Muncitorul și Giarmata completează seria a 5-a

19 Aug. 2009, 19:24 Liga 3
Muncitorul și Giarmata completează seria a 5-a

 

În urma retragerilor din această vară, federalii au decis ultimele echipe care vor ocupa un loc în Liga a III-a. Inconsecvenți în decizii aceștia au promovat mai multe echipe-surpriză din eșalonul patru.

 

Calor Timișoara, Alto G. Albina și Dacia Orăștie au aruncat mănușa înainte de start, iar seria a 5-a trebuia completată urgent. Inițial FRF a admis-o pe Poli 2002 (locul 9 în Liga IV Timiș), pe considerentul că timișorenii erau pregătiți din toate punctele de vedere. Apoi aceștia au dispărut din programul campionatului, legăturile strânse cu satelitul Timișoarei din aceeași serie poate fi un motiv. Ieri, Reșița a revenit practic în fotbalul bun surprinzător printr-o echipă nou înființată, FC Școlar Reșița – echipă ce urma să evolueze inițial în Liga a IV-a pe locul altei formații cărășene.

 

Milenium și secularii

Astăzi, ultimele două locuri „vacante” au fost completate de Milenium Giarmata și Muncitorul Reșița. Prima formație a terminat campionatul pe locul 4 în „D”-Timiș și pare că a profitat de refuzul Chișodei (locul 2) și desființarea Textilei (locul 3), pentru a urca un eșalon. Vedeta echipei este fără discuție, veteranul Vali Miculescu, atacantul de 34 de ani a pus serios umărul la promovarea Fortunei Covaci în Liga a II-a.

Pe bancă, alb-albaștrii sunt conduși de timișoreanul Adrian Săvoiu, fostul atacant al lui Poli Timișoara. Comuna Giarmata se află la 12 km de Timișoara și avea obiectiv sezonul acesta promovarea în Liga a III-a… obiectiv atins înainte de start.

 

Muncitorul, since 1911!

Dacă FC Milenium s-a înființat de abia în anul 2005. CS Muncitorul are o istorie de aproape un secol, presărată cu multe momente dificile. Reșițenii au evoluat și în Divizia B, fiind aproape de promovare în „A” în două rânduri în anii 1941 și 1942, când au obținut locul 2 în ambele sezoane. Formația s-a format în iulie 1911 când salariații și sindicaliștii StEG (Societatea privilegiată imperială și regală a căilor ferate de stat – viitorul UDR – și mai apoi Combinat Metalurgic Reșița) înființează probabil primul club polisportiv din zona Caraș-Severinului, sub denumirea de Reschitzarer Arbeiter Klub – în traducere libera: Clubul Reșițean al Muncitorilor.

Sezonul trecut din Liga a IV-a Caraș-Severin, roș-negrii au terminat campionatul pe locul secund. Printre jucătorii cu experiența eșaloanelor superioare se numără: Ionuț Ciurea, Alexandru Bercsenyi sau Alin Gurici (ex-CSMR).

 

„Inconsecvență. La ora 11, apăreau pe site-ul FRF în liga a III-a seria 5 atât FC Școlar cât și Muncitorul. La ora 13 nu mai era nici una și apăreau două locuri vacante. La 13,20 reapare FC Școlar, pentru ca la 15,30 să reapară și Muncitorul. Să vedem ce surprize ne mai rezervă FRF.” (siteul AJF Caraș-Severin)

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI
 

19 Aug. 2009, 19:24 Liga 3
Pe aceeași temă