Sebișul pune „fotbalul curat” mai presus de promovare: ”Ne-am minți pe noi dacă am trece peste principii doar pentru un loc în eșalonul doi”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Dec. 2014, 09:47 Actualizat: 28 Dec. 2014, 10:03 Liga 3
Sebișul pune „fotbalul curat” mai presus de promovare:  ”Ne-am minți pe noi dacă am trece peste principii doar pentru un loc în eșalonul doi”

Cu 30 de puncte din 36 posibile acumulate în stagiunea de toamnă în seria a IV-a a Ligii a 3-a, Național Sebiș e principala favorită la promovarea în eșalonul secund. Planul pentru retur există, cei patru-cinci fotbaliști care vor întări lotul au fost în mare identificați și abordați pentru un acord de principiu, iar Adrian Abrudean și Flavius Sabău au fost asigurați că vor avea toate condițiile pentru o pregătire de iarnă corespunzătoare.

Pe de altă parte, însă, în bugetul Consiliului Local pe anul 2015 fotbalul ar putea fi prins cu mai puțini bani față de stagiunea precedentă, iar Gheorghe Feieș explică și de ce: „În anul ce se încheie am finalizat lucrările la complexul sportiv, dând spre utilizare mini-hotelul, cantina, bazinul și alte lucruri necesare pentru performanță. Toate acestea ne-au costat în jur de 5-6 miliarde de lei vechi, bani care nu se vor mai regăsi la investiții anul ce urmează. În rest, bugetul pentru activitatea echipelor de fotbal ale clubului va rămâne aproximativ același”.

Feieș: „Presiunea e pe alții dacă nu promovează”

Întrebat dacă în cazul unei posibile promovări Naționalul va face față cheltuielilor din liga secundă, primarul Sebișului adaugă: „Nu ne facem probleme, avem posibilități să ținem pe linia de plutire o echipă și în Liga a 2-a. Dar, repet, obiectivul numărul unu rămâne un fotbal curat. Ne-am minți pe noi dacă am trece peste principii doar pentru un loc în eșalonul doi. Presiunea e pe alții dacă nu promovează, Sebișul va juca toate meciurile doar pe teren indiferent de riscurile unor rezultate mai slabe. Dar, eu am încredere în stafful tehnic și în jucători că pot termina campionatul pe același loc pe care se află acum”.

Tot legat de buget, există zvonuri că echipa din Liga a 4-a ar putea fi trecută pe linie moartă, sau, în orice caz, cheltuielile să fie reduse la maxim în retur. „Nu am decis încă ce vom face exact cu Sebiș II, însă trebuie să ne gândim bine căci ea și-a demonstrat utilitatea în toamnă. Dacă Raul Toader nu intra în formă, nu aduna minute în Liga a IV-a, nu cred că ar mai fi fost titular și și-ar fi făcut treaba atât de bine în ultimele etape ale anului în Liga a 3-a”, a mai menționat Feieș.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Dec. 2014, 09:47 Actualizat: 28 Dec. 2014, 10:03 Liga 3
Pe aceeași temă