Multe semne de întrebare la ACS Poli în această stare de urgență. Administratorul special: ”Sper să le mai pot da măcar un salariu”

Anda DELIU 27 Mar. 2020, 18:09 Liga 3
Multe semne de întrebare la ACS Poli în această stare de urgență. Administratorul special: ”Sper să le mai pot da măcar un salariu”

Pentru ACS Poli, în 6 aprilie, urma un termen foarte important pentru procedura de insolvență. Instanța urma să aprobe planul de reorganizare al clubului timișorean aflat în Liga 3 sau să pronunțe falimentul. Firește, starea de urgență declarată în România face ca procesul să nu se judece în această perioadă. La club, viața este destul de grea, întrucât multe contracte de sponsorizare au ajuns la final.

Administratorul judiciar Bogdan Alic spune că administratorul special Petrea Musat și avocații mai au de lucru la planul de reorganizare. ”Pentru dosar avem un termen, dar care se va amâna, din cauza stării de urgență. Când se va termina starea de urgență, se va judeca. Este posibil să se pronunțe și falimentul, acest lucru e posibil la orice termen din timpul procedurii de insolvență. Acum, domnul Mușat și avocații lucrează la planul de reorganizare. Nu aveau de ce să se grăbească să-l facă, în situația dată”, a declarat, pentru Liga2.ro, Bogdan Alic, administratorul judiciar al ACS Poli.

Turnicheții de la stadionul „Dan Păltinișanu” aparțin în continuare clubului ACS Poli

Administratorul special Petrea Mușat a explicat că i-a dat administratorului judiciar documentele ce însumează exact ce deține clubul ACS Poli.

”Noi am dat administratorului judiciar toate documentele pentru dosar despre jucătorii noștri și patrimoniu. Avem turnicheții de la stadion, sistemul de ticketing, instalația de reclame. Dacă stadionul se va dărâma și clubul va intra în faliment, turnicheții se pot vinde, pentru că sunt ai noștri”, explică Petrea Mușat.

Paradoxul face ca echipă a fost dată afară de pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din vara lui 2019. Turnicheții au rămas acolo, în timp ce sistemul de ticketing și instalația de reclame au fost duse la stadionul Electrica, unde joacă în Liga 3.

Contractele de sponsorizare, majoritatea problematice

În ceea ce privește salariile, Petre Mușat analizează varianta suspendării acestora. ”Mă interesez să vedem ce vom face de luni, dacă putem și noi, în insolvență, să suspendăm contractele. Am achitat în martie salariile pe februarie, sper să le mai pot jucătorilor un salariu, că acum, toată lumea are nevoie de bani. Cred că nu se va relua prea repede campionatul. Unele contracte s-au terminat la 31 decembrie și urmam să le prelungim, dar a rămas totul în aer acum. Avem de plătit și din urmă salarii către foștii angajați care cer inclusiv să le plătim zilele de concediu”, a mai spus amdinistratorul special al ACS Poli.

Din punct de vedere sportiv, după 16 etape disputate în acest sezon, până la suspendarea campionatului din cauza coronavirusului, ACS Poli se află pe locul 14 din 16 în Seria a 4-a a Ligii 3, cu doar 14 puncte. Poziția e retrogradabilă.

Anda DELIU 27 Mar. 2020, 18:09 Liga 3
Pe aceeași temă