Albota s-a înscris în Liga a III-a, în ultimul moment

Mihai Andries 04 Mar. 2013, 10:35 Stiri
Albota s-a înscris în Liga a III-a,** în ultimul moment

Chiar dacă Girom Albota era ca și des­fi­ințată, echipa s-a înscris în Liga a III-a pe ultima sută de metri. La sfîrșitul săp­tămînii trecute, oficialii clubului au de­pus actele la Federație prin care anun­țau că vor participa în campionat și în retur.

Albota va juca în acest retur cu ju­că­to­rii de la CS Mioveni II, 25 dintre fot­ba­liș­tii galben-verzi fiind împrumutați pen­tru trei luni la echipa de ligă a treia. „Ne-am înscris și jucăm în campionat. Opri­can nu mai are nici o treabă cu echipa, eu voi răspunde, alături de cei de la CS Mioveni. Nu puteam să las baza asta sportivă în paragină… Echipa se va nu­mi în continuare Girom Albota, iar de la vară vom vedea. Antrenor va fi Mihăiță Ianovschi. Noi vom plăti transportul, ar­bi­trajele și altele, iar Mioveniul, con­trac­te­le jucătorilor”, ne-a spus, ieri, primarul Albotei, Ion Dumitru, cel care era foarte bucuros că a reușit să facă să împie­di­ce dispariția fotbalului de Ligă a treia din comună.

De partea cealaltă, cel care a realizat înțelegerea cu Albota, președintele CS Mioveni, ne-a declarat: „Vineri s-au per­fec­tat actele, acordurile de transfer a 25 de jucători, plus antrenorul Mihăiță Ia­nov­schi la Albota. Cei de acolo susțin fi­nan­ciar arbitraje, deplasări, iar noi, ju­că­­torii și antrenorii. Transferurile sînt pe trei luni, pînă în vară. Dacă lucrurile vor mer­ge bine din vară, mai vedem. Nu cred că vor retrograda, iar din discuțiile cu Mi­hăiță Ianovschi nu cred că ne vom face de rîs. La echipă va fi inclusiv Miu­lescu. Discuția a fost că, dacă va ieși ce­va bun din această colaborare, și la anul o vom mai face. Problema se pune acum cu CS Mioveni II… Practic, nu mai avem cu cine să mai jucăm. Pro­babil ne vom retrage, în aceste condiții. Noi mai avem o echipă de Liga a V-a, dar nu este pregătită să facă pasul la Liga a IV-a. O hotărîre nu s-a luat, de­o­camdată. Revenind la colaborarea cu Al­bota, cred că este una be­nefică, ei urmînd să aibă în continuare echipă, iar noi vom avea jucători care vor evolua la un alt nivel”.

Articol scris de Silviu MIHAI

Mihai Andries 04 Mar. 2013, 10:35 Stiri
Pe aceeași temă