Poenaru, favorit să preia Rapidul: „Șansele sunt destul de mari”

08 Jun. 2012, 15:33 Liga 3
Poenaru, favorit să preia Rapidul:**

Conducătorii clubului Rapid Suceava caută soluții pentru întărirea băncii tehnice în perspectiva participării în Liga a II-a. Favorit să preia funcția de antrenor principal al „alb-vișiniilor” este băcăuanul Gheorghe Poenaru.

Ultima dată Gheorghe Poenaru a antrenat divizionara secundă FCM Bacău. Anul trecut a câștigat cu „galben-albaștrii” prima serie a Ligii a III-a, la capătul unui sezon în care nu a cunoscut înfrângerea. În Liga a II-a a dus FCM-ul la jumătatea clasamentului cu 9 etape înainte de finalul campionatului, moment în care și-a dat demisia invocând motive personale. Contactat telefonic, Gheorghe Poenaru a admis că este tentat să antreneze la Suceava.

„Șansele să vin la Suceava sunt destul de mari. Sincer să fiu, am fost solicitat să preiau Rapidul chiar în momentul în care am plecat de la FCM Bacău. Am considerat că este mai bine să se termine campionatul pentru că echipa era angrenată la promovare și schimbările la nivelul băncii tehnice ar fi fost delicate. Am discutat cel mai mult cu domnul Gabi Clim, toți mi s-au părut niște oameni deosebiți, dar nu depinde doar de mine să vin la Suceava”, a mărturisit tehnicianul băcăuan.

Prezent la mai multe meciuri ale Rapidului din returul campionatului, Gheorghe Poenaru a rămas cu o impresie bună în ceea ce privește valoarea jucătorilor suceveni. Acesta este de părere că lotul are nevoie doar de câteva întăriri pentru a face față în al doilea eșalon.
„A rămas să ne vedem săptămâna viitoare pentru a ne hotărî ce facem. Echipa mi-a lăsat o impresie bună în acest an și trebuie felicitată pentru faptul că a promovat. Oricum, ca la fiecare echipă din lume, inclusiv Barcelona, este nevoie de întăriri. Eu am convingerea că dacă se vor reuși 3-4 transferuri de calitate, nu mai multe, Suceava poate să activeze cu brio în Liga a II-a”, a mai spus Poenaru.

Tehnicianul agreează ideea unei fuziuni între Rapid și Sporting, prin care cei mai valoroși fotbaliști suceveni să poată evolua la nivelul Ligii a II-a.

„Nu cunosc situația, dar sunt întru totul de acord ca tot ce este mai bun în județul Suceava să se concentreze asupra unei singure echipe. Plecând de la acest lucru, trebuie să se realizeze o piramidă, din care tot ce este mai bun să reprezinte Suceava. Și așa ducem lipsă de jucători valoroși, iar dacă sunt dispersați la câte 2-3 echipe în fiecare județ nu face bine nimănui”, este de părere Gheorghe Poenaru.

În vârstă de 55 de ani, Gheorghe Poenaru și-a început cariera de antrenor în 1990, la Aripile Bacău. A pregătit apoi Petrolul Moinești, FCM Bacău, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Onești, Laminorul Roman, CFR Pașcani, Jiul Petroșani și Aerostar Bacău. În cazul în care se va înțelege cu Rapidul, Poenaru ar urma să facă echipă pe banca tehnică a „ceferiștilor” cu Bogdan Tudoreanu.

Sursa: Gazeta de Suceava

08 Jun. 2012, 15:33 Liga 3
Pe aceeași temă