Progresul Spartac a făcut modificări subțiri de lot în pauza competițională. Achizițiile și singura plecare din lotul lui Andrei Erimia

Andrei PASCU 23 Feb. 2022, 16:45 Liga 3
Progresul Spartac a făcut modificări subțiri de lot în pauza competițională. Achizițiile și singura plecare din lotul lui Andrei Erimia

Progresul Spartac nu a făcut prea multe schimbări de lot în această pauză. Doar de patru modificări, trei veniri și o plecare, a considerat antrenorul Andrei Erimia că are nevoie în încercarea de a duce liderul Seriei 4 a Ligii a 3-a în Liga 2.

Progresul Spartac l-a adus pe Mihai Șandru, fost la Dacia Unirea Brăila 

Atacantul Emilian Constantin (34 de ani) a plecat de la Progresul Spartac. El s-a întors în Italia, potrivit informațiilor făcute de clubul din Liga 3, acolo unde a trăit o bună parte din viață. Și-a găsit deja o altă echipă, semnând cu o formație din ligile inferioare din Italia, AC Briga Novarese.

În privința venirilor, au sosit portarul Dragoș Lupescu (22 de ani, ultima dată în Italia), atacantul Octavian Nedelcu (22 de ani, ex CS Tunari) și fundașul Mihai Șandru (25 de ani, ultima dată la Dacia Unirea Brăila).

Acum că perioada de transferuri românească a luat sfârșit, haideți să recapitulăm mișcările oficializate de către clubul nostru în această iarnă:

Emilian Constantin (Atacant, 34 ani) a fost singurul jucător care a părăsit Intrarea Vrabiei, întorcându-se în Italia, țara unde și-a petrecut o mare parte din cariera fotbalistică. Atacantul veteran a avut 10 apariții pentru echipa noastră, în care a marcat de două ori. Acesta evoluează acum la formația celor de la AC Briga Novarese.

Deși Dragoș Lupescu (Portar, 22 ani) se antrenează de ceva timp cu lotul progresist, acesta a fost înregistrat oficial doar în această iarnă, făcând parte din lista crescătoare a jucătorilor care ni se alătură din fotbalul italian. Tânărul portar a fost format la academia FCSB-ului, figurând de la o vârstă fragedă pentru echipa secundă a clubului (inclusiv în cele două întâlniri directe cu Progresul din sezonul 2017/2018). Eventual, acesta s-a aventurat în ”Cizmă”, jucând pentru formațiile US Fiorenzuola și Nibbiano e Valtidone, iar acum devine o variantă bună pentru poarta bleu-albastră.

Octavian Nedelcu (Atacant, 22 ani) a făcut parte din grupa de tineret 1999 a lui Andrei Erimia. Între timp, acesta a mai purtat tricoul celor de la E.D. Moratalaz, Balotești, Afumați, iar în prima parte al acestui sezon: Tunari (nu a figurat în meciul direct cu noi). El devine o nouă variantă de calitate pentru atacul progresist, producând deja câteva performanțe bune în amicalele iernii.

În cele din urmă, Mihai Șandru (Fundaș, 25 ani) nu va fi un nume necunoscut fanilor progresiști, acesta aflându-se pentru a treia oară în tricoul bleu-albastru. Sărbătoritul zilei de astăzi s-a aflat ultima dată la clubul nostru în primăvara lui 2021, când ne-a ajutat cu terminarea în forță a sezonului trecut (7 victorii, o înfrângere). Între timp, Mihai a jucat în divizia secundă pentru Dacia Unirea Brăila, unde s-a aflat în Top 5 cei mai utilizați jucători (15 meciuri, 1115 minute). Acum, el ajunge înapoi în Intrarea Vrabiei, unde ne va ajuta în inevitabila luptă pentru promovare prin abilitatea sa defensivă.

Îi mulțumim lui Emilian pentru serviciul său, și le urăm noroc lui Dragoș, Octavian și Mihai în partidele lor sub culorile bleu-albastre!

Tot înainte!”, a comunicat Progresul Spartac.

Progresul Spartac, rezultate foarte bune în amicale 

Un total de șapte meciuri amicale a jucat, până acum, Progresul Spartac și nu a pierdut. Deși a întâlnit și formații din Liga 2, a înregistrat cel puțin remiză. Primul loc din Seria 4 a Ligii a 3-a a jucat teste cu Steaua (scor 2-2), CSM Alexandria (scor 7-0, într-un meci cu trei reprize), Metaloglobus (scor 2-1), Unirea Constanța (scor 2-1), FCSB 2 (scor 8-6, într-un meci cu trei reprize), Agricola Borcea (scor 6-0), Dunav Ruse (scor 3-0).

Mai are o partidă de verificare, cu Farul 2, la 26 februarie.

Progresul Spartac, fără eșec în 15 meciuri de Liga 3 

Progresul Spartac are 43 de puncte după 15 etape din Liga 3. Următoarea clasată în serie, pe locul 2, e CS Tunari, 32 de puncte, iar apoi, pe 3, se află Rapid 2, 30 de puncte, și pe 4 Unirea Bascov, 21 de puncte. Progresul Spartac are 14 victorii și o remiză și un golaveraj de 40 de goluri marcate și doar patru primite.

La jumătatea lunii martie, în prima etapă a diviziei a treia din 2022, Progresul Spartac va întâlni CS Tunari, acasă.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/liga-3/alexandru-ciucur-si-bogdan-matei-din-nou-colegi-dupa-despartirea-de-dunarea-calarasi-mijlocasul-a-semnat-si-el-cu-cs-afumati-sper-sa-ajungem-repede-in-liga-2-19220376

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-cluj-prestatie-buna-in-amicalul-cu-dinamo-ardelenii-au-scos-un-egal-cu-echipa-din-stefan-cel-mare-desi-au-fost-condusi-19220290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-popescu-a-plecat-si-el-de-la-dunarea-calarasi-destinatia-atacantului-noul-el-dorado-din-liga-3-19220278

https://liga2.prosport.ro/liga-3/satelitul-universitatii-craiova-a-facut-scor-cu-pandurii-targu-jiu-intr-un-amical-disputat-in-banie-19220254

 

 

 

Andrei PASCU 23 Feb. 2022, 16:45 Liga 3
Pe aceeași temă