Retrospectiva etapei a 17-a, din Seria 6

26 Mar. 2012, 21:12 Rezultate
Retrospectiva etapei a 17-a,** din Seria 6

În cea de-a doua rundă a sezonului de primăvară din seria C 6, vineri 23 martie cu începere de la ora 15, s-au disputat doar 6 jocuri. Ultimele două partide au fost programate o zi mai târziu de la aceiași oră. După cum am anticipat în avanpremiera acestei runde, surprizele nu au întârziat să apară, dar și unele aspecte, care nu fac casă bună cu fenomenul fotbal.

Gloria II Bistrița – Avântul Reghin 4 – 1 (3-0)
A fost greu de crezut că echipa lui Cristi Coroian, cu numai cele 7 puncte accumulate în 16 etape se v-a putea impune de așa manieră în fața celor de la Avântul Reghin. Bistrițenii au reușit un galop de sănătate în prima repriză când au punctat de trei ori, prin Pârvu (17), Șomodi (19) și Fizeșan (35). În minutul 66, oaspeții au reușit să reducă din diferență prin Fulop, dar Șomodi cu dubla din minutul 78, a refăcut diferența de trei goluri, a celor de la Gloria II. Cu această victorie Gloria II, totalizează 10 puncte, toate obținute pe teren propriu. Echipa din Reghin, după această înfrângere, a cedat poziția a treia a clasamentului conjudețenei Unirea Ungheni. ,,Am avut o evoluție foarte bună și în proporție mare rezultatul a fost stabilit în prima parte a jocului când am reușit să înscriem de trei ori în poarta adversarilor. Despre echipa oaspete, numai lucruri bune; joc tactic foarte bun, agresivitate, echipă scurtă, diciplinată, care v-a pune mari probleme adversarilor din serie,, a declarat Cristian Coroian, antrenorul celor de la Gloria II Bistrița. .

Unirea Dej – CS Zlatna 1 – 0 (1-0)
În derby-ul suferinței, Unirea Dej a reușit să obțină o victorie la limită ,,trasă de păr,, pe teren propriu în fața ,,aurarilor,, de pe valea Ampoiului. Golul dejenilor a fost semnat de Budean în minutul 39, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri. Zlătnenii au acuzat decizia acordării acestei lovituri de penalitate, deoarece în acel moment pe teren în zona disputării fazei erau două mingi, situație în care centralul ar fi trebuit să întrerupă jocul, dar acest lucru nu s-a întâmplat. O decizie precum cea expusă poate duce la pierderea unui joc în opinia celor din Zlatna. ,,Chiar nu am putut înțelege maniera de arbitraj a brigăzii de arbitri. Este inadmisibil ca în momentul când există două mingi în teren în zona în care se desfășoară faza, arbitrul să lase jocul să continue. Așa s-a întâmplat și în faza în care centralul a acordat penalty pentru echipa gazdă, care practic a cântărit mult în obținerea celor trei puncte,, a afirmat Dorel Mureșan, tehnicianul celor din Zlatna.

Unirea Ungheni – Sănătatea Cluj 2 – 1 (1-0)
După cum anticipam în avanpremiera etapei, acest joc a fost unul destul de echilibrat, atât din punct de vedere al desenului tactic, cât și cel al scorului final.
Echpa gazdă a fost oarecum obligată să câștige acest joc, după înfrângerea din etapa precedentă, iar ,,virușii,, lui Marius Semeniuc, au dorit să reediteze măcar remiza obținută în compania CFR-ului. Elevii lui Ioan Orosfoian, au reușit să modifice tabela în minutul 39, prin Pușcaș, încheind prima parte cu avantaj minim. După pauză tot Pușcaș, a mărit avantajul echipei gazdă în minutul 65. Cu o tresărire de orgoliu, cu zece minute înainttea fluierului final, Alexandru Gașpar, a reușit să reducă din diferență. Cu Victoria obținută, Unirea Ungheni, a urcat pe locul trei în clasament, făcând schimb de locuri cu Avântul Rehin.

CFR II Cluj – Universitatea II Cluj 0 – 1 (0-0)
Înaintea acestui joc tehnicianul celor de la ,,U,, II, avea unele temeri în privința scorului final, deoarece spunea că nu prea are pe cine să conteze. Temerile lui Gică Barbu, au fost infirmate de evoluția elevilor săi, care au reușit să obțină 4 din cele 6 puncte în disputa cu rivalii de la CFR. După o primă repriză încheiată la egalitate ,,studenții micii,, au dat lovitura de grație în minutul 67, prin Tecsi, care a marcat golul de trei puncte. Cu această victorie ,,U,, II, a totalizat 29 de puncte și se află pe locul 5, pe când rivalii de la CFR II, se află pe poziția a 11-a, cu 19 puncte.

