ACS Șirineasa a primit trofeul de campioană a Ligii 3. Suporterii din Petroșani au adoptat echipa ce se va numi Jiul în Liga 2

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 18:21 Stiri

ACS Sirineasa a făcut spectacol în ultimul său meci în campionatul Ligii 3, sâmbătă, la Petroșani, încheind sezonul fără nicio înfrângere și demonstrând că merită promovarea în eșalonul secund. Echipa care își va schimba numele în CS Jiul Petroșani a trecut cu scorul de 6-0 de Gloria Lunca Teuz Cermei prin golurile marcate de Cîrlig (38), Gueye Mansour (44), Daniel Lung (70), Dudu Drugă (84), Albert Voinea (85 – pen.) și portarul Bogdan Miron (89 – pen.).

Singura echipă neînvinsă în acest sezon de Liga a 3-a a primit imediat după meci tricourile de campioană și cupa pentru câștigarea Seriei a 4-a. Apoi, jucătorii lui Cristian Dulca și cei aproximativ 1.000 de spectatori prezenți sâmbătă pe stadionul din Petroșani au strigat la unison numele Jiului, așa cum se va numi clubul din sezonul următor.

ACS Șirineasa a încheiat campionatul cu 22 de victorii obținute în 28 de meciuri și a mai obținut 6 egaluri. 72 de puncte au strâns în total, iar golaverajul este unul mai mult decât senzațional: 78-15. A doua clasată, Național Sebiș, a terminat sezonnul cu 62 de puncte, în timp ce podiumul a fost completat de CSM Școlar Reșița, care a acumulat 61 de puncte.

Celelalte patru echipe din Liga 3 care și-au câștigat seriile și vor evolua în noul sezon în Liga 2 sunt Aerostar Bacău (Seria 1), SSC Farul Constanța (Seria 2), Petrolul Ploiești (Seria 3) și Universitatea Cluj (Seria 5).

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 18:21 Stiri
Pe aceeași temă