ACS Mediaș evită să prezinte situația reală de la nivelul băncii tehnice. În practică, ”principal” nu mai e Dumitru Solomon, dar clubul se eschivează

Andrei PASCU 29 Aug. 2023, 14:49 Liga 3
ACS Mediaș evită să prezinte situația reală de la nivelul băncii tehnice. În practică, ”principal” nu mai e Dumitru Solomon, dar clubul se eschivează

ACS Mediaș se ascunde când vine vorba de explicarea schimbărilor de pe banca tehnică, deși lucrurile sunt evidente. Nu este clar de ce sau de cine se ferește nou-promovata în Liga 3, dar rolul de antrenor principal este îndeplinit de Mihai Ianc.

Încă de săptămâna trecută a relatat Liga2.ro cele întâmplate la ACS Mediaș, dar clubul în continuare nu dorește să anunțe schimbarea de la nivelul staffului tehnic. De ce? Nu este clar!

Mihai Ianc, antrenorul echipei ACS Mediaș în realitate

În prima etapă de Liga 3 din acest sezon, pe bancă a stat Mihai Ianc, care a dat indicații de la marginea terenului, după cum se observă din anumite fotografii din partidă, publicate chiar de club. ACS Mediaș face parte din Seria 9, iar în primul meci, de acasă, cu CSM Unirea Alba Iulia, a bifat un rezultat de egalitate, scor 0-0.

A dat indicații de pe margine Mihai Ianc, dar în acte, aparent, la nivel oficial cel puțin, este trecut omul care a dus ACS Mediaș în Liga 3 din Liga 4, Dumitru Solomon. În plus, pentru ca situația să fie și mai amuzantă, clubul din Mediaș, care comunică mult în mediul online, lucru de apreciat de altfel, a prezentat primul 11 din meciul cu CSM Unirea Alba Iulia într-un mod ciudat.

Antrenorul echipei noastre, s-a decis asupra formulei de start pentru meciul cu Alba Iulia!”, a transmis ACS Mediaș. Dar cine este antrenorul principal în practică? Mihai Ianc aparent, care a fost adus în club pe poziția de director tehnic la nivel oficial.

Mihai Ianc a vorbit ca un antrenor principal după primul meci în Liga 3 pentru ACS Mediaș

În plus, pentru ca situația să fie și mai ciudată din exterior, la finalul partidei cu gruparea din Alba Iulia a oferit concluziile chiar Mihai Ianc, care, din modul în care a vorbit, înțelegem același lucru, anume că este ”principal” de când a venit, nu și director tehnic sau doar director tehnic.

Nu putem spune că a fost rău sau bine, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, realiști. Nu a fost ceva deosebit, dar suntem o echipă nou-promovată, cu o medie de vârstă între 19 și 20 de ani. S-a jucat cu o candidată la promovare acum. Are un buget despre care nu vreau să spun, pentru că sar alții pe mine. Are și jucători cu cinci, șase, nouă, zece sezoane în Liga 3, dar și în Liga 2.

Au calitate jucătorii de la Alba Iulia, și calitate de pasă, și calitate fizică. Una peste alta, cred că rezultatul e echitabil, deși am avut două situații foarte bune în prima repriză, la Zamfir și la un corner. Dacă dădeam gol acolo, era posibil să luăm trei puncte.

Băieții au venit un pas în față, dar mai avem de muncit, am încredere în ei. Trebuie să punem cărămidă peste cărămidă la temelie, ca să creștem din toate punctele de vedere, ca experiență, ca și club.

Trebuie ca toată lumea să aștepte, am discutat și cu conducerea. Trebuie să prind cel puțin trei săptămâni de pregătire ca să îmi dau seama exact unde ne aflăm din toate punctele de vedere. În patru zile e greu să apreciezi un jucător, să îți faci o părere.

Am așteptat acest meci ca să vedem unde suntem, când se joacă pe puncte, când e presiune. Trebuie să fac o evaluare corectă. Sunt la cald, îmi e greu să trag o concluzie, o să văd meciul de două ori.

