Muncitorul Reșița a revenit în Liga a III-a

20 Aug. 2009, 14:29 Liga 3
Muncitorul Reșița** a revenit în Liga a III-a

Proaspăta divizionară C, Muncitorul Reșița a revenit în liga a treia, seria C5. Echipa este cunoscută reșițenilor sub titulatura de „gospodarii”. În ediția 2005-2006 echipa a activat în seria C7, ca satelit al defunctei FCM Reșița. Tocmai acest lucru a dus, la clasarea pe ultimul loc al turului cu numai 5 puncte. În retur, finanțatorii echipei, nimeni alții decât angajații societaților AquaCaraș și Prescom (ultima de transport local și salubritate) au decis ca salvarea echipei să se facă cu antrenor și forțe proprii, nu cu jucătorii mercenari, care nu prindeau lotul de optspezece al FCM-ului. Cu antrenorii Viorel Lolea (principal) și Adrian Cîrjan (secund) și cu jucători proprii, echipa a adunat 26 de puncte fiind la un pas să se salveze în dauna Gloriei Arad, echipa de pe locul 9 (33 de puncte).
 

De la instalarea lui Viorel Lolea, ex-goalkepper al gospodarilor, Muncitorul s-a clasat mereu pe podiumul ligii a patra Caraș, obiectivul declarat al echipei fiind promovarea. La finele ediției de campionat 2008-2009, Muncitorul Reșița a ocupat locul secund la zece puncte de prima clasată, Berzobis Berzovia. Aceasta din urmă, deși campioană, la data barajului de promovare în liga a a treia ce s-a disputat la Arad cu campioana județului Alba Iulia, Minaur Zlatna, nu era constituită ca și club sportiv. Cum FRF a permis ca la meciurile de baraj să joace echipele campioane, Muncitorul a demonstrat încă odată de ce s-a autointitulat „campioana morală” a seriei cărășene.
 

Muncitorul Reșița este cel mai vechi club de fotbal din județul Caraș-Severin, fondat în 1911 de către salariații StEG Viena (precursoarea UDR-ului) sub denumirea de „Reschitzarer Arbeiter Klub”(Clubul Muncitorilor din Reșița). În 19211-1917 echipa de fotbal a activat în Campionatul Ungariei de Sud și apurtat diferite denumire apropiate de cea din prezent; 1919- Club Sportiv al Muncitorilor din România; 1921 – Societatea Sportivă a Muncitorilor din România, 1946 -Locomotiva Reșița (div. B), 1949 -Progresul Reșița, 1950- Asociația Sportivă Muncitorul Reșița, 1988- Asociția Sportivă Muncitorul Știința Reșița, 1990 – AS Muncitorul Reșița, iar din 2002 asociația se transformă în club sportiv, Club Sportiv Muncitorul Reșița, actuala denumire de astăzi.Clorile clubului la înființare pînă-n 2002 au fost negru-roșu, iar din 2002 au fost adoptate culorile companiei PRESCOM, portocaliu-verde.
 

Antrenorul Viorel Lolea este și directorul tehnic al echipei de fotbal. Muncitorul debutează în fața propriilor suporteri, avându-i adversari pe cei de la Retezatul Hațeg, campioana județului Hunedoara, dar care a pierdut barajul de promovare în liga a treia.
 

Viorel LOLEA: „După trei sezoane am revenit în liga III-a, după ce aproape în fiecare an de atunci a fost vicecampioni județeni. Obiectivul nostru a fost până acum promovarea în liga a treia. Am reușit să ajungem aici, iar obiectivul echipei este de a ne clasa în primele opt echipe ale seriei de foc, care este C5.”
 

„Noi în 2011 sărbătorim un secol de existență și ne-am dori ca centenarul să-l sărbătorim ca divizionară B.”
 

Chiar dacă a fost o echipă care a avut suficiente motive de reproș la adresa AJF-ului Caraș-Severin, oficialii Muncitorului au dorit să-i mulțumească public președintelui AJFCS, Adrian Cocoș pentru sprijinul acordat de la începutul acestei săptămâni: „Mulțumim AJF-ului pentru întreg sprijinul acordat în această acțiune.”
 

Articol scris de Florin ȘTIUBE

20 Aug. 2009, 14:29 Liga 3
Pe aceeași temă