Antrenorul care face istorie la Unirea Tărlungeni trage linie la final de an: „2012 a fost un an perfect”

Marius ANGHEL 24 Dec. 2012, 15:00 Stiri
Antrenorul care face istorie la Unirea Tărlungeni trage linie la final de an:** „2012 a fost un an perfect

Antrenorul liderului din Seria C6, Gyuszi Balint, mărturisește cititorilor Liga2.ro secretele care au dus formația sa în fruntea clasamentului.

– Pentru început să vorbim despre ce a însemnat anul fotbalistic 2012 pentru tine.
– Privind în ansamblu, 2012 a fost un an perfect, atât pentru Unirea Tărlungeni, cât și pentru mine. Spun asta uitându-mă la rezultate, fiindcă acestea sunt primordiale pentru cariera unui antrenor. Sezonul încheiat în iunie a adus cea mai bună clasare din istoria clubului, locul 3. Ne-am câștigat respectul multora și asta mă bucură.

– De pe locul 3 ați făcut saltul pe locul 1 la finalul turului. Care e secretul?
– Nu cred că e niciun secret în faptul că la Unirea Tărlungeni s-a închegat un nucleu. Asta a contat foarte mult în tot ceea ce s-a obținut în acest sezon. Văd din ce în ce mai mulți jucători responsabili în echipa mea, jucători care au înțeles ce înseamnă profesionalismul în sport, dar mai ales în fotbal.

– Rezultatele aduc și oferte de la un nivel superior?
– Se vorbește frumos despre Unirea Tărlungeni și asta ne face să fim mândri, dar ne obligă să muncim mai mult.  Eu mă concentrez pe munca pe care am început-o aici la Tărlungeni, unde există un climat propice pentru dezvoltarea unui concept sănătos în fotbal, chiar și cu un buget limitat. Este foarte important că președintele echipei, domnul Kiss Iosif, și directorul sportiv, Claudiu Cazan, sunt pe aceeași lungime de undă cu mine. Vedem și gândim fotbalul la fel. M-ai întrebat de secrete. Aș putea adăuga stabilitatea și liniștea. Un antrenor are nevoie de un climat propice și de timpul necesar pentru a-și implementa filozofia și o eventuală strategie.

„Fortuna Brazi rămâne favorită la promovare”

– Se pare că vrei cu adevărat să scrii istorie promovând Tărlungeni în Liga a II-a.
– Nu se pare, chiar așa e. Chiar dacă nu avem un obiectiv fixat, rezultatele și poziția din clasament ne obligă să luăm în calcul o eventuală promovare și implicațiile ei. Suntem conștienți că este extrem de greu să ieșim câștigători dintr-o luptă cu Fortuna Brazi, SCM Pitești și chiar Unirea Câmpina, echipe mult mai potente financiar decât Unirea Tărlungeni. Vom aduce 4-5 jucători de valoare și vom face totul să atingem o performanță istorică: promovarea!

– Ai amintit de implicații, aveți resurse necesare pentru a face fața în liga secundă?
– Situația actuală din fotbalul românesc te obligă, într-adevăr, să iei în calcul chiar și cel mai mic detaliu în momentul în care te gândești la accederea la un nivel superior. Cred că atragerea a încă doi-trei sponsori și implementarea unui management eficient ne-ar asigura o stabilitate și la nivelul ligii secunde. Au reușit alții, sunt convins că putem și noi.

– Promovarea, marea dorință pentru anul 2013?
– Nu, mă mulțumesc cu sănătate și putere de muncă. Știu că sună a clișeu, însă sunt convins că acolo unde muncești, dacă o faci într-un mod profesionist și pui și suflet în ceea ce faci, mai devreme sau mai târziu apar și satisfacțiile, implicit performanțele.

– În încheiere, o urare cu ocazia sărbătorilor..
– În primul rând, vreau să mulțumesc celor care au fost mereu aproape de echipa Unirea Tărlungeni. Aportul lor chiar a contat și sper că ne vor susține și în 2013. Le doresc Sărbători Fericite, pline de liniște și armonie. La fel, cititorilor Liga2.ro le doresc toate cele bune și un 2013 mai bun decât anul ce tocmai se încheie. Tuturor, un sincer La Mulți Ani!

Articol scris de Marius Gherman

Marius ANGHEL 24 Dec. 2012, 15:00 Stiri
Pe aceeași temă