Urmează partida de la Cugir, unde nu va fi mai ușor ca acum”, a declarat Mihai Ianc la finalul partidei, semn că el se ocupă de antrenamente și de alte lucruri care țin de antrenorul principal, în ciuda celor prezentate la nivel oficial de conducere.

Ionuț Buzean vorbește de schimbări la ACS Mediaș, dar nimic concret

Ceața s-a intensificat asupra situației de la ACS Mediaș în urma celor declarate la finalul jocului și de președintele Ionuț Buzean, care a afirmat că își asumă deciziile luate înaintea partidei, în săptămâna premergătoare.

Nu a spus exact ce presupun deciziile, dar pare că s-a referit la faptul că Mihai Ianc este noul ”principal” în practică:

Felicit echipa pentru rezultatul, atitudinea si determinarea pe care a avut-o in jocul de ieri. A fost un meci dificil in compania unei echipe care isi dorește promovarea in liga 2.

Obiectivul nostru in acest sezon este o clasare cat mai fruntașă in clasament, mai exact locurile 1-6. De asemenea ne dorim formarea unui grup unit si performant, având in vedere faptul ca lotul nostru are o medie de varsta de 20 de ani.

Refritor la cele întâmplate in săptămana premergatoare jocului, doresc sa va spun ca acesta echipa fost creata pentru a duce fotbalul mediesean mai departe. Toate deciziile pe care le voi lua cat timp am sa conduc acest club vor fi doar pentru binele echipei.

Doresc sa mulțumesc publicului pentru prezenta atât de numeroasa, si astept suporterii vineri la Cugir, pentru meciul care va avea loc incepand cu orele 17.00”.

Suporterii ACS Mediaș, singurii relevanți

În schimb, mai clari în exprimare sunt suporterii echipei, care s-au îndreptat către ACS Mediaș după dispariția Gazului Metan Mediaș. În cronica partidei l-au numit pe Mihai Ianc în dreptul antrenorului principal.

Formația noastră a remizat în prima etapă din noul sezon al ligii a III-a, într-o partidă disputată pe stadionul Gaz Metan, scor 0-0 cu Alba Iulia.

După acest rezultat de egalitate, echipa pregătită de Mihai Ianc ocupă locul 8, urmând ca etapa viitoare să se deplasare la Cugir, formație care a debutat cu o victorie, învingând Avântul Reghin cu 1-0”, se arată pe pagina de Facebook- Suporteri ACS Mediaș.

ACS Mediaş face parte din Seria 9 a Ligii 3, iar în etapa a doua va întâlni, pe teren advers, Metalurgistul Cugir. Partidele de acasă vor fi jucate de echipa medieșeană pe stadionul Gaz Metan, unde a evoluat și fosta Gaz Metan Mediaș.

Foto și video: ACS Mediaș

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-sesizari-frf-si-politie-stiam-din-primavara-de-pariuri-online-pe-juniori-si-ligile-judetene-duminica-asta-a-fost-iar-un-meci-am-crezut-ca-doar-la-dambovita-sunt-lucruri-n-19282557

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-dezvaluiri-incredibile-intr-o-ancheta-zguduitoare-prosport-pariuri-online-in-romania-pe-meciuri-de-juniori-si-din-ligile-judetene-pot-juca-si-minorii-episodul-i-au-mers-u-19282359

https://liga2.prosport.ro/liga-3/start-in-noul-sezon-de-liga-3-20-de-jocuri-se-disputa-acum-patru-partide-au-fost-amanate-in-urma-modificarilor-din-campionat-facute-ieri-de-frf-19281745

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-play-off-ului-cupei-romaniei-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-doua-echipe-din-superliga-trei-din-liga-2-si-una-din-liga-3-in-direct-pe-micile-ecrane-19281741

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-play-off-ului-cupei-romaniei-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-doua-echipe-din-superliga-trei-din-liga-2-si-una-din-liga-3-in-direct-pe-micile-ecrane-19281741

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-medias-l-a-numit-pe-mihai-ianc-in-functia-de-director-tehnic-19281615

Andrei PASCU 29 Aug. 2023, 14:49 Liga 3
Pe aceeași temă