Performanțele… Performanței Ighiu, la debutul în Liga 3. Trupa lui Himcinschi, cea mai bună dintre nou-promovate și prima în topul deplasărilor!

Cristian Voicu, Marius ANGHEL 16 Oct. 2015, 16:07 Liga 3
Performanțele... Performanței Ighiu, la debutul în Liga 3. **Trupa lui Himcinschi, cea mai bună dintre nou-promovate și prima în topul deplasărilor!


Din postura de debutantă în eșalonul terț, Performanța Ighiu uimește în prima parte a turului petrecut în Seria a 4-a. Invincibilă în deplasare, echipa condusă de Adorian Himcinschi are la activ câteva recorduri: cu 14 puncte (golaveraj 12-5) – locul 4, este la egalitate ca și punctaj cu Luceafărul Oradea (golaveraj 16-6) – locul 4 în Seria a 5-a, în fruntea topului echipelor nou-promovate în Liga a 3-a, până în prezent. Mai mult, ighienii sunt cei mai periculoși în jocurile externe, strângând 10 puncte în 4 deplasări (golaveraj „afară” 9-3), același palmares avându-l liderul Național Sebiș (10 puncte, golaveraj 5-1). Performanța a zburdat pe terenuri străine, cu victorii la Hunedoara, Ineu și Ișalnița (CSU Craiova 2) și remiză la Motru.

Spaima deplasărilor!

Merituoasa grupare ighiană se simte precum peștele în apă în confruntările disputate departe de casă, Performanța impresionând la acest capitol (se poate face o paralelă cu primul sezon al Unirii Alba Iulia în 2003, în Divizia A). „Avem în distribuție jucători precum R. David, Bălaș, R. Moga, S. Turuș sau Fetița, ale căror calități se pliază pe caracteristicile întâlnirilor din deplasare. Și strategia noastră este creionată pentru a pune respectivii fotbaliști în valoare”, a menționat antrenorul Adorian Himcinschi. În deplasare au punctat golgheterul R. David – 5 goluri, S. Turuș – două, Bălaș și Ov. Turuș. La acest capitol, Performanța și-a arătat forța în returul barajului pentru promovare, când s-a impus cu 5-0 la Pecica.

Cei mai buni dintre… 69!
Gruparea ce-și dispută partidele interne pe „Cetate” ocupă prima poziție în ierarhia celor 69 de combatante din eșalonul terț, în privința punctelor acumulate în deplasare. „Efectivul nostru este format din jucători tineri, majoritatea având un potențial foarte bun. De altfel, de la startul sezonului, noi creștem de la joc la joc, progresăm. Seriozitatea, munca depusă și nu în ultimul rând sprijinul venit din partea conducerii, reprezintă argumentele noastre la acest parcurs, unul care ne bucură pe toți”, a încheiat Himcinschi. În runda următoare, Ighiul întâlnește acasă pe Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic, sâmbătă, la ora 15.00.

 

Text: www.ziarulunirea.ro
Foto: Lucian DANCIU

Cristian Voicu, Marius ANGHEL 16 Oct. 2015, 16:07 Liga 3
Pe aceeași temă