Adrian Voicu, dat afară de la UTA după ce s-a contrat cu suporterii. Alți doi jucători au fost trimiși la echipa secundă

Marius ANGHEL 19 May. 2015, 15:51 Stiri

Finalul meciului dintre UTA Bătrâna Doamnă și CS Ineu, scor 1-0, de sâmbătă, din cadrul etapei a 24-a a Seriei a IV-a din Liga 3, a fost umbrit de incidentele care au avut loc între mai mulți jucători ai echipei arădene și proprii suporteri. Deranjați de apostrofările pe care le-au primit pe parcursul jocului din tribuna I, Adrian Voicu, Roberto Bodea și Cătălin Hlistei au răbufnit și au încercat să treacă dincolo de gard să se răfuiască direct cu contestatarii. Fotbaliștii au fost potoliți greu de Alexandru Meszar, coechipieri și de firma de pază.

Duminică, Suporter Club UTA a publicat un comunicat în care spunea că a „asistat uluiți la un incident care sperăm să nu se mai repete pe stadionul unde joacă Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc” și cerea măsuri.

Luni, conducătorii clubului din Liga 3 au anunțat măsurile pe care le-au luat împotriva jucătorilor implicați în incident. Astfel, lui Voicu i s-a dat amendă și i s-a reziliat contractul, iar celorlalți doi jucători li s-au dat sancțiuni financiare și au fost trimiși la echipa secundă pe termen nelimitat.

Iată comunicatul în întregime: „Urmare a incidentelor regretabile petrecute în data de 16 mai 2015, la finalul meciului dintre echipele UTA și Ineu, Clubul UTA Arad își cere scuze oficial tuturor spectatorilor care au avut neplăceri sau au fost agresați verbal de unii jucători (membri…) ai echipei.
Clubul și echipa UTA se delimitează ferm de comportamentul nedemn de care au dat dovadă jucătorii Voicu Adrian, Bodea Roberto și Hlistei Cătălin. Considerăm că manifestările lor au fost reprobabile și au jignit valorile sportului, tradițiile clubului UTA și spiritul Aradului.

Ca urmare s-au dispus următoarele sancțiuni disciplinare:

Față de jucătorul Voicu Adrian – desfacerea imediată a contractului de jucător și amendă financiară, conform ROI
Față de jucătorul Bodea Roberto – trimiterea pe termen nedeterminat la echipa a doua și amendă financiară, conform ROI
Față de jucătorul Hlistei Cătălin – trimiterea pe termen nedeterminat la echipa a doua și amendă financiară, conform ROI

Vă asigurăm că vom trata cu aceeași exigență și fermitate toate situațiile care pot afecta negativ imaginea clubului. Nici un jucător nu este mai presus de echipă și nu vom tolera nici un fel de abateri de la normele de conduită sportivă”.

Voicu: „Îmi cer scuze tuturor. Am pus suflet la UTA, le doresc multă baftă colegilor”

Cel mai vehement împotriva suporterilor a fost Adrian Voicu (30 ani). Titularul obișnuit al postului de fundaș dreapta la UTA Bătrâna Doamnă, fostul căpitan al echipei FC Argeș, și-a cerut scuze fanilor după ce i s-a reziliat contractul. 

„Îmi pare sincer său și îmi cer scuze tuturor suporterilor. Chiar am pus foarte mult suflet la UTA. Dacă nu îmi păsa, mă făceam că nu aud. Nu am venit să câștig bani, din ce câștig, de abia trăiesc de pe o zi pe alta și mi-am ajutat părinții acasă. Un suporter adevărat chiar are tot dreptul din lume să critice echipa, dar ca aici nu am întâlnit nicăieri – câștigăm, ajungem pe primul loc chiar dacă sunt restanțe, tot suntem criticați. Vreau să specific că nu eu am fost cel înjurat, ci toată echipa. Dar, oricum, nu am făcut bine ce am făcut”, a transmis Voicu prin intermediul site-ului sportarad.ro. Jucătorul de 30 de ani a marcat cinci goluri pentru UTA BD în actuala stagiune de Liga 3. „Consider că mi-am făcut treaba cât de bine am putut, în condiți grele. Dacă eram un jucător slab, probabil nu eram fundașul cu cele mai multe goluri din serie. Doresc tot binele echipei în liga a doua, sper să ajungă cât mai repede mai sus. Vreau să mulțumesc conducerii și antrenorilor, în special lui Roland Nagy, care, pe lângă faptul că e un antrenor foarte bun, e un om extraordinar, cum nu am mai întâlnit. Le doresc multă baftă colegilor, îmi pare rău că nu pot sărbători promovarea, mi-a fost luată bucuria. Încă o dată le cer scuze suporterilor, doresc UTA-ei să ajungă unde își dorește, unde a fost cândva”, a încheiat Voicu.