Corona Brașov – Seso Câmpia Turzii 2 – 0 (0-0)
Liderul seriei a obținut o victorie dubioasă în compania celor din Câmpia Turzii. Chiar dacă în prima parte oaspeții au dominat teritorial, ba mai mult decât atât, Crăciun a fost faultat în suprafața de pedeapsă, dar centralul nu a vazut sau nu a vrut să vadă infracțiunea și a lăsat jocul să continue. Acesta ar fi singurul motiv pentru care la finalul primelor 45 dr minute, tabela de marcaj, a rămas imaculată.
După cum era de așteptat în partea secundă a jocului ,,brigada negrilor,, a înclinat vizibil balanța în favoarea echipei gazdă, fapt care a dus la înscrierea celor două goluri (Chirciu 50 și Coman 67). În cazul unei înfrângeri a celor de la Olimpia Satu Mare, liderul Corona ar putea mări distanța de urmăritoare, detașându-se în câștigătoarea seriei.

Unirea Florești – FCM II Târgu Mureș 3 – 1 (1-1)
Elevii lui George Ciorceri, au avut un moral ridicat, după victoria obținută în prima etapă pe terenul vecinilor de la Seso. În disputa cu FCM II, asistența prezentă în tribună, după deschiderea scorului din minutul 3, prin reușita lui Ov. Niculescu, își făcea probleme în ceea ce a privit numărul de goluri marcate de echipa gazdă. Nu a fost chiar așa, deoarece oaspeții au reușit să-și revină destul de repede și au echilibrat jocul. Echilibrul numeric a fost rupt de eliminarea lui Sârghi, în minutul 20, după un fault făcut din postura de ultim apărător. Elevii lui Ciorceri, au ratat cea mai mare ocazie în minutul 25, când Cârstean, a dat pe lângă minge, ca un începător la 7-8 metri de poarta adversă. Cine a spus că ocaziile se răzbună, nu a greșit, deoarece în loc să fie 2 – 0 în minutul 25, a fost 1 – 1 în minutul 38, prin golul semnat de Eremia, scor cu care a luat sfârșit prima parte a jocului. După pauză, tot elevii lui Ciorceri, au fost cei care au punctat primi; mai întâi Attila Kelemen în minutul 65, a mărit avantajul, apoi tot el să obțină o lovitură de la 11 metri, în minutul 73, pe care a transformat-o Dragu.
Ardoare cu care jucătorii și-au disputat fiecare minge, a culminat cu accidentarea lui Barbuloviciu în minutul 50, care a părăsit terenul de joc, fiind suspectat cu fractură de piramidă nazală.

Olimpia Satu Mare – FC Zalău 4 – 0 (2-0)
Sătmărenii, pentru a rămâne în plasa liderului Coroana Brașov, au fost obligați să obțină toate punctele puse în joc, în partida cu vecinii de județ. Cu câte două goluri pe repriză, semnate în ordine de dubla lui Feier (26; 32), iar în partea secundă de Adrian Marinaș (58) și ex zălăuanul Ionuț Dănilă (76), elevii lui Csik, au păstrat distanța de două puncte de ocupanta fotoliului de lider. Se pare că acreastă distanță se poate micșora sau mări în partida directă dintre cele două formații angremate în lupta pentru promovare în liga secundă.

Voința Livezile – Unirea Tărlungeni 1 – 1 (0-1)
Echipa din Livezile, după isprava din etapa trecută se pare că a avut ,,voință,, dar i-a lipsit putința, chiar dacă a plecat din start favorită în acest joc. La finalul celor 90 de minute regulamentare, plus minutele adiționale, tabela cde marcaj, a arătat o remiză 1 – 1, chiar dacă în partida tur disputată la Tărlungeni, Unirea s-a impus cu un scor de neprezentare. Echipa bistrițeană în urma acestei remize a totalizat 19 puncte și ocupă locul 12, iar echipa din Tărlungeni, se găsește pe poziția a 6-a, cu 29 de puncte.

Articol scris de Ioan Arion

26 Mar. 2012, 21:12 Rezultate
Pe aceeași temă