„Orășelul vinului” vrea în Liga a III-a

08 Jun. 2009, 20:19 Liga 3
„Orășelul vinului

Cunoscut mai mult pentru cramele sale, Recașul este reprezentanta Timișului la barajul pentru promovare în eșalonul al treilea. „Atleticii” au câștigat campionatul după ce au învins în ultima etapă a Ligii a IV-a Timiș pe Șc. de Fotbal „Marcel Băban” Jimbolia, scor 6-1.

 

Practic echipa din Recaș s-a desprins în câștigătoare în urmă cu două etape când a remizat cu principala cotracandidată, FC Chișoda – echipa condusă de antrenorul-jucător Romică Buia, nimeni altul decât fostul „star” al lui Poli. Interesant e că în acel meci Chișoda a reușit egalarea în minutul 90+9, prelungirea exagerată a partidei de către arbitrul Remus Avram s-a produs de pe urma unei întreruperi în timpul regulamentar. 1-1 și echipa antrenată de Cosmin Petruescu și-a păstrat avansul de două puncte față de Chișoda, echipă la care joacă și fratele lui Ionel Ganea, Dorel.

 

Trebuie spus că AC Recaș reprezintă un club de tradiție în Banat, deși a evoluat doar la nivelul patru și cinci, clubul s-a înființat în anul 1917!! Este astfel unul dintre cele mai vechi cluburi în viață din România. Alb-verzii au fost aproape de promovarea în Divizia C în 1998, însă au pierdut la baraj. Antrenorul Cosmin Petruescu a fost cel mai tânăr antrenor din Liga 2, când s-a aflat la conducerea grupării Auxerre Lugoj. De altfel în lotul formației sale de acum se regăsesc mai mulți componenți ce au evoluat la Lugoj, cât și alți jucători cu experiența eșaloanelor superioare: Vlad Purece (ex-UMT și Fortuna Covaci), Darius Rogozinaru (ex-Aux. Lugoj și Dacia Mioveni) sau Sorin Micșa (ex-Aux. Lugoj), sunt doar câteva nume mai cunoscute.

 

AC Recaș va da piept cu Partizan Satu Mare (campioana Ligii a IV-a Arad) în barajul pentru promovare. În ultimele trei întâlniri de baraj, reprezentanta Timișului a ieșit învingătoare, fie că echipa s-a numit Albina, Becicherecu Mic ori Gătaia. Astfel județul Timiș a ajuns să aibe cele mai multe reprezentante sezonul acesta în eșalonul al treilea, nu mai puțin de opt echipe.
 

 

Berzovia, surpriza din Caraș-Severin

Județul Caraș-Severin se confruntă cu mari probleme. După retragerea FCMR-ului din campionatul Ligii a III-a, Carașul a rămas fără echipă în primele trei eșaloane. Situația disperată a avut la bază insuccesul la baraj al campioanelor județene din ultimii ani.

 

Deși se aștepta o luptă la titlu între Gloria Reșița, Moldova Nouă și Scorilo Caransebeș, campionatul a fost dominat și câștigat de o nou-promovată, Berzobis Berzovia. Înființată în anul 2007, gruparea cărășeană a strâns câțiva jucători importanți de la rivalele din județ, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. În lotul alb-roșiilor se regăsesc nume precum Ion Hamat (ex-FCM Reșița și CFR Timișoara), Răzvan Ciurea (ex-Gloria Reșița) sau Silviu Burcoiu (ex-CFR Timișoara), iar director tehnic e Leo Doană, fosta glorie a “Milanului din Banat”.
 

Berzobis Berzovia va întâlni la baraj pe Minaur Zlatna, reprezentanta județului Alba, iar cărășenii au promis că vor aborda meciul ca pe o finală de cupă în speranța că la anul vor reprezenta județul în Liga a III-a.

                           

 

Articol scris de Cornel Biholari

 

08 Jun. 2009, 20:19 Liga 3
Pe aceeași temă