Șoimii Lipova l-a achiziționat pe Alexandru Moise, ultima dată la Unirea Slobozia. ”Ne-am mai luat o gură de tun.” Când era la Farul, jucătorul era ”desființat” de Petre Grigoraș

Liga2.ro 29 Jun. 2020, 22:28 Liga 3
Șoimii Lipova l-a achiziționat pe Alexandru Moise, ultima dată la Unirea Slobozia. ”Ne-am mai luat o gură de tun.” Când era la Farul, jucătorul era ”desființat” de Petre Grigoraș

Vicecampioana Seriei a 4-a a Ligii 3 pentru al doilea an la rând și-a început campania de achiziții cu doi fotbaliști ofensivi. În primul rând, Șoimii Lipova l-a repatriat pe fostul său golgheter Kevin Trabalka (23 de ani), cel care s-a despărțit recent de U Craiova 1948 SA și care mai are de tras până a se recupera după operația de ligamente. Apoi, „alb-albaștrii” au perfectat achiziționarea pentru doi ani a fostului atacant al Farului Alexandru Moise (25 de ani), anunță Sport Arad.

Noua achiziție a ”șoimilor”, Nicolae Alexandru Moise, este originar din Constanța și s-a făcut remarcat în primul rând la Axiopolis Cernavodă, grupare pentru care a evoluat până în vara lui 2018, când a fost luat de Petre Grigoraș la SSC Farul Constanța. În cele din urmă, din cauza problemelor financiare ale clubului și a atitudinii jucătorului, cele două părți s-au despărțit. Moise s-a întors din nou în Liga 3, de această dată la Unirea Slobozia, echipă cu care s-a clasat pe locul 1 după 16 etape, însă care trebuie să joace baraj cu Mostiștea Ulmu pentru a promova. Atacantul s-a despărțit însă și de Unirea înaintea acestui baraj, iar acum ajunge la Lipova.

„Am luat referințe de la jucători și oameni de fotbal înainte de a accepta oferta Lipovei. Este o provocare pentru mine acest este un proiect frumos, sunt condiții excelente și mult profesionalism la Lipova. O echipă care se bate la primul loc de câțiva ani nu poate fi decât o alegere bună pentru mine și îmi doresc să promovăm în eșalonul secund. Îmi place să joc vârf împins, dar pot evolua și bandă stângă. Mă voi pregăti bine în sistemul pe care îl va dori antrenorul și îmi voi face treaba de marcator. Am venit de câteva zile la Arad, m-am acomodat deja, îmi place ce am văzut. Am ajuns deja și la Ghioroc, știam că i se spune >, dar ceea ce am văzut acolo e mai frumos decât în pozele de pe internet. Abia aștept să-mi cunosc colegii și să începem munca”, a declarat, pentru Sport Arad, Alexandru Moise despre transferul său la Șoimii Lipova.

Radu Pop, despre transferul lui Moise: ”Referințele lui Petre Grigoraș au fost foarte bune”

Jucătorul constănțean a semnat contractul cu Șoimii Lipova în prezența președintelui secției de fotbal a clubului arădean, Radu Pop, și a directorul sportiv Marius Bătrân.

Ne-am gândit că ar trebui un pic de sânge proaspăt la echipă și compartimentul care ne interesează cel mai mult este atacul. Astfel, l-am repatriat pe Kevin Trabalka de la FC U Craiova, dar, din păcate, el este în recuperare până în primăvară după operația la ligamentele încrucișate. Îl vom ajuta să se refacă și să redevină golgeterul pe care îl știm din sezonul trecut. Apoi, ne-am mai luat o gură de tun cu experiență chiar și la Liga 2-a. Alexandru Moise ne-a fost recomandat de Bogdan Hetco, preparatorul fizic al Lipovei de acum doi ani, în prezent la Clinceni. Am luat referințe și de la antrenorul Farului de anul trecut, Petre Grigoraș, sub comanda căruia Alex a jucat în 15 partide, în 7 dintre ele fiind integralist și pentru care a marcat de 5 ori, odată cu Brăila și câte o dublă cu Mioveni și FC Argeș, echipe fruntașe în eșalonul secund. Referințele au fost foarte bune, i-am făcut o ofertă și a acceptat să se alăture proiectului nostru semnând un contract pe doi ani.

