Prima semifinală a barajului pentru promovarea în Liga 2, stabilită! Alte patru echipe și-au asigurat prezența în faza următoare a Ligii 3

Răzvan STÎNGĂ 04 May. 2023, 16:19 Liga 3
Prima semifinală a barajului pentru promovarea în Liga 2, stabilită! Alte patru echipe și-au asigurat prezența în faza următoare a Ligii 3

Etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 3 a stabilit alte patru echipe calificate în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, care nu mai pot rata cel puțin locul secund în grupe. Lucrurile sunt clare pentru câte o formație din Seria 1, Seria 3, Seria 7 și Seria 8.

Mai mult, cu patru runde înainte de finalul play-off-ului, cunoaștem 100 la sută componența uneia dintre cele 10 semifinale.

Alte patru echipe din Liga 3 și-au asigurat prezența în barajul pentru promovarea în Liga 2

În ordine cronologică, Foresta Suceava, primul loc în Seria 1, este sigură de cel puțin poziția a 2-a la finalul play-off-ului, având 10 puncte avans față de poziția a 3-a, CSM Bacău. Echipa pregătită de Dorin Goian are 51 de puncte, iar pe 2 în serie se clasează, în acest moment, CSM Ceahlăul, cu 45 de puncte.

Sucevenii nu au reușit să câștige în runda recent încheiată, când au întâlnit chiar CSM Bacău (0-0, pe teren propriu), dar numărul de etape rămas, trei, face imposibilă o cădere mai mare de o poziție, având matematic asigurată prezența în baraj.

În luptă pentru al doilea loc eligibil, când mai sunt nouă puncte puse în joc, în Seria 1 se luptă toate celelalte trei echipe, CSM Ceahlăul (45 de puncte), CSM Bacău (41 de puncte) și Bucovina Rădăuți (40 de puncte).

Foresta Suceava, Farul Constanța 2, CSM Deva și CSM Reșița, calificate în barajul pentru promovarea în Liga 2

Farul Constanța 2 este sigură de locul 2 în Seria 3, terminând la egalitate, miercuri, partida cu Gloria Albești, din deplasare, scor 1-1. Nu mai poate depăși liderul CS Afumați (60 de puncte), dar cele 44 de puncte o ajută să finalizeze play-off-ul pe poziția secundă, peste Gloria Albești (33 de puncte), tot câte are și ultima clasată a grupei, Înainte Modelu.

CSM Deva, locul 1 în Seria 7, și-a asigurat și ea prezența în semifinalele turului final al lupei pentru promovarea în Liga 2, în urma victoriei cu Gilortul Târgu Cărbuneşti, de marți, scor 5-0. Însă, mai are de tras pentru asigurarea locului 1 în serie, pentru că are un avans de numai șase puncte față de locul 2, ACSO Filiași, 54 de puncte, respectiv 48.

CSM Reșița, ocupanta locului 1 în Seria 8, a trecut în runda a 6-a de Ghiroda şi Giarmata Vii, pe teren propriu, scor 3-0, față de care a pus exact nouă puncte în momentul în care mai sunt trei meciuri din play-off. Nu mai poate fi depășită de aceasta, dar încă mai poate pierde locul 1, pe 2 fiind Şoimii Lipova, cu 49 de puncte, la numai cinci puncte de reșițeni.

FC Bihor Oradea s-a calificat în baraj după runda a 5-a, când CS Blejoi și CSM Alexandria și-au asigurat locul 1

În urma rundei trecute din play-off, a 5-a, trebuie precizat că au mai fost consemnate câteva detalii sigure, anume calificarea matematică a FC Bihor Oradea, locul 1 în Seria 10, în baraj. A trecut de CSM Satu Mare, în deplasare, scor 2-1, peste care a pus un număr suficient de puncte care nu mai poate produce rocada.

În runda a 6-a, orădenii au trecut de Gloria Bistriţa Năsăud, pe teren propriu, scor 2-1. Aceasta din urmă este chiar pe locul 2, cu șase puncte mai puțin decât FC Bihor Oradea, și se va lupta cu CSM Satu Mare pentru locul 2, față de care are un avans de șapte puncte.

  • Corvinul Hunedoara (S9), CS Afumați (S3), CS Blejoi (S5) și CSM Alexandria (S6) și-au asigurat și primul loc în seriile lor până înaintea etapei a 6-a, acestea două din urmă chiar anterior startului rundei recent încheiate. CS Blejoi are asigurat locul 1 în Seria 5 după 1-0 cu CSO Plopeni pe teren advers, iar în runda a 6-a a cedat cu 4-5 pe teren propriu, cu SR Braşov. CSM Alexandria și-a garantat locul 1 în Seria 6 după ce în urmă cu meciuri a învins Sporting Roșiori, în deplasare, scor 5-1. În duelul din etapa a 6-a, a învins Flacăra Horezu, pe teren propriu, scor 5-2.

