Situație critică la Progresul Ezeriş! A rămas în opt jucători și e ”în mare căutare”, cu câteva zile înaintea reunirii

Andrei PASCU 21 Jan. 2022, 13:19 Liga 3
Situație critică la Progresul Ezeriş! A rămas în opt jucători și e ”în mare căutare”, cu câteva zile înaintea reunirii

Progresul Ezeriş, locul 7 în Seria 7 a Ligii a 3-a, se află într-o situație critică, deși mai sunt doar câteva zile până la reunire. Pe parcursul acestei pauze a rămas fără aproape întreg lotul, majoritatea fotbaliștilor anunțând că pleacă de la echipă. Așa se face că la ora actuală antrenorul Dorian Arbănaș a rămas în opt jucători.

Progresul Ezeriş a rămas în opt jucători! 

Sunt discuții în acest timp, pentru transferuri, dar situația echipei e una sensibil dificilă, pentru că e greu de crezut că până la 24 ianuarie, data reunirii, se va contura un lot de peste 20 de fotbaliști. Marius Mărgan, Cristian Birăescu, Marius Călin, Denis Arjocan, Sorin Dumitru, Raul Barbu, Dumitru Dragomir și Iosif Rotariu sunt jucătorii care au rămas la club.

În primă fază, antrenorul Dorian Arbănaș a anunțat că mai are doar cinci jucători la dispoziție, dar ulterior președintele Cristian Șodâncă preciza că alți trei au anunțat că se întorc. Este posibil ca același lucru să se întâmple și cu alți componenți ai lotului din prima parte a campionatului Ligii a 3-a, dacă nu își vor găsi contracte mai bune.

Dorian Arbănaș: ”Suntem în mare căutare de jucători” 

Arbănaș a oferit detalii despre situația financiară a clubului, una deloc bună, dar și despre perioada de pregătire. Oricum, se va încerca salvarea de la retrogradare.

Pregătirea o vom începe pe data de 24 ianuarie și în acest moment suntem în mare căutare de jucători. Majoritatea fotbaliștilor pe care i-am avut în prima parte a sezonului și-au găsit echipe. Doar cinci jucători au mai rămas: Mărgan, Birăescu, Călin, Arjocan și Dumitru. Suntem în discuții cu alți băieți care vor să vină să joace în condițiile pe care le avem noi.

Financiar nu stăm prea bine, dar încercăm să facem o echipă competitivă și ne propunem să rămânem în Liga 3. Vom vedea ce jucători vor veni la noi și sperăm că vor demonstra că merită să joace în Liga 3. Majoritatea fotbaliștilor care au plecat de la noi au plecat la mai bine și sper că cei care vor veni acum la club vor lua exemplul celor care au ajuns la echipe care se luptă pentru promovare. Înseamnă că am făcut lucruri bune până acum și mă bucur că unii jucători au ajuns la echipe cu pretenții. Pregătirea o vom face pe plan local, la Reșița, și suntem în negocieri pentru un teren. Vom vedea unde vom reuși să obținem un teren de antrenament pentru că ne dorim să ne pregătim în Reșița.

Nu mai vrem să facem naveta până la Caransebeș și sper ca până la finalul pregătirii să ne antrenăm la Reșița. Cel mai probabil, meciurile oficiale le vom disputa la Caransebeș până la finalul campionatului. Important pentru noi este să trecem cu bine de returul campionatului, iar din vară sperăm să se facă un proiect mai serios, poate vom găsi și câțiva sponsori. Este păcat ca această echipă să dispară.

Legat de meciuri amicale avem programate deja cinci jocuri: pe 29 ianuarie cu Corvinul Hunedoara în deplasare, pe 5 februarie cu CSM Lugoj, pe 12 februarie cu AS Boldur din Liga a 5-a Timiș, pe 19 februarie cu Voința Lupac, pe 26 februarie cu Buziaș și pe 5 martie cu Oravița. Vom mai juca amicale cu Magica Caransebeș și CSȘ Caransebeș. Cred că în următoarele două sau trei săptămâni vom reuși să semnăm cu jucătorii cu care negociem și pe care-i avem în vedere.

Lotul se va forma pe parcursul pregătirii, vom încerca să aducem jucători și tineri, dar și cu experiență din județ. În ziua de astăzi este ceva să joci și la Liga 3 și acest lucru poate fi o rampă de lansare pentru tinerii jucători”, a declarat Dorian Arbănaș, antrenorul Progresului Ezeriș, citat de Caraș Online.

Progresul Ezeriş, pe locul 7 în Seria 7 a Ligii 3 

Progresul Ezeriş se situează pe locul 7 în Seria 7 a Ligii a 3-a, cu 16 puncte, la egalitate cu locul 6, Jiul Petroșani, după 15 etape. Sub ea se clasează Gilortul Târgu Cărbunești, 12 puncte, Viitorul Pandurii 2, 10 puncte, și Aurul Brad, 5 puncte.

În prima rundă din 2022, a 16-a a sezonului regular din Liga 3, Progresul Ezeriș va întâlni ”satelitul” Viitorului Pandurii, pe teren propriu.

Foto: Progresul Ezeriș 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/paul-batin-a-reziliat-contractul-cu-progresul-somcuta-mare-si-e-gata-de-o-noua-aventura-atacantul-de-34-de-ani-sanse-mari-sa-revina-in-liga-2-19216913

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-ataca-promovarea-in-liga-2-cu-cinci-fotbalisti-noi-echipa-lui-stefan-nanu-va-disputa-amicale-puternice-si-va-face-cantonament-pe-plan-intern-19216904

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marian-anghelina-a-ajuns-in-liga-3-dupa-rezilierea-cu-concordia-chiajna-a-contat-faptul-ca-sunt-aproape-de-finalul-carierei-si-vreau-sa-petrec-mai-mult-timp-cu-familia-19216849

 

 

Andrei PASCU 21 Jan. 2022, 13:19 Liga 3
Pe aceeași temă