Adrian Iencsi: „La Voluntari, greul abia acum începe!”

Mihai Andries 08 Jan. 2014, 15:54 Stiri
Adrian Iencsi:**

Chiar dacă evoluează în Liga a III-a, FC Voluntari va avea program de pregătire ca și al unei grupări din primul eșalon fotbalistic al țării. Votat antrenorul anului 2013 în ancheta IlfovSport și premiat la Gala organizată de IlfovSport, Adrian Iencsi va suna adunarea luni, 13 ianuarie, la stadionul din Voluntari, „Niță Pintea”.

Vizita medicală a jucătorilor aflați pe primul loc în seria a II-a a Ligii a III-a este programată în zilele de 15-16 ianuarie, apoi va urma o perioadă de pregătire locală, cu două partide amicale, unul dintre adversari fiind cunoscut deja, FC Viitorul, la 22 ianuarie.

Se lucrează în aceste zile și la perfectarea unui cantonament de pregătire în Antalya, urmând ca echipa să decoleze spre Turcia la 10 februarie, unde timp de 10 zile vor avea loc meciuri amicale cu adversari din străinătate.

Adi Iencsi: „Le-am fixat un program strict jucătorilor. Sper să nu vină cu kilograme în plus!”

Adi, anul trecut ai fost ales antrenorul ilfovean al anului în Liga a III-a. Cui i se datorează?

Adrian Iencsi: În primul rând trebuie să le mulțumesc jucătorilor, datorită lor am ajuns să fiu votat în ancheta IlfovSport antrenorul anului în Liga a III-a. În afara jucătorilor, vreau să le mulțumesc și oamenilor care au încredere în mine, Florin Pandele, Dan Leasă, oameni care au făcut tot posibilul să avem parte de condiții de performanță la Voluntari. Nu am spus-o până acum, decât la Gala IlfovSport, dar vreau să se știe că nu de unul singur muncesc. Nu în ultimul rând vreau să le mulțumesc și colaboratorilor mei, Ilie Poenaru, Cristi Preda și lui Roberto Berruero, preparatorul care acum lucrează la Viitorul, dar care s-a ocupat de pregătirea băieților.

Există o întrebare clasică după Anul Nou în fotbalul românesc: te aștepți ca jucătorii să-ți vină cu kilograme în plus?

Eu le-am dat un program de vacanță, le-am dat și un program de antrenamente și vom vedea dacă vor respecta. Trebuie să le respecte, că la kilograme în plus se suportă consecințele (n.r. – râde).

Ce-ți dorești de la anul 2014?

În primul rând aștept ca tot lotul să fie valid, băieții să fie sănătoși, să se pregătească pentru a face o pregătire foarte bună și să avem un parcurs la fel de bun ca și în turul campionatului. Nu am ce să schimb de la echipă, e un lot bun, un lot numeros, nu fac niciun transfer. Nu vine nimeni, nu pleacă nimeni.

În plan personal, vreau ca în fiecare zi, atât la antrenamente cât și la meciurile oficiale, să progresez, să se vadă tot timpul ceva nou. Acesta este țelul meu ca tehnician. Familia îmi dă o liniște, mă motivează soția și cei doi copii, când plec de acasă o fac liniștit și ei îmi dau putere. Așa vreau să se întâmple și de azi înainte. Mă simt energic și gândesc pozitiv, sunt mereu entuziast.

Vreun remarcat de la Voluntari în sezonul trecut?

Mă comport cu toată echipa la fel, pentru mine contează jocul colectiv, dacă un fotbalist poate să facă diferența, e clar că acela e foarte talentat, așa că nu pot să nominalizez un jucător, n-o voi face nici dacă l-aș antrena pe Messi, adică tot timpul laud echipa. Dar eu îmi pun baza și în rezerve, chiar dacă unii dintre ei nu joacă mai deloc, însă îi anunț că au un rol important și că oricând pot face pasul în primul unsprezece. Caracterul și munca pe care o depun jucătorii la antrenamente primează în fața talentului.

Dar există vreun fotbalist care te-a dezamăgit?

Da, m-a dezamăgit un singur jucător. Am crezut enorm în el, m-am bazat enorm pe el, l-am vrut la FC Voluntari, este vorba despre Adrian Ganea, și îmi pare rău că a trebuit să renunț la el din alte considerente. Exact cum spuneam, mă interesează implicarea totală, nu să joace fotbalistul doar din talent. N-a înțeles ce-mi doream de la el și am fost dezamăgit, așa că n-a mai rămas la Voluntari.

Te gândești ca-ntr-o bună zi să antrenezi FC Voluntari în Liga I?

E ușor să pronunț cuvântul Liga I, deocamdată suntem în Liga a III-a, nici nu am promovat în eșalonul secund, e un drum foarte lung. Consider că nu am făcut nimic până acum, greul de abia începe, iar când rostesc cuvântul promovare în Liga I cu Voluntari cred că mergem prea departe. Avem foarte mult de muncit.

 

Sursa: IlfovSport

Mihai Andries 08 Jan. 2014, 15:54 Stiri
Pe aceeași temă