Comunicatul SCU după incidentul de la finalul meciului cu CS Ineu:

„La finalul meciului de ieri am asistat uluiți la un incident care sperăm să nu se mai repete pe stadionul unde joacă Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc.  Poziția  Suporter Club UTA este următoarea:

1.       Indiferent de context și greutăți, gestul unor jucători de a-i lua la rost pe spectatori și, mai ales, de a sări gardul la aceștia pentru o iminentă răfuială fizică, este unul foarte grav.  Suporterii care au fost „apostrofați” de jucători sunt prezenți la meciurile echipei de zeci de ani, au văzut  pe viu sute de meciuri ale UTA-ei, au văzut la lucru alte sute de fotbaliști care au îmbrăcat de-a lungul anilor tricoul  alb-roșu al Bătrânei Doamne. Din această cauză, respectul cuvenit pentru acești suporteri din partea jucătorilor este de la sine înțeles, indiferent de reacțiile pe care le au la meci sau în mediul online. Dacă niște comentarii a doi-trei-cinci suporteri au fost de natură să provoace astfel de reacții, ce se va întâmpla atunci când la meciuri vor asista mii de  utiști? Apostrofări dinspre tribune au fost tot timpul, la fel și aplauze. UTA a jucat, a câștigat și a pierdut în fața a peste 10.000 de suporteri!  Publicul arădean este unul educat, atât ca atitudine  cât și în privința cunoștințelor despre fotbal.  Dacă suporteri cu zeci de ani petrecuți pe stadionul UTA-ei văd că o anumită greșeală se perpetuează aproape în fiecare meci, și o spun răspicat, asta nu înseamnă că au „ceva personal” cu cineva. Răbdarea poate a ajuns la anumite limite în ceea ce ne privește, însă condiții grele putem invoca și noi dacă ne gândim numai la istoria ultimilor cinci ani, care au avut darul de a „îmbătrâni” prematur mulți utiști! Cu toții vrem binele echipei, dar în același timp pretindem de la jucătorii UTA-ei să fie profesioniști, să fie concentrați exclusiv la joc și la propriile lor prestații, nu la comentariile tribunei sau de pe forumuri.  Fiind un vechi jucător al UTA-ei, care a avut privilegiul de a juca în fața a mii de utiști, îi cerem antrenorului Roland Nagy să le explice jucătorilor aceste lucruri. Am văzut reacția oficială a lui Claudiu Drăgan referitoare la analiza celor întâmplate,  domnul Alexandru Meszar a fost martor al evenimentelor, deci suntem conviși că se vor lua măsurile potrivite pe care noi le vom accepta, indiferent care vor fi ele.
2.       Chiar dacă a fost evident ce s-a întâmplat la tribuna I după fluierul final al arbitrului, peluza a aplaudat echipa la final pentru victorie. Noi vom susține echipa în ultimele meciuri deoarece obiectivul promovării în liga a doua este important nu atât pentru performanța în sine, cât pentru viitorul clubului UTA. Așteptăm un rezultat pozitiv la Becicherecu Mic pentru un deznodământ fericit al unui an greu și pentru a demonstra tututor, inclusiv nouă înșine, că promovarea este deplin meritată. Îi felicităm pe jucători și antrenori pentru parcursul de până acum și le mulțumim pentru toate eforturile, însă atitudini ca cele de ieri nu pot fi tolerate, credem că și ei înțeleg acest lucru”.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 19 May. 2015, 15:51 Stiri
Pe aceeași temă