Afumați cu (o) stângăcie

12 Sep. 2011, 00:17 Stiri

Se dă următoarea problemă de tactică: se iau două echipe, una cu punctaj maxim după trei etape și aflată pe locul 2 doar din cauza golaverajului, iar alta cu o singură victorie în campionat și mulți tineri dornici de afirmare. Se adaugă la cei tari și un atacant care a marcat 4 goluri în poarta Dunării Călărași și golgheterul al seriei înaintea meciului de vineri, în timp ce adversarii primesc un portar experimentat și avantajul terenului propriu. Dar să dăm și nume celor două echipe: ăia mai buni Afumați, ceilalți Comprest.

Întrebare: cine ia cele trei puncte? Perioada de rezolvare a problemei: 2×45 de minute + 15 minute pauză la mijloc. Răspuns corect: Afumațiul le dă o mână de ajutor gazdelor cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar. Cum? Simplu: Gabor și Constantin aproape că se dau cap în cap la circa 30-35 de metri de poarta lui Mihalcea, iar Pârvan zice „Bogdaproste” pentru pomana primită. Jucătorul, venit la Comprest pe filiera Bușteni, pleacă cu mingea spre buturile oaspeților și îl execută pe Mihalcea cu un șut sub transversală.

Petrecere la Pub Lusitan

Examenul a mai inclus o serie de ratări ale oaspeților, care s-au datorat fie impreciziei atacanților, fie paradelor căpitanului Fenny. De altfel, un moment important a avut loc pe finalul primei reprize, atunci când Fenny a ieșit inspirat la marginea careului și i-a suflat mingea de pe cap lui Robicek, pentru ca faza a doua să respingă din instinct un șut de la marginea careului al aceluiași jucător.

Biciuți de pe margine de principalul Șoană, bucureștenii au prins curaj după pauză, dar Verdeață sau Zamfir nu au găsit soluțiile ideale la marginea careului sau în fața porții lui Mihalcea. Apărarea într-un stil uneori haotic, dar sufocant alături de determinarea gazdelor de a scoate un rezultat bun au fost de ajuns pentru a-i trimite acasă pe ilfoveni fără măcar un punct la pachet.

Fluierul de final al partidei a adus o explozie de bucurie în tabăra gazdelor, alb-albaștrii salutând fidelii spectatori care i-au încurajat pe parcursul meciului. Succesul s-a sărbătorit câteva case mai încolo la Pub Lusitan, însă lumea e deja cu gândul la meciul de vinerea viitoare cu Tunari, în avanpremiera căruia vor fi prezentate grupele de juniori ale clubului.

Primarul nu le-a purtat noroc

Ca un fapt aparte, în pauza meciului, primarul din Afumați a intrat la vestiar pentru a își încuraja elevii. Se pare că această vizită nu le-a purtat noroc ilfovenilor dacă e să judecăm după scorul final al meciului. În altă ordine de idei,

Ca un ultim fapt, trebuie spus că gazdele și-au mărit colonia de jucători de la școala de fotbal din Bușteni, ultimii veniți fiind Trestenicu și Tilivea, care s-au alăturat mai vechilor Fenny, Pârvan, Zamfir și Buga.

COMPREST – FC AFUMAȚI 1-0 Pârvan 76

Fenny – Chițulescu, Cheleș, Paraschiv, Cr. Iacob (84 Trestenicu) – Pârvan – Dicu (51 Rupedeal), Buga, Manofu (68 I. Matei) – Verdeață (90 C. Barbu), G. Zamfir. Antrenor Ionuț Șoană. Rezerve nefolosite: R. Porumbel – Simirianu, Tilivea

Mihalcea – Vincene, Mogoș, Gabor, Constantin – Șt. Alexandru (65 Lădaru), Surugiu, Gh. Popescu, Robicek – Zaharia (73 R. Dumitrescu), Ruse. Antrenor Vasile Neagu. Rezerve nefolosite: M. Ion – Bernard, Păunescu, Bombaru, Vrabie

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

12 Sep. 2011, 00:17 Stiri
Pe aceeași temă