Iftodi deplânge situația în care a ajuns fotbalul în Tulcea: „Chiar sunt nedumerit, am tot întrebat unde sunt juniorii, tinerii fotbaliști”

Marius ANGHEL 13 Jan. 2015, 12:31 Liga 3

Fostul multiplu campion cu Dinamo, Steaua și Rapid, Daniel Iftodi, spune că privește cu tristețe la viitorul fotbalului tulcean, acolo unde nu prea vine nimic din spate deși ani de zile s-au cheltuit miliarde cu echipele de copii și juniori.

De peste un an de zile Iftodi a revenit acasă, la Tulcea, ca antrenor al echipei Delta Dobrogea, formație nou înființată de Consiliul Județean după ce Primăria a retras sprijinul și a aprobat dizolvarea fostului club de liga secundă Delta Tulcea.

Iftodi a preluat echipa încă din liga a patra, de la o altă glorie a fotbalului tulcean și el fost fotbalist la Dinamo, chiar și în celebra semifinala cu Liverpool, Gheorghe Iamandi.

După promovarea în liga a treia, împreună cu antrenorul Constantin Gache, cu un parcurs excelent pentru o nou-promovata, Iftodi face o scurtă radiografie a turului și expune câteva probleme generale care afectează competiția fotbalistică.

„Având în vedere că am venit peste noapte în județ, ne-am înființat cu jucători aduși de la plajă, am câștigat județeana, am câștigat categoric barajul (6-0 cu CFR Constantă), și suntem la egalitate cu Dunărea Călărași, dar, la golaveraj, acum, la final contează rezultatul direct și noi am câștigat la Călărași, l-aș mânia pe Dumnezeu să spun că nu sunt mulțumit de rezultate. Ținând cont și de faptul că am pornit cu jucători care abia dacă se cunoșteau după nume, asta s-a văzut în înfrângerea cu Juventus, apoi am turat motoarele și am avut unsprezece meciuri fără înfrângere, ce mai vreți de la o nou promovată, în comparație cu echipe cu mare experiență în această ligă precum Dunărea, Juventus, Tunari, Axintele, cu mulți jucători tineri” spune Iftodi, care regretă faptul că nu mai vin tineri talentați din spate. „Chiar sunt nedumerit, am tot întrebat, vorbeam și cu președintele Manolache, cu oameni de fotbal din Tulcea, unde sunt juniorii, tinerii fotbaliști. Nu sunt. Delta a avut mereu echipe de juniori la toate nivelurile, profesori, dar nu a ieșit nimic. Acum avem un singur jucător din pepiniera tulceană, de la juniori, pe Bacanov. Un singur jucător e mult prea puțin, e de neexplicat. E păcat că suntem nevoiți să aducem mereu jucători de la Galați, Constanta, București” spune Daniel Iftodi.

Manolache: „Pe jucătorii tulceni îi pot număra pe degete”

La rândul său, președintele clubului Delta Dobrogea, Florentin Manolache, recunoaște că această lipsă a tinerilor fotbaliști tulcenii reprezintă un mare handicap pentru club, în primul rând la capitolul financiar și apoi la capitolul imagine. „E trist să fii obligat să aduci jucători din București, Bistrița și pur și simplu să nu existe jucători din Tulcea pe care să îi aplaude tulcenii. Vorbesc de tineri, nu de clasicul nucleu de fotbaliști tulcenii deja arhicunoscuți. Îi număr pe degete pe cei din lot- Crețu, Dragu, Judeanu, Bacanov, Nitor, Filip, Negruț. Apoi îi poți număra pe o mână și pe cei care mai joacă la alte echipe, sunt foarte puțini tulceni- Pantelie, Crețu Vișan, Panait, cam atât, poate am uitat unu doi, dar nu cred. Ca în ultimii ani de zile un singur junior să ajungă la liga a treia. Este foarte trist, spune multe. Așa sunt în situația de a aduce jucători din alte județe, avem cheltuieli mult mai mari în comparative cu o echipă din jurul Bucureștiului de exemplu, plătim masă, cazare, transport, dincolo de salarii și prime, pot spune că avem cheltuieli aproape duble” spune președintele Manolache.

În altă ordine de idei, lotul Deltei Dobrogea se va reuni la finele lunii ianuarie, deocamdată existând discuții cu mai mulți jucători din liga secundă, fiind vizați un fundaș central, un atacant dar și un portar.

Sursa: Ziarul de Tulcea

Marius ANGHEL 13 Jan. 2015, 12:31 Liga 3
Pe aceeași temă