Protest în Liga a III-a din cauza creșterii baremului!

10 Mar. 2012, 13:28 Liga 3
Protest în Liga a III-a** din cauza creșterii baremului!

Unul dintre reprezentanții Ligii a III-a în Comitetul Executiv, Ștefan Stana speră să îl poată convinge pe președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, de faptul că nu se impune o majorare a baremurilor pentru arbitraj, cel puțin până în vară. În caz contrar, oficialul amenință cu proteste.

Ștefan Stana a declarat, în exclusivitate pentru Sport Total FM, că fiecare președinte nou de la CCA și-a început mandatul cu o majorare a baremurilor, însă Crăciunescu trebuie să înțeleagă, de această dată, că în acest sens a mai avut loc o modificare, în vară, iar o nouă creștere ar da peste cap bugetele cluburilor din fotbalul mic.

„E normal și firesc să se facă un protest, pentru că numai domnul Crăciunescu nu vrea să înțeleagă că aceste echipe depind foarte mult de Primării. Sunt niște bugete făcute încă de la începutul campionatului. În vară s-au mărit baremurile, ținând cont că sunt distanțe mai mari de 300 de kilometri. Acum, la începutul returului, vor să mărească din nou și să pună un TVA de 24%. Nimeni nu îți face suplimentare de buget acum! Domnul Crăciunescu nu vrea să înțelegă, a spus că nu îl interesează. Să vedem ce formă de protest facem. Fiecare președinte nou venit la cârmă Comisiei Centrale a Arbitrilor a mărit baremul! Costică Vâlcea a mărit baremul, Avram a mărit baremul, Crăciunescu vrea și el să mărească baremul! Mă întreb cu groază, dacă se mai schimbă doi-trei, atunci unde ajungem? Face pentru puii lui. Ar trebui să ia alte măsuri să ajute arbitrajul, nu să mărească baremul! Avem 92 de echipe, avem și noi puii noștri!”, a declarat Ștefan Stana, în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima și Mihai Andrieș

„Brigada completă ne costă în jur de 33 de milioane (n.r. 3.300 RON) pe meci, plus taxe și impozite. Cu majorarea și cu TVA-ul, mă duce cam la 42-45 de milioane. Sunt echipe care au cam 3 miliarde pe an buget. Dacă am 15 jocuri pe teren propriu într-un campionat, din toată această sumă, un miliard mi se duce pe aceste probleme, de arbitraj și observare. Dacă ni se pune și TVA-ul, plus majorările, ajungem să plătim 800 de milioane, un miliard”, a detaliat reprezentantul Ligii a III-a în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

Oficialul a spus că va încerca să discute cu președintele CCA, Ion Crăciunescu, despre o întârziere a creseterii baremului, cel puțin până în vară, însă are rezerve cu privire la finalitatea întrevederii: „Vreau să îl fac și pe domnul Crăciunescu să înțeleagă că nu se poate, cel puțin până în vară. Și juniorii trec prin aceleași greutăți și probleme. Am fost coleg de echipă cu Ion Crăciunescu la Vâlcea. Vreau să discut cu dumnealui, poate înțelege că nu putem face o majorare a baremului, cel puțin până în vară. Problema e că, atunci când vrei să discuți cu dumnealui, e un monolog al dumnealui”.

„Doar Mihăileștiul s-a retras din competiție. La Liga a II-a sunt mai multe probleme. Deocamdată, Liga a III-a e ferită încă doi ani de zile de licențiere. Când va începe și la noi acest proces, îmi e frică de ce se va întâmpla”, a încheiat Stefan Stana.

Sursa: Sport Total FM

10 Mar. 2012, 13:28 Liga 3
Pe aceeași temă