Liderul seriei a șasea se respectă

02 Mar. 2009, 17:06 Liga 3
Liderul seriei a șasea se respectă

Returul a debutat pentru trupa pregătită de Florin Fabian cum era de așteptat, cu o victorie în deplasarea de la FC Bihor II. Cele trei puncte nu au fost obținute ușor, în condițiile în care terenul i-a dezavantajat clar pe galben-albaștri, înaintea partidei disputîndu-se jocul de liga a II-a dintre FC Bihor și Unirea Alba Iulia. FC Baia Mare s-a impus datorită valorii, experienței, dar iarăși sîntem obligați să tragem nu știu al cîtelea semnal de alarmă. Există mari probleme financiare, jucătorii fiind neplătiți de luni bune. Și chiar există riscul ca FC Baia Mare să nu termine campionatul și, implicit, obiectivul să fie compromis. Elevii lui Fabian și Bumb sînt deciși să nu mai continue în condițiile actuale, să muncească gratis, și ar fi păcat, avînd în vedere că în acest moment există o echipă puternică, care are la activ 16 victorii și doar două egaluri. Autoritățile trebuie să intervină, pentru că este echipa orașului și acum, cînd FC Baia Mare are 16 puncte avans față de locul doi și foarte aproape de Liga a II-a, totul să se ducă pe rîpă. Și soluții de redresare a corabiei trebuie găsite în primul rînd de actuala conducere a clubului, care se pare că nu ar mai fi agreată de lotul de jucători, care se consideră amăgiți de promisiunile care li se fac în fiecare zi.

 

FC Baia Mare a deschis scorul în minutul 21, în urma unei lovituri de pedeapsă. Szentlaszloi îl lansează pe Batin, care este faultat în careul advers. Lovitura de la 11m este executată de portarul Bota: 0-1. Băimărenii își vor mări avantajul în ultimul minut al primei reprize. Lovitură liberă de la 30 m central, Szentlaszloi trimite în bară, mingea ricoșează în centrul careului, de unde Vanca trimite cu capul în poarta goală: 0-2. Gazdele vor reduce din handicap în minutul 62. Vanca faultează în careu, se acordă penalty pentru orădeni, iar Ban transformă: 1-2. Liderul încheie definitiv conturile în minutul 88. Ernszt se bate pentru minge în terenul advers, mingea ricoșează la Batin, aflat la 10 metri de poartă, lateral dreapta, cu spatele, șutează din întoarcere pe jos în colțul lung și înscrie: 1-3.

Stadionul Municipal. Spectatori, aproximativ 200.
Au marcat: Ban (62 – 11 m), respectiv Bota (21 – 11 m), Vanca (45), Batin (88).

FC Bihor Oradea II: Fildan – Letan, Indrieș, Miheș, Pop Florin, Pop Șerban (56 Ardelean), Achim, Butuc (69 Lobonț), Balla, Ban, Andor. Rezerve: Vesa – Huiduc, Eșan, Bibart, Gavrilaș. Antrenor: Gheorghe Silaghi.
FC Baia Mare: Bota – Colar, Iodi, Hodor, Bar, Barboloviciu (56 Achim), Drule (54 Negrea), Vanca, Szentlaszloi (81 Ernszt), Iațu (87 Duruș), Batin. Rezerve: Șter – Bichiri, B. Lazăr. Antrenori: Florin Fabian – principal, Dinu Bumb – secund, Vasile Șleam – cu portarii.
Arbitri: Remus Avram, Cristian Pleșa, Andrei Nicolae Chițoiu (toți Timișoara). Rezervă: Răzvan Drăgoi (Timișoara). Observator FRF: Sorin Vădana (Cluj).
Cartonaș roșu: Hodor (81 – cumul de galbene).
 

Articol scris de Cosmin Filip

 

02 Mar. 2009, 17:06 Liga 3
Pe aceeași temă