Petre Grigoraș își încheie contractul cu Foresta în această vară! Decizia luată de clubul din Suceava în privința antrenorului și cine sunt jucătorii cu care se dorește prelungirea înțelegerilor

Răzvan STÎNGĂ 06 Jun. 2020, 17:44 Liga 3
Petre Grigoraș își încheie contractul cu Foresta în această vară! Decizia luată de clubul din Suceava în privința antrenorului și cine sunt jucătorii cu care se dorește prelungirea înțelegerilor

Foresta Suceava a terminat sezonul din Seria 1 a Ligii 3 pe poziția a doua și a ratat promovarea în Liga 2. Acum, începe pregătirea pentru anul fotbalistic 2020-2021, iar conducerea a demarat primele demersuri în ceea ce privește anumite plecări și prelungirile contractuale ale fotbaliștilor care au înțelegerile scadente în vara acestui an. În privința despărțirilor, Foresta a renunțat de mijlocașul Florin Burghele (19 ani), care venise la echipă în luna ianuarie și care nu a pucat să joace deloc.

Potrivit informațiilor oferite de președintele clubului, Andrei Ciutac, la capitolul prelungiri contractuale intră mijlocașii Andrei Cerlincă (24 de ani) și Vlad Stănescu (29 de ani). Discuțiile vor începe cu data de 8 iunie.

Andrei Ciutac: ”Din informațiile mele, sezonul următor va debuta pe data de 29 august. Vom începe pregătirile în jurul datei de 1 iulie”

În privința debutului următorului sezon de Liga 3, Andrei Ciutac are informații că va începe la sfârșitul lunii august, pe 29. Până atunci, echipa va fi pusă la punct, iar toate detaliile cu privire la conturarea lotului vor fi cât se poate de clare. Antrenamentele vor debuta pe 1 iulie.

La începutul săptămânii viitoare vom demara negocierile cu Cerlincă și Stănescu pentru prelungirea contactelor. Sper ca în cel mai scurt timp să putem anunța și numele antrenorului principal, pentru a putea să începem să pregătim așa cum trebuie ediția viitoare de campionat. Din informațiile mele, sezonul următor al Ligii a 3-a va debuta pe data de 29 august. Nici nu ar avea cum să înceapă mai repede, ținând cont că nici măcar nu s-au stabilit datele de desfășurare a barajelor pentru promovare în eșalonul al treilea. În acest caz, vom începe pregătirile în jurul datei de 1 iulie”, a precizat Andrei Ciutac, președintele Forestei, pentru Monitorul Suceava.

Petre Grigoraș trebuie să aleagă dacă rămâne sau pleacă. Andrei CIutac: ”I-am explicat că, în contextul actual, nu mai putem oferi condițiile din campionatul precedent”

Nu doar jucătorii își termină înțelegerile în vară, ci și antrenorul Petre Grigoraș. Contractul prevedea o clauză specială prin care se prelungește automat în cazul promovării în Liga 2, dar cum obiectivul nu a fost bifat, trebuie ca părțile să ajungă la un consens, a anunțat Andrei Ciutac. Discuțiile au început deja, clubul tinde să îi mai ofere o șansă, dar alegerea este la mâna lui Petre Grigoraș, pentru că echipa nu mai poate să-i garanteze facilitățile pe care le-a oferit în acest sezon. Pandemia de COVID-19 și-a spus cuvântul asupra bugetului și finanțelor în cazul echipei din Suceava.

Contractul cu Petre Grigoraș este scadent pe data de 30 iunie. Contractul prevede și o clauză care genera prelungirea automată, cu bonusuri de performanță clare, în condițiile în care s-ar fi reușit promovarea în Liga a 2-a, dar din păcate nu a fost posibil. Am avut deja o discuție pe tema extinderii colaborării, însă nu am luat nici o decizie, urmează să mai vorbim. Domnul Grigoraș trebuie să se gândească, pentru că i-am explicat că, în contextul actual, nu mai putem oferi condițiile din campionatul precedent.

Dacă va înțelege acest lucru, va rămâne o soluție de luat în calcul pe lângă alte variante de antrenori pe care le avem în vedere. Vreau să spun însă că, indiferent de cum se vor finaliza tratativele, dorim să rămânem în relații amiabile cu Petre Grigoraș, mai ales că am avut o relație bună pe durata sezonului trecut”, a mai declarat președintele Forestei, Andrei Ciutac.

  • Grigoraș a preluat Foresta în septembrie anul trecut. În cariera de antrenor a mai condus echipele Farul Constanța, FC Onești, Petrolul Moinești, Oțelul Galați, Poli Iași, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara și SSC Farul Constanța.

Seria 1 a Ligii 3 ar putea să nu trimită echipă în sezonul următor de Liga 2 

Foresta Suceava a terminat sezonul 2019-2020 pe locul 2 în Seria 1 din Liga 3. Echipa pregătită de Grigoraș a acumulat 35 de puncte după consumarea a 16 etape, cu șapte puncte mai puțin decât primul loc, Aerostar Bacău.

Există posibilitatea ca Seria 1 să nu trimită vreo echipă în Liga 2, pentru că formația din Bacău a anunțat că are probleme financiare și că nu se bucură de această promovare. Oficialii au precizat că mai bine se anula sezonul, întrucât iau în considerare să nu se înscrie în noua ediție a eșalonului secund.

Foto: ACS Foresta Suceava Oficial 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Jun. 2020, 17:44 Liga 3
Pe aceeași temă