CS Tunari, a cincea campioană a seriilor la finalul play-off-ului de Liga 3. Își știe adversarul: Farul Constanța 2

CS Tunari este și ea sigură de locul 1 în Seria 4, după etapa a 6-a, astfel că se cunosc până acum cinci campioane ale grupelor de play-off. Formația ilfoveană, pregătită Gabriel Manu, este însă singura care își cunoaște deja adversara din semifinalele barajului. În ultimul meci disputat, clubul de lângă București a învins Flacăra Moreni (scor 6-1, pe teren propriu) și are un avans de nouă puncte peste locul 2, SC Popeşti Leordeni.

Pentru un loc în dubla finală de promovare, CS Tunari va întâlni locul 2 în Seria 3, poziție pe care va termina, după cum aminteam, Farul 2.

10 din 20 de locuri de baraj, ocupate!

Astfel, jumătate din locurile care duc în barajul de promovare în Liga 2 s-au ocupat. Se cunosc 10 echipe care vor lupta pentru trecerea în eșalonul superior, din cele 20 disponibile. Trecând în revistă numele formațiilor care au bifat această performanță, acestea sunt:

  • Corvinul Hunedoara (Seria 9), care și-a asigurat matematic accederea încă după prima etapă din play-off, iar următoarea care a reușit acest lucru a fost CS Afumați (Seria 3), care a obținut biletul pentru primul baraj în urma rezultatelor din etapa a 3-a. De la finalul etapei a 4-a și echipele CS Tunari (Seria 4), CS Blejoi (Seria 5) și CSM Alexandria (Seria 6) au fost sigure de prezența la baraj. Le-a urmat FC Bihor Oradea (Seria 10), după disputarea meciurilor din runda a 5-a, iar după etapa a 6-a au bifat obiectivul Foresta Suceava (Seria 1), Farul Constanța 2 (Seria 2), CSM Deva (Seria 7) și CSM Reșița (Seria 8).

Ordinea desfășurării meciurilor din runda semifinală a barajelor de promovare în Liga 2:

  • B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2
  • B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1
  • B3: CS Afumați (Locul 1, Seria 3) v Locul 2, Seria 4
  • B4: CS Tunari (Locul 1, Seria 4) v Farul Constanța 2 (Locul 2, Seria 3)
  • B5: CS Blejoi (Locul 1, Seria 5) v Locul 2, Seria 6
  • B6: CSM Alexandria (Locul 1, Seria 6) v Locul 2, Seria 5
  • B7: Locul 1, Seria 7 v Locul 2, Seria 8
  • B8: Locul 1, Seria 8 v Locul 2, Seria 7
  • B9: Corvinul Hunedoara (Locul 1, Seria 9) v Locul 2, Seria 10
  • B10: Locul 1, Seria 10 v Locul 2, Seria 9

Meciurile se desfășoară în sistem tur-retur, iar prima gazdă va fi echipa clasată pe locul 2 în seria sa.

Ulterior, în finalele pentru promovarea în Liga 2 se vor întâlni B1 vs. B2, B3 vs. B4 și așa mai departe. Vor rezulta, așadar, cinci meciuri, iar învingătoarele vor urca în divizia secundă. În finale, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți.

Foto: Farul Constanța, CSM Reșița, FC Bihor Oradea și CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-se-concentreaza-pe-salvarea-satelitului-gorjenii-au-trimis-din-nou-jucatori-de-la-prima-echipa-si-au-bifat-a-doua-victorie-consecutiva-in-liga-3-chiar-impotriva-l-19269264

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-6-din-play-off-si-play-out-21-de-meciuri-se-disputa-astazi-19268984

https://liga2.prosport.ro/liga-3/clipe-de-groaza-pentru-gloria-baneasa-in-drumul-spre-meciul-cu-cs-amara-autocarul-a-fost-implicat-intr-un-accident-pe-autostrada-dinti-rupti-dureri-de-coloana-sunt-jucatori-transportati-19269234

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-serban-isi-cauta-echipa-19269206

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gol-dat-in-liga-3-la-14-ani-alexandru-butu-a-inscris-pentru-ghiroda-in-victoria-clara-din-play-off-cu-chisineu-cris-si-a-devenit-cel-mai-tanar-marcator-al-tarii-din-liga-3-19268789

Răzvan STÎNGĂ 04 May. 2023, 16:19 Liga 3
Pe aceeași temă