Totodată, vom avea în pregătiri și câțiva juniori. În primul rând, este vorba despre pâncotanul Pașca, venit de la Sântana, născut în anul 2000, dar și alți trei junioir născuți între 2001 și 2003. Posibil să mai fie mișcări și la nivel de seniori, însă, în principiu, doar dacă ne vom mai despărți de cineva din actualul lot”, a precizat Radu Pop pentru Sport Arad.

Alexandru Moise are 25 de meciuri jucate pentru SSC Farul în sezonul trecut de Liga 2, în 18 dintre ele începând ca titular și în cinci fiind schimbat. Goluri în Liga 2 a dat doar patru, nu cinci, cu FC Argeș (două, 3-1), CS Mioveni (3-3 pe teren, pierdut de Farul la ”masa verde”) și Dacia Unirea Brăila (2-0).

Moise, „mitraliat” de Petre Grigoraș la Farul: ”Atitudinea lui din ultimul timp este execrabilă. E de amator, de jucător de maidan”

Probabil Petre Grigoraș i-a explicat lui Radu Pop și despre ”meciurile” pe care le-a avut cu Alexandru Moise la Farul. De exemplu, la finalul întâlnii de la Constanța cu Petrolul, antrenorul izbucnea și avea cuvinte grele față de actuala achiziție a Lipovei, care atunci nu prinde lotul.

Moise îl dezamăgea crunt pe Grigoraș prin atitudinea pe care a arătat-o în perioada respectivă.

„Din păcate, Moise e un caz pe care nu aș fi vrut să-l comentez foarte-foarte mult, dar a uitat să vină pe la stadion, să respecte programul. E un jucător în care eu am avut încredere mare. N-a fost exclus din lot, dar a uitat să vină la program la ora stabilită și, ce să fac… E o situație… Mi-aș fi dorit să fie, poate aveam nevoie de el. E un jucător căruia i-am acordat destul de mare încredere, dar, din punct de vedere mental, cred că are carențe mari de tot, care poate să ducă la astfel de situații. Nu l-am avut nici etapa trecută, pentru că a fost ușor răcit de Paște. Acum s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Sunt lucruri pe care nu pot să le accept, chiar dacă trec multe cu vederea, dar lipsa de profesionalism nu pot să o trec cu vederea atât de mult. Îmi pare rău pentru el, dar sigur în viață va avea de suferit dacă va avea aceeași mentalitate de amator, o mentalitate de jucător de maidan. Păcat de calitățile lui, păcat că a venit de la Cernavodă cu dorință mare, pentru că am crezut că o să scot din el un jucător de calitate. Dar atitudinea lui din ultimul timp este execrabilă și cu asta închei subiectul, pentru că nu vreau să mai discut despre un personaj care influențează negativ și eu vreau să păstrez, încă, nivelul de încredere al echipei, pentru că mai sunt cinci etape și cred până la final în această echipă. Că e cu mine, fără mine, cu Moise, fără Moise, echipa asta trebuie să-și îndeplinească obiectivul”, spunea Grigoraș.

La Farul erau atunci restanțe de câteva luni buni.

Altfel, Șoimii Lipova și-a programat reunire pentru data de 6 iulie, pentru a avea șapte săptămâni la dispoziție pentru pregătirea noului sezon de Liga 3.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/dezastrul-de-la-farul-dezvaluit-din-interior-de-un-jucator-s-a-dezlantuit-dupa-ultimul-meci-al-sezonului-este-jenant-ce-se-intampla-la-constanta-rusine-primarului-fagadau-18151602

Liga2.ro 29 Jun. 2020, 22:28 Liga 3
Pe aceeași temă