Agonie și extaz, dar o promovare meritată. Panciu are din nou echipă în Liga 3

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 16:41 Stiri

După câțiva ani de absență în peisajul fotbalistic românesc, Vrancea are, din nou, o echipă în primele trei eșaloane. FC Panciu este campioana județeană a Superligii Altdorf Tehnik și, după o dublă manșă disputată împotriva campioanei județului Brăila, Victora Traian, „gruparea dintre vii” antrenată de Dănuț Bolocan și Paul Cioran a reușit să facă pasul spre un fotbal unde se joacă altceva. În tur, la Traian, a fost 1-1. Sâmbătă seara, pe un stadion aproape plin, cu spectatori locali, dar și de la Traian, FC Panciu a obținut o calificare meritată, muncită, dar și cu emoții.

Cu cei șapte jucători de bază care i-au lipsit în manșa tur (n.r. Lazăr, Cl. Mihai, Beșa, Fl. Ciubotaru, Predoiu și Bodoc), dar fără Vali Menghia, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene în meciul tur, păncenii au făcut spectacol în primele 45 de minute. Atacantul Mădălin Predoiu a marcat de trei ori, dar și Florin Ciubotaru și se părea că, promovarea poate fi trecută la capitolul „diverse”. Păncenii au mai trimis o dată balonul în bară, în timp ce gruparea din Brăila a jucat timid, a avut vreo două-trei cornere și a punctat pentru 4-1 în prelungirile primului act, prin Martinescu.

După pauză, timp de 20 de minute, pe teren, Vicoria Traian a făcut legea. A punctat de două ori în numai trei minute (Olmaz – 47 și Martinescu – 50) și a readus speranțele într-un eventual rezultat de egalitate, care ar fi fost sinonim cu o dramă pentru FC Panciu, în condițiile în care brăilenii au mai avut două ocazii mari de gol, dar apărarea și-a făcut treaba. Din minutul 60, pe teren a fost o singură formație: cea din Panciu.

Profitând de căderea fizică a jucătorilor din tabăra oaspeților, echipa vrânceană s-a distrat în atac și a mai punctat de două ori, prin Vlad Bucur (81) și din nou Predoiu (89).

„Mulțumim pentru tot efortul depus tuturor jucătorilor, celor care au fost alături de noi pe durata întegului campionat, dar, în mod special primarului Iulian Nica și primăriei orașului Panciu, care au fost alături de noi pe toată durata sezonului competițional. Este o mare performanță pentru județul nostru, în condițiile în care Vrancea nu a avut în ultimii ani de zile o echipă în primele trei ligi”, a spus Raul Cioran, președintele echipei FC Panciu.

„Cu muncă și seriozitate am ajuns unde ne-am propus, adică în liga a treia. Sperăm, cu ajutorul factorilor locali, să avem o evoluție cât mai bună și să reprezentăm cu cinste județul Vrancea. Nu îi uit pe jucători, care au depus eforturi mari pentru această promovare. Suntem un grup unit și sper să ne menținem la fel”, a spus antrenorul principal al echipei din Panciu, Dănuț Bolocan.

CS PANCIU (VN) – VICTORIA TRAIAN (BR)    6-3   (1-1 în tur)
M. Predoiu (7, 9, 40, 89), Fl. Ciubotaru (32), V. Bucur (81) / Martinescu (44, 50), Olmazu (47)

Panciu: G. Lazăr – Ciornei, Beșa, Voinea, Isac – Cl. Mihai, Fl. Ciubotaru, Chivu, Stoian – M. Predoiu, Covaci. Au mai evoluat Bucur, Bodoc, Cioran și Cip. Dumitriu

Traian: Constandache – Olmazu, Tureac, Zăgan, Harabagiu – Martinescu, Pârlițeanu, Baciu, Postolea – V. Durbacă, Ciocan. Au mai evoluat Cațaros și Leu

Stadion: Orășenesc (Panciu – Vrancea); Spectatori: 1.000; Arbitru: Claudiu Cornel Marcu (Constanța); Asistenți: Florin Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi – Galați); Observatori: Cristian Nica (Ploiești – Prahova) și Bogdan Constantin Buhuș (Bârlad – Vaslui).

Articol scris de George DUMITRU (Monitorul de Vrancea)

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 16:41 Stiri
Pe aceeași temă