ACS SR Brașov a defilat la Voluntari, cu echipa puștilor lui Tibi Bălan. Sorin Strătilă și-a regăsit pofta de gol

Marius ANGHEL 10 Sep. 2018, 13:22 Stiri
ACS SR Brașov a defilat la Voluntari, cu echipa puștilor lui Tibi Bălan.** Sorin Strătilă și-a regăsit pofta de gol

ACS SR Brașov a avut parte de adversarul ideal pentru a-și repara moralul șifonat serios de oltenii lui Mititelu. FC Voluntari II este o echipă de puști, cu o medie de 18 ani, astfel că stegarii nu aveau cum să rateze prima victorie în deplasare, scor 3-0. Meciul s-a disputat vinerea trecută într-o atmosferă de Las Fierbinți, cu un șef al galeriei echipei ilfovene care urla din toate puterile la o portavoce, „clienții” acestuia fiind pe rând, ba arbitrul întâlnirii, ba Strătilă, Avram sau Damian. Nici Paul Enache și Ioan Andone nu au scăpat de „atenția” suporterului numărul 1 al echipei finanțate de primarul Florin Pandele.

Lui Strătilă i-a revenit pofta de joc

Chiar și fără două piese de bază, Poverlovici și Boția, stegarii au început bine jocul din etapa a 3-a, iar jucătorul primei reprize a fost Sorin Strătilă, revenit pe gazon cu mare poftă de fotbal. Centralul botoșănean Mihai Haivas nu a văzut un penalty clar în debutul jocului, când Strătilă a fost busculat în careu de portarul Dragomir, iar pe parcursul meciului, acesta, secondat de asistentul Andrei Pișta, au luat mai multe decizii greșite, stârnind nemulțumire ambelor tabere. Avram a ratat deschiderea scorului, servit ideal de Strătilă (5), iar după o încercare nereușită a lui Trandafirescu de a-l suprinde pe Abi Popa cu un lob de la 35 de metri, stegarii au reușit să înscrie. Alexandru Avram s-a bătut pentru minge la marginea careului gazdelor, i-a pasat lui Carlo Danciu, care a preluat elegant, iar fundașul central Igant nu l-a putut opri pe brașovean decât cu prețul unui fault în careu. Penalty-ul a fost executat impecabil de Sorin Strătilă (18). Același Strătilă a mai avut două șarje pe flancul drept, însă fără efect pe tabela de marcaj.

Gol fabulos al lui Dumbravă

În debutul părții secunde, Ignat a fost iertat de central de o eliminare după un fault dur la mijlocul terenului asupra lui Strătilă, după care centralul l-a trimis la cabine pe portarul Maxim, aflat pe banca de rezerve, la semnalizarea asistentului. Daniel Dumbravă a adus liniștea în tabăra stegarilor, cu un gol senzațional, șut de la peste 25 de metri direct în vinclu porții lui Dragomir. Puștii lui Tibi Bălan au fost aproape de golul de onoare în minutul 77, când Damian a făcut un fault inutil la colțul careului mare, Brocea a executat bine, dar Abi Popa a avut o intervenție pe măsură.

Scorul final a fost stabilit de Ștefan Răchișan în minutul 88, cu largul concurs la portarului Dragomir, care a scăpat mingea în poartă. Imediat după fluierul de final, mai mulți jucători brașoveni au rămas lați pe gazon, semn că că erau epuizați fizic. Victorie clară la Voluntari, iar runda viitoare este programat derby-ul cu Turris-Oltul Turnu Măgurele, echipă finanțată de fiul lui Liviu Dragnea.

Stîngă: „Presiunea rezultatelor apasă jocul echipei”

La final, antrenorul Florin Stîngă a spus că echipa avea nevoie de această victorie după eșecul cu Craiova. „Mă bucur că am reușit să câștigăm cele trei puncte. Am controlat jocul de la început până la sfârșit. Îmi doresc, însă, mai multe de la jucătorii mei, o posesie mai bună și mai multă liniște în joc. Cred că presiunea rezultatelor ne apasă și ne influențează și jocul. Strătilă este un jucător valoros, cu mare experiență, astfel că așteptările sunt mari de la el. Încă e în urmă cu pregătirea fizică, dar dacă el își face face treaba 60 de minute eu sunt mulțumit. Și Dumbravă este în urmă cu pregătirea. Este un jucător polivalent, loveșe foarte bine mingea și chiar i-am spus înaintea meciului că poate marca. Îi felicit pe toți jucătorii. Este bine că am trecut cu bine peste meciul cu Craiova. Băieții vor avea liber până luni, când vom începe pregătirea partidei cu Turnu Măgurele. Toate meciurile sunt importante, dar acesta are o încărcătură aparte, pentru că vom juca cu o echipă valoroasă”, a declarat, citat de Monitorul Expres, tehnicianul Florin Stîngă.

Enache: „Victorie fără dubii”

Prezent la meci alături de Tibi Ghioane, managerul Paul Enache, spune că stegarii puteau câștiga la un scor mult mai mare. „A fost o victorie fără dubii în fața unei echipe formată doar din jucători tineri. Puteam câștiga lejer cu 5 sau 6 la zero. Trebuie ca jucătorii să rămână concentrați, pentru că urmează un meci extrem de important cu o echipă care emite pretenții la promovare, cu un lot destul de bun. Important este să nu mai repetăm greșelile din meciul cu Craiova”, a spus Enache. Acesta s-a arătat suprins neplăcut de reacțiile mai multor jucători la adresa arbitrajului. „Nu mi-a plăcut că jucători cu experiență, ca Strătilă, Damian sau Avram, s-au expus și riscau să fie eliminați. Este adevărat că arbitrajul a fost unul slab, dar ei trebuie să își vadă doar de joc”.

La meciul de la Voluntari au fost prezenți și Ioan Andone, managerul lui FC Voluntari, dar și Rareș Enceanu și Cosmin Bărcăuan. La meci au asistat și circa 50 de suporteri brașoveni.

FC Voluntari II – ACS SR Brașov 0-3 (0-1)
Strătilă 18, Dumbravă 59, Răchișan 88

Dragomir – Buliga, Ozkara, Ignat, C. Gheorghe – Bălan, Ghiurcă (Brocea 70), Vraciu (Nistor 70), Predescu (Drăgănoaea 81) – Dinu (Marin 65), Trandafirescu
Antrenor: Tiberiu Bălan

A. Popa – Răduțoiu, Burlacu, R. Damian, Voicu – Leonte, Țuțu, Dumbravă (Toader 89) – Strătilă (Răchișan 70), Al. Avram (E. Popa 74), C. Danciu (Al. Stan 86)
Antrenor: Florin Stîngă

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Mihai Cucu / SR Brașov

Marius ANGHEL 10 Sep. 2018, 13:22 Stiri
Pe aceeași temă