Minaur, pe ultima sută pentru finalele cu Fotbal Comuna Recea care o pot duce în Liga 2. Dorin Toma: ”A fost o muncă foarte grea, mai ales cu pandemia. La final vrem să ne bucurăm cu toții”

Răzvan STÎNGĂ 30 Jul. 2020, 15:02 Liga 3
Minaur, pe ultima sută pentru finalele cu Fotbal Comuna Recea care o pot duce în Liga 2. Dorin Toma: ”A fost o muncă foarte grea, mai ales cu pandemia. La final vrem să ne bucurăm cu toții”

Miercuri, 5 august, vor avea loc meciurile tur ale ”dublelor” car vor decide ultimele promovate din Liga 3 în Liga 2. Confruntarea dintre Minaur Baia Mare și Fotbal Comuna Recea, din Seria 5, își va consuma primele 90 de minute pe stadionul ”Viorel Mateianu”, iar antrenorul gazdelor, Dorin Toma, a prefațat primul din cele mai importante două meciuri ale sezonului.

Dorin Toma: ”Suntem în grafic pentru această perioadă. Eu cred că vor fi două jocuri frumoasă, spectaculoase”

”Principalul” echipei Minaur Baia Mare a declarat că jucătorii lui sunt la un nivel fizic bun, iar în acest moment mai sunt de făcut ultimele reglaje. Mai are de lucrat la fazele fixe și la relațiile de joc, iar partida tur cu echipa din Recea poate fi abordată la capacitate maximă. În eventualitatea în care va promova, a mai declarat Dorin Toma, Minaur Baia Mare este pregătită și pentru Liga 2.

Clubul beneficiază de un centru de copii și juniori, iar stadionul, deși vechi, va fi omologat pentru participarea în a doua divizie.

Suntem în grafic pentru această perioadă. Mai avem încă de lucrat la faze fixe, mai avem de lucrat la niște relații de joc, dar, per ansamblu, suntem bine. (N.r. – Vă considerați favoriți în această dispută?) Nu. Noi am fost pe locul doi, ei au fost pe locul întâi. În acest moment, noi suntem în măsură să facem față (n.r. – în Liga 2). Noi avem centru de copii și juniori republicani, l-am avut de la început. Când s-a organizat acest nou club s-a organizat și la nivelul juniorilor.

La acest aspect nu avem de ce să nu fim în grafic, iar stadionul nu are de ce să nu fie omologat pentru Liga a doua, cu puține ajustări. Din câte știu eu și Recea are contract cu un nou club de juniori, are bază sportivă, deci și ei sunt organizat. Eu cred că vor fi două jocuri frumoasă, spectaculoase, între două echipe puternice. Vom vedea ce va fi la final”, a declarat Dorin Toma pentru Minaur.

Dorin Toma: ”Primul meci este cel mai greu și cel mai important”

În ceea ce privește lotul pentru sezonul următor, acesta poate să sufere modificări dacă Minaur va urca în Liga 2. Dorin Toma a declarat că se va face o analiză atentă și alături de conducere va decide cine continuă și la cine se va renunța.

Am mizat pe același lot până după baraj. Ne-am dorit ca tot lotul să rămână și să se bucure de promovare, dacă va fi, pentru că a fost o muncă foarte foarte grea, mai ales cu pandemia aceasta. La final vrem să putem să ne bucurăm cu toții. Apoi, vom trage o linie și vom vedea cum vom continua. Lăsăm lucrurile să decurgă normal și vom vedea pașii care vor fi de făcut. Primul meci este cel mai greu și cel mai important, iar acesta este cel de miercuri, cu ACS Fotbal Comuna Recea”, a mai declarat antrenorul Dorin Toma.

  • Partidele retur din barajul pentru accederea în Liga 2 se joacă pe 9 august. Meciuri pentru stabilirea campioanei la Liga 3 se mai dispută în Seria 2, între Mostiştea Ulmu și Unirea Slobozia, și Seria 3, între Progresul Spartac – CSM Slatina.

Minaur Baia Mare a început antrenamentele din iunie

Minaur Baia Mare a terminat pe locul 2 în Seria 5 din Liga 3, cu 33 de puncte, cu două mai puțin decât liderul Fotbal Comuna Recea. În cele 16 etape desfășurate în acest sezon, trupa lui Dorin Toma a înregistrat 10 victorii, trei egaluri și trei înfrângeri. În singurul meci jucat între primele două clasate, în etapa a doua, partida organizată la Baia Mare s-a terminat la egalitate, 1-1. Returul dintre ele trebuia să se dispute chiar înaintea suspendării Ligii 3, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.

Minaur Baia Mare a reluat antrenamentele pentru pregătirea barajului încă de luna trecută, din primele zile din iunie. Principalul Dorin Toma vorbea la momentul respectiv despre pregătirea pe care o va face cu jucătorii. În primă fază, antrenamentele au fost mai ușoare, iar intensitatea a crescut ulterior.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-la-primele-transferuri-ale-verii-un-jucator-din-liga-1-si-unul-din-liga-3-noutatile-lui-dorin-toma-pentru-sezonul-urmator-19138488

https://liga2.prosport.ro/liga-3/se-cunosc-echipele-gazda-ale-celor-trei-meciuri-de-baraj-de-promovare-in-liga-2-datele-de-disputate-ale-jocurilor-nu-au-fost-anuntate-nici-acum-19136281

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-se-gandeste-doar-la-promovarea-in-liga-2-dorin-toma-a-dat-startul-antrenamentelor-e-bine-sa-venim-la-teren-dupa-o-astfel-de-pauza-insa-e-foarte-greu-sa-repornim-motoarele-jucatorilo-19134728

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenorul-echipei-minaur-baia-mare-vede-corecta-si-justificata-decizia-disputarii-unui-baraj-de-promovare-in-liga-2-cu-fotbal-comuna-recea-e-cea-mai-apropiata-de-adevar-s-19132117

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 30 Jul. 2020, 15:02 Liga 3
Pe aceeași temă