Minaur Baia Mare, la primele transferuri pentru posibila promovare în Liga 2. Un jucător de la CFR Cluj și altul de la ACS Poli, noutățile din echipa lui Dorin Toma

Andrei PASCU 08 Jul. 2020, 16:34 Liga 3
Minaur Baia Mare, la primele transferuri pentru posibila promovare în Liga 2. Un jucător de la CFR Cluj și altul de la ACS Poli, noutățile din echipa lui Dorin Toma

Minaur Baia Mare va participa la barajul pentru promovarea în Liga 2, în Seria 5 din Liga 3, cu Fotbal Comuna Recea, dar asta nu o împiedică să își facă strategia pentru stagiunea următoare. Marți, 7 iulie, echipa antrenată de Dorin Toma a anunțat primele două transferuri din această vară, pe Șerban Rareș Ispas (fundaș stânga, 19 de ani) și Patrick Peter (mijlocaș lateral, 19 ani). Primul a fost cedat pentru un sezon sub formă de împrumut de la CFR Cluj, după ce la începutul acestui an fusese cedat sub aceeași formă la CSM Reșița, în timp ce ”aripa” a fost transferată definitiv de la ACS Poli.

Șerban Rareș Ispas și Patrick Peter nu pot juca în meciurile cu Recea 

Cei doi nu au drept de joc în partidele cu Fotbal Comuna Recea din barajul de promovare în Liga 2. Ei pot debuta într-un meci oficial pentru Minaur Baia Mare începând din sezonul următor.

Șerban Rareș Ispas s-a născut în data de 26 august 2000 și joacă pe postul de fundaș stânga. A jucat la CFR Cluj-Napoca și CSM Reșița, iar el vine sub formă de împrumut de la CFR Cluj. A fost component al echipei naționale Under 19, unde a fost coleg cu ex-băimăreanul Sorin Șerban (actualmente la Poli Iași, unde este împrumutat de FCSB).

Patrick Peter s-a născut în data de 26 iulie 2000 și a venit la echipa antrenată de Dorin Toma din postura de jucător liber. A semnat un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul. Jucătorul de bandă stânga sau dreapta este un produs al celor de la LPS Banatul Timișoara, dar în cariera lui a mai evoluat la ASU Poli Timișoara, Centrul de Excelență Timișoara și Luceafărul Oradea.

Ambii jucători vor putea evolua pentru CS Minaur doar din stagiunea 2020-2021, nu și în cele două jocuri de baraj cu Comuna Recea”, se arată în comunicatul emis de Minaur Baia Mare.

Minaur Baia Mare a terminat pe locul 2 în Seria 5 din Liga 3, cu 33 de puncte, cu două mai puțin decât liderul Fotbal Comuna Recea. În cele 16 etape desfășurate în acest sezon, trupa lui Dorin Toma a înregistrat 10 victorii, trei egaluri și trei înfrângeri. În singurul meci jucat între primele două clasate, în etapa a doua, partida organizată la Baia Mare s-a terminat la egalitate, 1-1. Returul dintre ele trebuia să se dispute chiar înaintea suspendării Ligii 3, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.

Minaur Baia Mare a început antrenamentele în urmă cu o lună 

Minaur Baia Mare a reluat antrenamentele pentru pregătirea barajului încă de luna trecută, din primele zile din iunie. Principalul Dorin Toma vorbea la momentul respectiv despre pregătirea pe care o va face cu jucătorii. În primă fază, antrenamentele au fost mai ușoare, iar intensitatea a crescut ulterior.

E bine să venim la teren după atâta stat, însă este foarte greu să repornim motoarele jucătorilor. Această este o săptămână mai ușoară, în care încercăm să ne readaptăm la jocul cu mingea, pentru că asta a lipsit foarte mult în această perioadă. Încet încet vom pune la punct și planul de pregătire, dar după ce vom afla datele de disputare ale jocurilor de baraj. Respectăm procedurile impuse. Lucrăm cu trei jucători pe o jumătate de teren.

Este foarte greu pentru noi, pentru antrenori, pentru că trebuie să stăm de dimineața până după-amiază, să facă toată lumea. Asta este, încercăm să ne facem treaba cât mai bine, iar jucătorii să respecte pe lângă programul care este aici și programul de acasă, cu tot ceea ce înseamnă. Să se respecte pe ei”, spunea Dorin Toma după reluarea antrenamentelor.

 Foto: CS Minaur fotbal 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenorul-echipei-minaur-baia-mare-vede-corecta-si-justificata-decizia-disputarii-unui-baraj-de-promovare-in-liga-2-cu-fotbal-comuna-recea-e-cea-mai-apropiata-de-adevar-s-19132117

https://liga2.prosport.ro/liga-3/daca-se-va-infecta-un-jucator-iar-meciurile-de-baraj-au-fost-deja-programate-echipa-respectiva-va-pierde-frf-ar-lua-in-calcul-o-masura-dura-pentru-formatiile-din-liga-3-presedinte-19131983

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenorul-echipei-minaur-baia-mare-se-teme-ca-jucatorii-nu-vor-ajunge-la-conditia-fizica-din-iarna-dorin-toma-despre-reluarea-campionatului-e-nevoie-de-patru-saptamani-de-pregatire-si-mec-19130300

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiri/romulus-buia-numit-director-tehnic-la-minaur-baia-mare-fostul-antrenor-al-rivalei-la-promovare-dezvaluie-strategia-maramuresenilor-pentru-retur-18692750

 

 

Andrei PASCU 08 Jul. 2020, 16:34 Liga 3
Pe aceeași temă