutul său este reținut de Vâlceanu.

Gazdele continuă atacurile, iar golul vine în mod firesc în poarta Unirii. Bărbulescu (21) șutează la colțul lung și scutură plasa pentru 1-0. Apoi, Viitorul e din nou aproape de a înscrie, însă cornerul executat scurt ajuns la Cîrjan (25) e irosit de acesta, deoarece mingea șutată trece razant cu bara dreapta a porții lui Cristică. Mult mai exact e Văduva (35), al cărui șut sub transversală dublează avantajul echipei sale.

Putea fi 3-0, însă Cristică a respins în corner mingea trimisă de Cîrjan (44) din lovitură liberă.

Repriza oaspeților

Mitanul secund a aparținut în totalitate Unirii. Apăsați de rezultatul de pe tabelă, jucătorii ialomițeni ies mai deciși de la cabine și asta se vede în jocul lor. Nou-intratul Teodorescu (56) șutează peste dintr-o poziție bună. Iureșul oaspeților continuă, Toma (64) este oprit aiurea din drumul spre gol, de un ofsaid văzut doar de tușierul Adrian Banu. Apoi Toma trimite în careu, mingea este respinsă greșit de portar, până la Teodorescu (72), al cărui șut trece milimetric pe lângă poartă.

Unirea este și văduvită de un penalty. Răduca (78) intră în careu, preia, dar este călcat de Găină pe piciorul de sprijin, fiind împiedicat să șuteze, arbitrul nu acordă lovitură de la 11 metri și face semn că jocul poate continua. Totuși, forcingul Unirii dă rezultate. Marin pătrunde pe stânga, trimite în careu, de unde Răduca (80) pune latul, îndeplinind o formalitate. Ultima ocazie notabilă s-a consumat în minutul 90+3, când Toma trage din marginea careului, mingea ocolind de puțin ținta.

În urma acestui rezultat, Viitorul Domnești urcă pe locul 6 cu 19 puncte, în timp ce Unirea Slobozia rămâne pe locul 3, la egalitate cu Viitorul II Constanța, ambele cu 23 de puncte, departajate de golaveraj. Următoarea etapă se va disputa pe 4 martie 2017, atunci când Viitorul Domnești o va întâlni acasă pe CSM Oltenița, iar Unirea Slobozia va evolua în deplasare la Petrolistul Boldești.

VIITORUL DOMNEȘTI – UNIREA SLOBOZIA 2-1
Vlad Bărbulescu 21′, Alexandru Văduva 35′ / Adrian Răduca 80′

Vâlceanu – Bărbulescu, Barbu, D. Cîrjan, Tudor (cpt.), Dobrescu, Găină, Văduva, Dobre, Constantin, Banița. Au mai evoluat: Novac, Riță și Mihai.
Rezerve neutilizate: Văduva – Fărîmă, Dumitrescu, Cîrjan.
Antrenor: Virgil Andronache

Cristică – Drăguț, Topor, Călin, Bucurică – Adăscăliței, Soare (cpt.), Gherasim, Răduca, Toma – Khalil. Au mai evoluat: Teodorescu, Marin și Anton.
Rezerve neutilizate: Chițoiu – Lemnaru, Săvescu.
Antrenor: Iion Ionescu

Stadion: Centrul Național de Fotbal – teren sintetic (Buftea); Spectatori: 50; Arbitru: Sergiu Anton (București); Asistenți: Adrian Banu (Ploiești) și Alexandru Bodolan (București); Observatori: Cătălin Savu (Galați) și Olivian Capră (București).

Articol și foto de Ștefan NEGREA

Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 13:37 Stiri
Pe aceeași temă