5 echipe din Liga 3, sancționate cu câte 9 puncte de FRF din cauza juniorilor!

Marius ANGHEL 06 Jun. 2013, 17:33 Stiri
5 echipe din Liga 3,** sancționate cu câte 9 puncte de FRF din cauza juniorilor!

Comisia de Disciplină a FRF a depunctat grupările din Liga a III-a, care nu au îndeplinit condițiile prevăzute de regulament. Mai exact, este vorba despre cazul grupelor de juniori.

Dacă la cluburile de Liga a II-a obligativitatea este deținerea a cinci grupe de juniori, în caz contrar riscând excluderea, în eșalonul al treilea, formațiile au posibilitatea să aleagă: trei grupe de juniori sau o penalitate de 9 puncte. Comisia de Disciplină a FRF a soluționat cazul echipelor ce nu au îndeplinit acest criteriu. În seria Ligii a III-a, din care fac parte echipele din județ, Sportul Vișina și FC Caracal, au fost penalizate mai multe cluburi. Potrivit unor surse FRF, Sportul Vișina se află pe lista echipelor depunctate.

„În baza articolului 34 litera b, din ROAF, se sancționează cu scăderea de 9 puncte următoarele echipe: CS Ștefănești, CS Afumați, Viitorul Domnești, CS Vișina Nouă și CS Tunari. În baza articolului 83, raportat la articolul 36 punctul 1, litera d, din Regulamentul Disciplinar se sancționează cu penalitate de 5000 de lei echipele Progresul Cernica și Inter Clinceni.”, se arată în hotărârea Comisie de Disciplină a FRF.

Sportul Vișina nu contestă decizia

Decizia Comisiei de Disciplină poate fi contestată, însă oficialii echipei Sportul Vișina au declarat că nu vor înainta recurs. În urma acestei depunctări, formația din sudul județului a coborât pe locul nouă în clasamentul seriei, nefiind amenințată de retrogradare.

„Nu mai contestăm nimic, probabil la anul ne retragem. Nu ne retragem pentru că nu putem să facem grupe de juniori, dar găsesc în regulament alte lucruri să ne sancționeze”, a spus directorul sportiv al grupării Sportul Vișina, Adrian Rafailă.

Din informațiile pe surse, cele două formații sancționate cu amendă dețineau echipe de juniori, dar copiii erau mai mici de vârstă față de juniorii ce evoluează în cadrul Campionatului Județean la C, D, și E.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 06 Jun. 2013, 17:33 Stiri
Pe aceeași temă