Mișcări importante la Viitorul Șelimbăr, pentru pregătirea următorului sezon! Comunicatul clubului sibian

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 08 Jun. 2020, 16:56 Actualizat: 08 Jun. 2020, 17:33 Liga 3
Mișcări importante la Viitorul Șelimbăr, pentru pregătirea următorului sezon! Comunicatul clubului sibian

După ce Federația Română de Fotbal a anunțat că sezonul din Liga 3 se suspendă definitiv, cu anumite excepții, echipele care nu mai revin pe teren încep pregătirea pentru stagiunea următoare. Viitorul Șelimbăr (Seria 5 din Liga 3) a început primele demersuri cu privire la prelungirile contractuale în cazul fotbaliștilor ale căror înțelegeri expiră în această vară.

Echipa care a terminat pe locul 3 în Seria 5 a anunțat, pe pagina de Facebook, că a ajuns la un acord cu fotbaliștii Adrian Cîrstean (atacant, 29 de ani) și cu Alexandru Neacșa (mjlocaș, 28 de ani).

Amândoi au semnat contracte valabile până în vara anului 2022. Precizările clubului Viitorul Șelimbăr:

”Clubul nostru se va baza pe serviciile jucătorului Cîrstean Adrian pentru următoarele două sezoane competiționale! Jucătorul a semnat un nou contract cu Viitorul Șelimbăr!”

”Avem plăcerea sa vă anunțăm faptul că Alexandru Neacșa și-a prelungit contractul cu clubul nostru pe încă două sezoane competiționale”.

  • Alexandru Neacșa este unul dintre cei mai cunoscuți jucători care evoluează la Viitorul Șelimbăr. Mijlocașul de bandă a adunat, în anii precedenți, peste 50 de meciuri la nivelul primei ligi, pentru echipele Viitorul, Universitatea Craiova, Corona Brașov și CS Turnu Severin. El mai are și alte echipe importante în CV, precum Gaz Metan Mediaș sau FC Hermannstadt. Are o experiență și în afara României, în Belarus, la Dinamo Minsk, pentru care a evoluat șase luni, în perioada iulie 2015 – ianuarie2016.

Viitorul Șelimbăr, clasare pe podium la prima prezență în Liga 3 

Viitorul Șelimbăr a evoluat pentru prima dată în Liga 3, în acest sezon, și a făcut o figură frumoasă. A terminat pe locul 3 îm Seria 5, la cinci puncte față de locul secund, care i-ar fi asigurat meciul de baraj pentru accederea în Liga 2. Din cauza modului în care s-a decis încheierea sezonului, după instaurarea pandemiei de COVID-19 în România, Claudiu Furdui, președintele echipei, are însă o urmă de amărăciune.

Îi pare rău că nu s-au jucat toate etapele, întrucât, prin investițiile care s-au făcut la echipă în iarnă, este sigur că ar fi avut șanse foarte mari să termine pe primul loc și să promoveze. Oricum, Claudiu Furdui dă asigurări că nu se va schimba în sens negativ proiectul la echipă și e convins că sezonul următor va fi și mai bun. Se va merge, în mare măsură, pe același lot de jucători, iar antrenorul Florin Maxim va continua și din vară.

”Așteptăm noul sezon. Noi am terminat pe 3 campionatul. Marele regret al nostru e că am investit în iarnă niște bani, am adus jucători, ne-am pregătit, am făcut un cantonament extern, cu toate condițiile, dar n-am jucat nici măcar un meci oficial. Dacă eram pe locul 2, iar distanța dintre noi și prima clasată ar fi fost de cel mult 3 puncte, intram la baraj. Pentru noi, din punct de vedere sportiv, cel mai ok ar fi fost să jucăm toate cele 14 meciuri.

Strategia noastră este să mergem în continuare cu lotul pe care-l avem și cu antrenorul Florin Maxim. Ne dorim să îmbunătățim anumite posturi pe care nu am reușit să le îmbunătățim în iarnă, să avem un lot mai bine închegat decât în momentul de față”, a precizat președintele echipei Viitorul Șelimbăr.

În singura etapă desfășurată din Liga 3 în acest an, prima din retur, înainte de suspendarea sezonului din cauza pandemiei de COVID-19, Viitorul Șelimbăr nu a jucat partida de la Alba Iulia cu Unirea, fiindcă echipa gazdă nu a avut bani să organizeze meciul. Șelimbăr s-a impus cu 3-0 la ”masa verde”.

Foto: Viitorul Șelimbăr

 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 08 Jun. 2020, 16:56 Actualizat: 08 Jun. 2020, 17:33 Liga 3
Pe aceeași temă