Arădenii apelează la șicane înainte de meciul cu Național Sebiș. Feieș: „Încep să cred că această echipă nu are multe în comun cu Campioana Provinciei”

Marius ANGHEL 24 Mar. 2015, 14:52 Stiri
Arădenii apelează la șicane înainte de meciul cu Național Sebiș.** Feieș:

Meciul promovării, așa cum este considerat duelul dintre UTA Bătrâna Doamnă și Național Sebiș de sâmbătă a început deja să producă șicane. Cea de-a doua clasată și prima a Seriei a IV-a a Ligii 3 se vor întâlni în etapa a 17-a, sâmbătă, de la ora 15:00, pe arena Motorul, iar câștigătoarea poate relansa lupta pentru accederea în Liga 2 sau o poate simplifica.

Liderul Național Sebiș are în acest moment un avantaj de patru puncte față de adversarul din acest weekend, însă are disputat și un meci în plus. În tur, cele două echipe arădene care luptă pentru promovare au remizat 1-1 la Sebiș pentru golurile reușite de Ionuț Radu (70) și Ousmane Gueye (17).

Gheorghe Feieș, primarul Sebișului, este nemulțumit că oficialii echipei UTA au pus prețuri mari pentru acest meci, iar galeria Naționalului nu poate fi formată din mai mult de 40 de membri. Edilul consideră aceste pretenții exagerate, mai ales că la meciul tur nu s-a impus nicio măsură împotriva suporterilor echipei din Arad.

„În tur, suporterii UTA-ei au intrat gratis pe stadion și nici nu au fost numărați la poartă. Acum, am înțeles că băieții noștri, de 17-18 ani, vor trebui să plătească câte 10 lei pentru a-și putea încuraja favoriții și, în plus de asta, nu pot face deplasarea organizat mai mult de 40 de oameni. Clubul din Sebiș a fost întotdeauna fair-play mai ales cu UTA, echipa fanion a județului, dar încep să cred că această echipă nu are multe în comun cu Campioana Provinciei”, a spus, pentru Sport Arad, primarul orașului de pe malul Crișului Alb.

Feieș a mai spus că are mare încredere în staff-ul tehnic și în jucători că pot să câștige sâmbătă și să simplifice calculele pentru promovare: „Doar echipa noastră și antrenorul pot pierde acest meci, dar la fel de bine îl pot câștiga, iar în această ultimă posibilitate cred cu adevărat. Avem băieți de caracter în lot, muncitori, care și-au demonstrat valoarea în tur când nu au pierdut niciun meci și au terminat pe primul loc. Sunt convins că se vor bate până la final pentru un rezultat pozitiv ce ne-ar duce mai aproape de obiectiv. Totodată, am încredere în antrenorul Abrudean, care va alege fotbaliștii mai în formă și va face o tactică de joc potrivită pentru un astfel de derby”.

De partea cealaltă, team-managerul echipei UTA Bătrâna Doamnă, Codru Grădinariu, n-a vrut să comenteze nemulțumirea lui Gheorghe Feieș, declarând că Național Sebiș nu au trimis nicio hârtie oficială în privința accesului pe stadion a suporterilor echipei sale.

Silaghi, suspendat pentru derby

UTA BD nu va conta pentru meciul de sâmbătă cu Național Sebiș pe unul dintre jucătorii transferați în această iarnă. Atacantul Dan Silaghi a primit cartonaș galben în meciul de runda trecută cu Pandurii II, scor 1-0, și este suspendat pentru derby-ul Aradului. Astfel, Silaghi nu-i va fi astfel adversar direct celui care i-a fost coleg în tur la Mama Mia Becicherecu Mic, Bogdan Miheț, component al Sebișului din acest retur.

Linia de clasament a celor două echipe înainte meciului direct de sâmbătă:

1.     Național Sebiș     15     11     4     0     27-4     37 pct.
2.     UTA Bătrâna Doamnă     14     10     3     1     32-12     33

Marius ANGHEL 24 Mar. 2015, 14:52 Stiri
Pe aceeași temă