Mardare, impresionat de parcursul Naționalului în acest tur: „E ceva inedit în cariera mea”

Marius ANGHEL 19 Dec. 2014, 16:36 Liga 3
Mardare, impresionat de parcursul Naționalului în acest tur:**

Național Sebiș contează din vară pe un fost internațional, care la 27 de ani ar mai avea multe de spus în sportul rege. Ștefan Mardare a îmbrăcat tricoul naționalei României de șapte ori, evoluând în Liga 1 la echipe precum FCM Bacău, FC Vaslui, Rapid, Debrecen, Oțelul Galați, Rapid sau UTA.

Puternicul fundaș și-a adus din plin contribuția la evoluția excelentă a „alb-albaștrilor” în Liga 3, fiind unul dintre „vinovații” pentru cele patru goluri încasate de sebișeni în 12 partide disputate în această toamnă. „Personal, mi-am fixat în minte un anumit număr de goluri pe care ar trebui să-l luăm în această toamnă, dar realitatea a depășit chiar și așteptările mele. E ceva inedit în cariera mea, cum și faptul că s-a marcat prin doar patru fotbaliști e ceva nou. Dar, până la urmă, e bine că se delimitează lucrurile și fiecare își face treaba acolo trebuie. Aici intervine un plus pentru Lazea, un fotbalist tânăr, serios, de mare perspectivă, care ne-a impresionat pe toți”, spune fotbalistul.

Aruncând o privire de ansamblu asupra stagiunii de toamnă, Ștefan Mardare mai crede că: „A fost un tur neașteptat de bun. Cred că nimeni nu se aștepta să pierdem pe drum doar șase puncte, fără a cunoaște gustul înfrângerii. Dar, trăgând linie, ne-am dat seama că a fost ceva normal ceea ce am realizat. Adică, atunci când conducerea, antrenorii și jucătorii sunt preocupați și devotați unei cauze rezultatele nu mai sunt atât de surprinzătoare. Pe lângă caracterul și seriozitatea tuturor celor implicați, e și foarte multă muncă la mijloc”.

Întrebat dacă nu consideră că a făcut un pas înapoi acceptând să coboare până în Liga a 3-a, puternicul fotbalist a adăugat: „Atâta timp cât te bucuri de ceea ce faci, ai plăcerea să te antrenezi și să joci, nu contează că evoluezi la Sebiș sau la Dinamo”.

În fine, Ștefan Mardare anticipează un retur de foc, temându-se – totodată – că: „De cele mai multe ori în România nu primează valoarea și seriozitatea echipelor. Cel puțin la nivelul ligilor doi și trei prea puțină lume a avut curaj să afirme răspicat acest lucru. Sper să mă înșel și să avem o primăvară de fotbal adevărat și cine merită pe gazon să promoveze!”.

Național Sebiș a încheiat turul de campionat în Liga 3 pe primul loc în Seria a IV-a. Arădenii au acumulat 30 de puncte în 12 meciuri și au un avans de două puncte dață de Mecicherecu Mic și trei față de UTA Bătrâna Doamnă.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 19 Dec. 2014, 16:36 Liga 3
Pe aceeași temă