A căzut și reduta liderului! Metaloglobus și-a pierdut invincibilitatea la Slobozia, după un meci spectaculos cu Unirea

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 15:05 Stiri

Metaloglobus a descins, sâmbătă, în Bărăgan din postura de lider autoritar al Seriei a 2-a a Ligii 3, cu 48 de puncte, în timp ce gazdele de la Unirea Slobozia se situau pe locul 4, cu 30 de puncte. Bucureștenii nu cunoscuseră încă gustul înfrângerii în acest sezon, după 18 etape, însă au făcut-o pentru prima dată la Slabozia. Derby-ul etapei a 19-a s-a încheiat cu victoria ialomițenilor, cu scorul de 3-1, la capătul unui meci frumos, cu ocazii la ambele porți și fotbal de calitate.

Elevii lui Bogdan Argeș Vintilă au început bine meciul, mutând jocul în jumătatea Unirii și dictând autoritar ritmul. Prima ocazie a partidei a plecat din piciorul lui Ghenovici (6), șutul său din lovitură liberă nimerind bara porții lui Cristică. Oaspeții nu au dat înapoi și, în urma unui corner, Caramalău (9) a reluat cu capul, însă a ratat de puțin ținta. Ocazii ce aveau să anunțe golul liderului. Pițoiu trimite înalt în careu, mingea capătă o traiectorie ciudată, este preluată de Voican (14), care îl execută pe portar cu un șut bine plasat. Uniriștii nu acuză însă șocul provocat de primirea golului și echilibrează jocul. Toma centrează din stânga, lovitura de cap a lui Răduca (21) este reținută de Dică. Iureșul gazdelor continuă. Căpitanul Soare primește de la Bucurică, trasorul său fiind deviat în bară de portar.

Cu avantaj pe tabelă, oaspeții fac pasul înapoi și presiunea se mută în preajma careului lor. Presiune ce a dat roade. Bucurică (36) trimite în fața porții, fundașul Caramalău „bărbierește” nefericit balonul și îl trimite în proprie poartă. Apoi, Unirea putea să intre cu avantaj la cabine, dar șutul lui Răduca (45) trece mult peste transversală.

Marc Khalil, omul potrivit la locul potrivit

Antrenorul Unirii apelează la o așezare defensivă, iar startul reprizei secunde aparține bucureștenilor. Responsabilul cu fazele fixe din formația oaspete, Ghenovici, și căpitanul Stîngă desfac jocul pe benzi, fapt ce duce la ocazia tânărului Niculae (54), golul fiind evitat de plonjonul perfect al portarului. În replică, Unirea înțelege că fără ofensivă nu va rezista și începe atacurile. Răduca (58) șutează, dar mingea este scoasă de sub transversală în corner. Avea să fie ocazia care anunța golul doi al Unirii. Toma centrează din corner, mingea cade în careu, este bâlbâită de fundași, iar Marc Khalil (59) este omul potrivit la locul potrivit și punctează cu un șut pe lângă Dică. Niculae (65) are șansa egalării, dar Cristică are din nou un reflex salvator.

Antrenorul Ionescu umblă la efectiv, introducându-l în teren pe Pîslaru pentru a da un plus de prospețime atacului. Nou intratul scapă singur cu portarul (85), îl driblează, dar nu își potrivește bine pașii și cade, ratând astfel șansa să încline definitiv balanța în favoarea Unirii.

Totuși, ialomițenii gestionează perfect finalul de meci și dau lovitura de grație când nimeni nu se mai aștepta. Bucurică și Pîslaru combină în stânga, ultimul avansează, trimite mingea la marginea careului pentru șutul plasat al lui Adrian Gherasim (90+1), care lămurește problema învingătoarei.

Fluierul final a declanșat o bucurie generală în tabăra Unirii Slobozia, în timp ce oaspeții pleacă dezamăgiți spre vestiare. Pentru ialomițeni urmează un meci acasă împotriva formației secunde a Viitorului Constanța, în vreme ce liderul Metaloglobus va evolua tot în deplasare, cu Viitorul Domnești, a patra clasată acum.

UNIREA SLOBOZIA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI 3-1
George Caramalău 36′ – autogol, Marc Khalil 59′, Adrian Gherasim 90+1′ / Andrei Voican 14′

Cristică – Draguț, Topor, G. Lazăr, M. Bucurică – Adăscăliței, Soare (cpt.)(Călin 77′) – C-tin. Toma (Pîslaru 63′), Răduca, Gherasim (Ștefăniță 92′) – Khalil
Rezerve neutilizate: Burecu – Lemnaru, Radu, Teodorescu
Antrenor: Ion Ionescu

Cr. Dică – Robu, Caramalău, Mitroi, Sava (Anghelini 77′) – Ant. Popa (Bănciulescu 46′), Stîngă (cpt.), Ghenovici, Ș. Niculae, Pițoiu (Dragomir 46′) – Voican
Rezerve neutilizate: Oct. Stanciu, T. Fatai, G. Moldoveanu, Lixandru
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Stadion: 1 Mai (Slobozia); Spectatori: 800; Arbitru: Naidin Marius (Pitești); Asistenți: Badea Marius (Râmnciu Vâlcea) și Ionescu Mihai (Suseni); Observatori: Andrei Gheorghe (Ploiești) și Barbu Florentin (Giurgiu).

Articol și foto de Ștefan NEGREA

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 15:05 Stiri
Pe aceeași temă