Litigiul prahoveano-brașovean: faza semnăturilor

Marius ANGHEL 10 Jan. 2013, 16:14 Liga 3

Camera Nationala pentru Solutionarea Litigiilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal va „debuta” in prima sedinta din 2013 pe 14 ianuarie, avand pe ordinea de zi si litigiul financiar dintre cluburile Otelul Larissa, din liga a VI-a prahoveana, respectiv Corona Brasov, grupare de esalon secund.

Gruparea finantata de Adrian Teodorescu se judeca de luni bune cu Corona pentru 80.000 de euro, bani pe care Otelul „prahovean” spera sa-i obtina dupa transferurile jucatorilor Martac Madalin si Stefan George Alin, cazul devenind, pe zi ce trece, tot mai complicat!

Astfel, la sfarsitul anului trecut, Corona a solicitat o expertiza grafologica, efectuata de catre expertul autorizat Anton Nicolae Buzatu, expertiza prin care se reclama faptul ca, pe actele de transfer, semnatura lui Emilian Cernica – reprezentatul echipei brasovene – este falsificata!

„Povestea” expertizei este una interesanta, anume aceea ca s-a comparat doar semnatura de pe acele transferuri cu un „specimen” executat de Cernica in fata expertului criminalist, iar concluzia expertului a fost ca „semnatura de pe actele de transfer nu a fost executata de catre Cernica Dumitru”! Concluzie normala, dupa cum se poate vedea, cele doua semnaturi fiind destul de diferite, si pentru cine priveste cu ochiul liber, nu numai pentru un expert!

Bucurie pentru Târgu Mureș și FC Argeș!

Daca lucrurile s-ar opri aici, ar fi totul perfect „financiar” pentru Corona, care nu va plati bani, desi cazul capata alte conotatii la Comisia de Disciplina, unde FC Arges si FCM Targu Mures asteapta sa se judece contestatiile depuse la meciurile din campionat, privind dreptul de joc al fotbalistului Martac.

Asta pentru ca, daca va ramane acest verdict, ca semnatura lui Cernica este falsificata, atunci actul de transfer devine nul si, implicit, fotbalistul, care este transferat de Otelul Larissa de la Titu, in vara, si are contract inregistrat la AJF Prahova, nu ar fi avut drept de joc pentru Corona. Cum contestatiile s-au facut regulamentar, inainte de meci, iar Corona nu a scos din teren jucatorul, desi reclama faptul ca acesta a ajuns in curtea lor printr-un transfer fals, in vara, brasovenii au motive de „emotii” privind soarta punctelor!

Și totuși, cum semnează Cernica?

Reprezentantul clubului Otelul Larissa, Adrian Teodorescu, a angajat un avocat, pentru a face „obiectii la dosar”, primul lucru cerut de acesta fiind compararea semnaturii „specimen” a lui Cernica (data in fata expertului) cu altele ale oficialului brasovean, pe acte mai vechi!

„Se poate vedea cu ochiul liber ca acest specimen de semnatura nu prea seamana cu niciunul, de pe transferurile mai vechi sau alte acte depuse. Si pe cererea de inscriere in campionat se poate observa foarte usor ca ultima parte a semnaturii este, evident, ca aceea de pe transferurile lui Martac si Stefan, adica o bucla, total diferit de cea din specimen. Am cerut instantei sa ia alte acte, mai vechi, la intamplare, semnate de domnul Cernica si sa se repete expertiza, in sensul ca expertul sa specifice daca toate aceste semnaturi, de pe cererea de inscriere si celelate transferuri, sunt similare cu cea de pe actele de transfer ale celor doi jucatori. Poate ca sunt false toate, deoarece ele nu prea seamana cu specimenul executat de domnul Cernica, dar seamana foarte bine cu cele de pe actele lui Martac si Stefan, aflate in litigiu. Ne rezervam dreptul de a formula o plangere penala chiar – in aceasta situatie” – anunta avocatul clubului prahovean, cazul fiind departe de a-si consuma ultimul episod aici.

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 10 Jan. 2013, 16:14 Liga 3
Pe aceeași temă