Alexandria și Andrășeștiul țintesc la promovarea în Liga 3. Campioanele din Teleroman, respectiv Ialomița au intrat în cantonament

Marius ANGHEL 17 Jun. 2016, 12:55 Stiri

Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 18:00, pe Stadionul Municipal din Alexandria va avea loc meciul tur al barajului dintre FCM Alexandria și Andrias Andrășești, campioanele județene din Teleorman, respectiv Ialomița. Miza disputei în dublă manșă – promovarea în al treilea eșalon al fotbalului românesc – a determinat ambele echipe să intre în cantonamente pentru a pregăti cât mai bine meciurile.

FCM Alexandria a început pregătirea centralizată de joi, conform declarațiilor din această săptămână ale președintelui Bogdan Ciobanu. De partea cealaltă, oaspeții vor face drumul de aproximativ două sute de kilometri încă de vineri, pentru a se bucura de odihna cuvenită dinaintea jocului. Robert Tereacă, finanțatorul Andriașului, a afirmat pentru săptămânalul ialomițean „Independent” că echipa sa privește cu optimism provocarea de la acest sfârșit de lună iunie, cu atât mai mult cu cât, pe parcursul sezonului, s-au efectuat câte două antrenamente săptămânale, dar și un cantonament la Bușteni. „Privim cu optimism aceste partide și ne dorim să avem o prestație cât mai bună. I-am văzut pe cei de la Alexandria în meciul de campionat cu Videle și nu cred că ne sunt superiori. Bineînțeles că ne dorim să ne impunem și să promovăm, iar părerea mea este că avem forța să facem acest lucru!”, a spus Tereacă.

De asemenea, în ultima rundă a Ligii a IV-a, Andriașul a preferat să „sacrifice” meciul cu Unirea Ion Roată (pierdut cu scorul de 1-4), introducând în teren mai multe rezerve pentru a proteja titularii de eventualele accidentări dinaintea barajului. Seriozitatea jucătorilor de la Andrășești a fost recompensată cu un loc fruntaș în campionat, chiar dacă nu aceste fusese obiectivul inițial. Odată realizat însă, ialomițenii speră să facă și pasul cel mare al promovării, care i-ar aduce în aceeași ligă cu conjudețenii de la Unirea Slobozia, ocupanta poziției a patra a recent încheiatei Serii a II-a din Liga 3.

De partea cealaltă, FCM Alexandria (fostă Rulmentul) ar reveni într-o divizie valorică pe care a câștigat-o de patru ori în istorie și din care a retrogradat în vara anului 2013. Echipă de tradiție, fondată în anul 1948, Alexandria a bifat de-a lungul existenței sale șaisprezece sezoane în liga a doua, uneori sub numele de Unirea sau Progresul.

Meciul returul are loc peste o săptămână, pe 25 iunie, de la aceeași oră.

Articol scris de Vlad ROȘCA
Foto: TereSport

Marius ANGHEL 17 Jun. 2016, 12:55 Stiri
Pe aceeași temă