Sergiu Costin s-a întors acasă! Fostul campion al României a ales sentimental și a părăsit Someșul Dej

Răzvan STÎNGĂ 12 Jan. 2022, 17:44 Liga 3
Sergiu Costin s-a întors acasă! Fostul campion al României a ales sentimental și a părăsit Someșul Dej

Sergiu Costin (43 de ani), fost fundaș, campion al României cu Oțelul Galați în 2011, a părăsit Someșul Dej, ocupanta locului 3 în Seria 10 a Ligii a 3-a, unde îndeplinea rolul de director sportiv. Costin a dat curs propunerii de la Gloria Bistriţa Năsăud, locul 5 în Seria 9 a Ligii a 3-a.

Sergiu Costin, noul director sportiv al echipei Gloria Bistriţa Năsăud

Fostul fotbalist a decis să se întoarcă în locurile natale, unde va avea aceeași poziție ca la Someșul Dej, director sportiv. Mutarea pare una pur sentimentală, întrucât Gloria Bistriţa Năsăud mai are doar șanse teoretice la play-off-ul de promovare în Liga 2, în timp ce Someșul Dej este ca și calificată în grupa respectivă.

Fotbalul bistrițean intră cu dreptul în 2022. Salut decizia de numire a lui Sergiu Ioan Viorel Costin, bistrițeanul nostru cu care ne mândrim, ca director sportiv în cadrul secției de fotbal din cadrul Clubului Sportiv GLORIA 2018 Bistriţa-Năsăud.

Am convingerea că această schimbare ne va duce mai aproape de obiectivul nostru major, acela de a readuce fotbalul bistrițean prima linie a fotbalului românesc.

Sergiu Costin are performanțe notabile în fotbal. Acesta a fost:
Vicecampion Național la juniori (Gloria Bistrița)
Campion Național cu echipa de tineret rezerve (Gloria Bistrița)
Câștigător Cupa Ligii Seniori (Gloria Bistrița)
Campion național Liga 1 Seniori (Oțelul Galați)
Câștigător Supercupa României (Oțelul Galați)

Îi urez bun venit în conducerea secției de fotbal și mult succes cu echipa noastră de suflet, GLORIA 2018 Bistriţa-Năsăud”, se arată pe pagina personală de Facebook a lui Ionuț Simionca, un politician din Bistrița Năsăud.

Sergiu Costin, campion al României cu Oțelul Galați 

Sergiu Costin are peste 200 de meciuri la nivelul primei divizii, cea mai importantă realizare fiind câștigarea titlului cu Oțelul Galați, în 2011. Ulterior performanței respective, a jucat și în Liga Campionilor în sezonul 2011-2012, în patru partide, cu FC Basel, Benfica și în două dueluri cu Manchester United.

În cariera de fotbalist, pe lângă experiența de la Oțelul Galați, Sergiu Costin a mai evoluat pentru Gloria Bistrița, Unirea Dej sau Olimpia Satu Mare.

Gloria Bistriţa Năsăud, cu șanse extrem de mici la play-off 

Gloria Bistriţa Năsăud este pe locul 5 după 15 etape din sezonul regular al Ligii a 3-a, în Seria 9, cu 17 puncte. Când mai sunt trei runde din campionatul regular, până la împărțirea echipelor în play-off și play-out, are un deficit de șapte puncte față de locul 4, Viitorul Cluj. Liderul seriei este CS Hunedoara, cu 43 de puncte.

În 2022, în prima rundă a anului și a 16-a a sezonului regular, Gloria Bistriţa Năsăud va juca pe teren propriu cu Unirea Alba Iulia, ultima clasată.

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Jan. 2022, 17:44 Liga 3
Pe aceeași temă