Minaur Zlatna promovează în dauna Berzoviei

18 Jun. 2009, 17:31 Liga 3

Stadionul „Francisc von Neumann” din Arad a fost gazda de gală a duelului dintre campioana județului Caraș-Severin, Berzobis Berzovia și cea a județului Alba, Minaur Zlatna. Ambele formații se aflau în fața celei de-a doua promovări consecutive în cazul unui succes.
 

 

Căldura dar și miza partidei și-au pus amprenta serios asupra evoluției celor din teren. Lipsa spectacolului i-a făcut pe cei 30 de fani veniți din Alba să se plictisească după ce au terminat de aruncat confetiile. Băieții antrenați de Ștefan Fogoroși au controlat o mare parte din joc, dar aripa stângă, Florin Radu s-a dovedit neinspirat în apropierea porții cărășenilor. „Romanii”, cum sunt porecliți cei din Berzovia au avut prima acțiune mai închegată la poarta lui Barna abia după aproape o oră de joc. Și totuși aceștia ar fi putut da lovitura cu zece minute înainte de final, însă Flavius Costescu lovește imprecis cu capul din apropiere, mingea centrată excelent de către Slătaru din corner. Imediat, Zlatna oferă replica prin Stelian Ianc, care trage din voleu pe lângă poartă… iar cele 90 de minute se termină cu un sec 0-0.
 

 

Nimic nu s-a schimbat în reprizele de prelungiri, loviturile de departajare devenind previzibila modalitate de stabilire a câștigătoarei. În fine, ultimele cinci minute au adus încă o șansă pentru ambele formații. Dacă Vulpoi de la Berzobis a lansat balonul paralel cu poarta, Simion Ianc de la Minaur a nimerit transversala din afara careului. Soarta promovării avea să se stabilească la „punctul cu var”.
 

 

Jocul portarilor
 

 

Importanța unui portar bun la faza penalty-urilor este capitală… mai ales dacă acesta transformă unul. După trei lovituri de departajare de fiecare, e 3-3 și portarul „Sile” Giurcanu de la bănățeni își intră în rolul de executant, dar ratează! Își răscumpără însă greșeala la capătul primei serii de cinci, când scoate șutul lui Florin Radu. Astfel, se ajunge la „moarte subită”. După alte patru serii de două penalty-uri, scorul e egal 8-8, portarul Ovidiu Barna scoate șutul lui Pitaru, apoi execută chiar el și aduce victoria Zlatnei cu un șut bun în dreapta nefericitului Giurcanu. Caraș-Severin rămâne într-o situație disperată, fără echipă în ligile naționale, pe când Timișul, județul vecin din Banat, are unsprezece formații.
 

 

Bucurie mare în tabăra ardelenilor la sfârșit, noul sponsor, grecul Theodoros Favatas a vorbit „la cald” pentru www.liga2.ro: „Sunt foarte mulțumit, vom continua munca aici. Până la urmă a ieșit bine, mai luăm ceva jucători și promovăm în Liga a II-a”.
 

 

Berzobis Berzovia: Giurcanu – R. Ciurea (‘85 Vulpoi), Pitaru, Hamat, Piperca – Micu (’93 Fomitescu), Slătaru, F. Costescu, C. Oncică (’54 R. Dumitru) – Izvernar (’32 I. Martin), P. Dumitru (cpt.)
Antrenor: Adrian Guzumaș
 

Minaur Zlatna: Ov. Barna – Cl. Oara, G. Toma, Marian, Varadi – A. Cîmpean (’75 St. Ianc), Cl. Bunea, Kiraly (cpt.), Fl. Radu – M. Dăscălescu (‘106 S. Ianc), Manea (’46 M. Bratu
Antrenor: Ștefan Fogoroși
 

Lovituri de departajare:

Berzovia: Hamat, R. Dumitru, Slătaru, Fomitescu, F. Costescu, Piperca, I. Martin și P. Dumitru. Au ratat: Giurcanu și Pitaru
Zlatna: Marian, M. Bratu, Cl. Bunea, S. Ianc, Kiraly, St. Ianc, Cl. Oara, Varadi și Ov. Barna. A ratat: Fl. Radu.
 

Stadion: „Francisc von Neumann”; Spectatori: 400
Arbitru: Marian Balaci, Asistenți: Răducu Udroiu și Ionel Drula (toți din Drobeta Turnu-Severin)
 

 

Articol scris de Cornel Biholari
Foto: Istvan Szasz

18 Jun. 2009, 17:31 Liga 3
Pe aceeași temă