(F)Estival de goluri la Orăștie! CSC Dumbrăvița a făcut instrucție cu CSM Deva și este ca și calificată în faza finală a barajului de promovare în Liga 2. Concluziile lui Ștefan Nanu și Cosmin Stan

Anda DELIU 25 May. 2022, 23:28 Liga 3
(F)Estival de goluri la Orăștie! CSC Dumbrăvița a făcut instrucție cu CSM Deva și este ca și calificată în faza finală a barajului de promovare în Liga 2. Concluziile lui Ștefan Nanu și Cosmin Stan

CSC Dumbrăvița (locul 1 în Seria 8 Liga 3) a reușit să înscrie cele mai multe goluri din prima manșă a semifinalelor barajului de promovare în Liga 2, prin succesul cu 5-1 obținut cu CSM Deva (locul 2 în Seria 7 Liga 3), la Orăștie.

Deși la pauză scorul a fost egal, 1-1, ulterior, elevii lui Cosmin Stan au dominat total jocul și au luat opțiunea seriosă de calificare în finala barajului.

CSM Deva a reușit să înscrie pe teren propriu doar din penalty

CSM Deva și-a bazat tot jocul de atac pe mingi trimise spre atacantul african Kayondo, însă tactica lui Ștefan Nanu nu a dat rezultate. Deși gazdele au avut mai mult inițiativa în debutul partidei, Dumbrăvița a reușit să deschidă scorul în minutul 18. După o lovitură liberă bătută de Martinov, Adrian Bain a împins mingea din câțiva metri în poartă.

Devenii au mai avut ocazii prin Kayondo, dar egalare a venit din piciorul altui jucător. Bura-Koț l-a faultat pe Avramovici, iar Florin Stelea a înscris din penalty-ul acordat.

Dumbrăvița s-a desfășurat liber în repriza a doua

Repriza a doua a fost o misiune mult mai ușoară pentru oaspeții timișeni. În minutul 47, Dragan Paulevici a trimis cu lob peste portarul Bădescu, ieșit neglijent din poartă. Peste șase minute, scena s-a repetat cu aceiași actori, iar scorul a devenit 1-3. Dumbrăvița a mai înscris în minutul 58, prin Costel Zurbagiu, după un corner bătut în careu de Ghinescu.

În minutuul 71, nou-intratul Luca Bodri a marcat după un contraatac, la altă fază la care portarul Devei era visător.

Ștefan Nanu, supărat pe jucătorii săi

Antrenorul Devei a spus că, probabil, elevii săi sunt deja mulțumiți că au ajuns până la baraj.

”De când sunt la echipa asta, de trei ani, nu am luat atâtea goluri. Ceea ce am văzut astăzi la unii… Nu au avut dorință. În primul rând, o reproșez portarului. Într-adevăr, e un jucător tânăr. L-am adus de la Rapid, unde nu a jucat un meci. I-am dat încredere. Azi îi imput cel puțin trei goluri lui. Nu a mai fost parcă agresivitatea aceea. Echipa mai organizată. Am găsit o echipă care a venit motivată, care, din punctul meu meu de vedere, au realizat un obiectiv mare și azi ne-au dat o lecție de fotbal prin dorință. Acea scânteie la mijloc de 1,60 metri, toate duelurile le-a câștigat. Toiu nu a fost în ziua lui, l-am avut pe Stelea. A pierdut două mingi i-am luat două goluri. Nu e ca la futsal. Fundașii laterali, la fel. Azi i-am văzut și înainte de meci relaxați. Le-am transmis că nu o să câștigăm fără atitudine. Am avut ocazii. Noi nu le-am fructificat, ei da. Lor chiar le-a ieșit totul. Și-au dorit poate mai mult decât noi. Poate după jocurile foarte bune a venit automulțumirea. Sâmbătă vrau să mergem la Dumbărvița să câștigăm jocul. Îmi cer scuze față de spectatori. Scorul nu reflectă ce a fost în teren”, a declarat Ștefan Nanu.

Dumbrăvițenii, răsplătiți de fotbal

Cosmin Stan a spus că a câștigat echipa care a respectat mai mult fotbalul.

”Nu credeam că vom câștiga la diferența aceasta de scor, dar când faci lucrurile cum trebuie și respecți fotbalul, fotbalul te răsplătește. Din punct de vedere fotbalistic, am prins forma sportivă maximă sppre final. Așa a fost calculat. Sper să ne țină forma sportivă cât mai mult, până la sfârșit. Am vrea să jucăm cu vecinii noștri, Ghiroda. Dar Reșița e favorită. Deva probabil au prins un meci mai slab. Meciurle de baraj întotdeuana pot turna și plumb în picioare. Noi am dat gol repede în debutul reprizei a doua și clar că în repriza a doua au avut plumb în picioar,e nu le-a mai ieșit nimic și nouă ne-a ieșit totul”, a spus Stan.

Returul se joacă la Dumbrăvița sâmbătă, de la ora 17:30. Învingătoare dublei manșe va juca finala barajului cu învingătoare din semifinala CSM Reșița – CSC Ghiroda și Giarmata Vii, 1-0 în tur, la Ghiroda.

CSM DEVA – CSC DUMBRĂVIŢA 1-5

Florin Stelea 45+1′ – penalty / Adrian Bain 18′, Dragan Paulevici 47′, 51′, Costel Zurbagiu 58′, Luca Bodri 71′

CSM Deva: Bădescu – R. Kelemen, Plută, Săulescu (Tod 28’), Al. Doboș (cpt.) – Bloj (Al. Vasilescu 60’), Țoiu, Fl. Stelea (Marinca 72’), Branea (Sulea 60’) – Avramovici, Kayondo
Rezerve neutilizate: Jianu – Iștoc, Fl. Dumbrăvean, Ciubari, Nic. Popescu
Antrenor: Ștefan Nanu

CSC Dumbrăvița : Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.)(Grigoriu 80’), Bain – Tismonar, Olaru, Schinteie, Martinov, Ghinescu – Făgărășanu (Gologan 89’), Paulevici (L. Bodri 62’)
Rezerve neutilizate: Ciui – Ilan, Amariei, Vidican, Paunchici, C. Ciubotariu
Antrenor: Cosmin Stan

Stadion: Dacia (Orăştie – Hunedoara); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar și Daniel Ștefan Lar (ambii din Baia Mare); Rezervă: Norbert Kemenes (Baia Mare); Observatori: Ioan Duma (Sibiu) și Ștefan Donciu (Sfântu Gheorghe).

Foto: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 25 May. 2022, 23:28 Liga 3
Pe aceeași temă