Incertitudine la Liga a III-a! Luni se decid seriile!

06 Aug. 2009, 18:35 Liga 3
Incertitudine la Liga a III-a!** Luni se decid seriile!

Incredibil, dar adevărat! Cu doar o săptămână înainte de startul campionatului la Liga a III-a nu se știe componența finală a celor șase serii, deși s-a făcut o primă repartizare pe 27 iulie. Motivul este simplu. Se pare că un număr de 20-25 de echipe nu pot lua startul în noul sezon din cauza problemelor financiare. Din această cauză, federația se vede pusă în ingrata situație de a regândi sistemul competițional pentru sezonul 2009-2010 la nivelul celui de-al doilea și al treilea eșalon. În ședința de azi a Comitetului Executiv s-a stabilit ziua de luni pentru luarea unei decizii finale în ceea ce privește structura Ligii a III-a.

 

Contactat telefonic, unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga a III-a în Comitetul Executiv, Ștefan Stana a confirmat pentru Liga2.ro gravitatea situației.

 

"Luni dimineață am fost convocați la federație, atât eu cât și domnul Rusen, în calitate de reprezentanți ai cluburilor din al treilea eșalon. Împreună cu oficialii federației vom analiza fiecare dosar în parte al tuturor echipelor care vor să participe în noul sezon. În funcție de rezultatul final al acestor verificări, vom decide și componența finală a seriilor. Nu este exclus să fim puși în neplăcuta situație de a avea serii inegale ca număr de participante. Este un moment dificil pentru fotbalul mic, cauzat de gravele probleme financiare ale majorității echipelor", s-a confesat președintele Berceniului.

 

O informație de ultimă oră dă o imagine mai clară a dezastrului existent în acest moment la Liga a III-a. Se pare că a fost luată în calcul și amânarea primei etape de campionat pentru a se mai câștiga un pic de timp. Din păcate, mult așteptata reformă a ligilor inferioare este pe cale să înceapă în mod natural, lipsa fondurilor forțând din ce în ce mai multe echipe să renunțe la ideea de a evolua în eșaloane superioare.

 

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

 

 

06 Aug. 2009, 18:35 Liga 3
Pe aceeași temă