Amical ca amical, dar Tărlungeniul a bătut Brașovul!

09 Sep. 2012, 14:43 Stiri

Formația din liga a 3-a, Unirea Tărlungeni, a reușit să o învingă în mod surprinzător prim-divizionara FC Brașov, cu scorul de 2-0, într-o partidă amicală disputată, vineri seara, pe stadionul Tineretului din Brasov. Golurile au fost marcate de Ciprian Pricop in minutul 36 din lovitură liberă si Vasile Tatarciuc în minutul 57. Antrenorul stegarilor Ionuț Badea a aliniat următoarele formule de echipe: Mutu – Străuț, Lazăr, Machado, David – D. Popa, Mateiu, Olariu, I. Popa – Păun, Hadnagy . FC Brașov repriza II: Mutu – Velayos, Munteanu, Christian Fopa, Cr. Ionescu – Brata, Tameș, Menassel, Enceanu – Batin, Joseph Desire Mawaye. De partea cealaltă, antrenorul formației Unirea Tărlungeni, Laszlo Balint, a început cu: Iacob – Vlăsceanu, Emil Popa, Tatarciuc, Dobrea – Iaru, Toderașcu (46 Brujan), Crețulescu (46 N. Cristea) – Airinei, L. Niculaie, Pricop.

Antrenorul echipei Unirea Tărlungeni, Laszlo Balint, a declarat că rezultatul partidei cu FC Brașov, scor 2-0 pentru echipa din eșalonul al treilea, nu este un motiv de euforie. „A fost doar un joc amical binevenit. Noi am avut pauză în Liga a 3-a și mă bucur că ne-am testat în compania unei formații de prim-eșalon. Eu mă consider un antrenor cu o percepție ofensivă a jocului. Prefer un 4-3-3 pe faza de atac și un 4-1-4-1 pe cea de apărare. Am încercat să construiesc la Tărlungeni o echipă cu stil propriu, care își propune în fiecare meci să marcheze și să câștige, indiferent de adversar. Cine a urmărit echipa noastră știe că rar terminăm meciuri la egalitate și rar nu marcăm”,

„Așa am venit și pe Tineretului, cu speranța că vom reuși să dam o replică pe măsura așteptărilor. Începutul a fost dificil. Brașovul ne-a presat în permanență, însă după deschiderea scorului (n.r Pricop din lovitură liberă), dar mai ales în repriza secundă cred că am jucat de la egal la egal. Brașovul a mai avut 2-3 ocazii imense, dar și noi am mai avut 1-2 situații în care puteam majora diferența. Le-am spus băieților că a fost doar un amical, că realitatea noastră este în Liga a 3-a, acolo unde trebuie să muncim și să adunăm cât mai multe puncte, în speranța că vom termina pe o poziție superioară în acest sezon. I-am felicitat pe băieți, însă deja acest meci e istorie pentru mine și ne concentrăm la meciul din etapa viitoare”, a subliniat Gyuszi Balint.

Chestionat pe tema unei posibile preluări a funcției de antrenor principal al brașovenilor, Balint a replicat: „FC Brașov are un antrenor valoros în persoana lui Ionuț Badea, care îmi este prieten și îl respect foarte mult. Stegarii au avut parte de un start de campionat bun și sper să continue seria rezultatelor pozitive la Piatra-Neamț. Eu îmi văd de treaba mea la Tărlungeni alături de domnul primar Kiss, unde avem un proiect ambițios și sper că într-o zi voi culege roadele muncii mele. Nu am uitat perioada petrecută la FC Brașov. Mă bucur și sufăr alături de rezultatele echipei fanion și ca orice stegar, poate într-o zi voi ajunge și eu mai aproape de echipă. Dar până atunci e cale lungă și îi țin pumnii lui Ionuț Badea să ducă Brașovul acolo unde îi este locul. De ce nu chiar în cupele europene. Eu le urez succes”.

Articol scris de Marcel GHERMAN

09 Sep. 2012, 14:43 Stiri
Pe aceeași temă