Descătușare! Rapid a defilat cu Delta Dobrogea și s-a instalat pe prima poziție în Liga 3. Vlada și Matulevicius au reușit noi goluri, dar nu ca „bomba” lui Alin Cârstocea

Marius ANGHEL 08 Sep. 2018, 22:00 Stiri
Descătușare! Rapid a defilat cu Delta Dobrogea și s-a instalat pe prima poziție în Liga 3.** Vlada și Matulevicius au reușit noi goluri, dar nu ca

După chinurile cu Progresul Spartac și SC Popești Leordeni, din care a ieșit, totuși, cu patru puncte, Rapid a avut o misiune facilă în etapa a 3-a a Ligii 3, Seria 2. În fața ultimei clasate Delta Dobrogea Tulcea, altă dată o echipă cu pretenții la promovare, giuleștenii au trecut, pe teren propriu, cu 5-0. Marian Vlada și Deivydas Matulevicius au punctat din nou pentru alb-violeți, în timp ce Alin Cârstocea, Sergiu Jurj și Petre Goge au marcat pentru prima dată în acest sezon.

Misiunea contra tulcenilor a fost simplificată încă din startul jocului. După doar patru minute, un un-doi între Jorza și Matulevicius a destabilizat rapid defensiva oaspeților, fostul utist trimițând la 12 metri ușor lateral stânga, acolo unde Marian Vlad, nemarcat, a preluat și a înscris cu latul la colțul lung. Jucătorii lui Damian Băncilă au rezistat apoi presiunii venite de pe teren, cât și din tribune, însă doar până în minutul 31, atunci când Rapidul s-a distanțat. O pasă lungă din defensivă până în marginea careului advers l-a făcut pe Alin Cârstocea să înscrie superb. Fostul jucător al Viitorului lui Hagi a preluat cu vârful din alergare și a șutat lobat din 16 metri lateral stânga peste portar, sub transversală.

Descătușare în ultimele minute după un meci oricum dominat în totalitate

După un 2-0 decent înregistrat la pauză de Delta, în partea secundă a fost depășită în multe rânduri și a încasat doar alte trei, fiindcă rapidiștii mai mult s-au distrat și nu s-au concentrat prea mult la finalizare.

Deivydas Matulevicius nu avea cum să ridice scorul la proporții de neprezentare atunci când, în minutul 50, a fost găsit ideal în fața careului mic de centrarea din dreapta a lui Vlada. Lituanianul scăpat din marcaj doar a pus latul din 6 metri și a trimis pe lângă Strechie. Ionuț Voicu (81) putea puncta și el, însă a luat la țintă bara din stânga dintr-un șut din marginea careului.

În ultimele minute, rapidiștii s-au dezlănțuit. Min 85 Goge a ridicat o mingea peste apărare, Sergiu Jurj a preluat și a fost faultat pe linia de 6 metri de Nițor, arbitrul dictând, normal, penalty. Același Sergiu Jurj (86) a punctat cu sânge rece, în dreapta, la semiînălțime, din lovitură de pedeapsă, însă acesta nu avea să fie ultima reușită a partidei. În al patrulea minut al prelungirilor, Petre Goge, intrat pe final de joc pe teren, s-a dus în colțul din dreapta pentru a primit scurt mingea, a avansat până la marginea careului, acolo de unde a finalizat cu gol la rădăcina primei bare, după ce balonul a fost deviat ușor de un fundaș și l-a păcălit pe Strechie.

Golul de 5-0 a dus Rapidul pe primul loc în Seria a 2-a, giuleștenii depășind la golaveraj echipa din Popește Leordeni, cea care la 4-0 era ea cea care încheia etapa în fruntea clasamentului. Cu șapte puncte și golaveraj 8-2, alb-vișinii depășesc cluburi ca SC Popești Leordeni, CS Afumați, Unirea Slobozia și CS Făurei, toate cu același punctaj după primele trei etape.

Marți, Rapidul joacă în turul 4 al Cupei României, du Daco-Getica București, iar în campionat, în etapa a 4-a, o întâlnește vineri, de la ora 17:00, în deplasare, pe FCSB 2.

TOATE REZULTATELE etapei a 3-a le poți vedea AICI

FOTBAL CLUB RAPID – DELTA DOBROGEA TULCEA       5-0
Marian Vlada 4′, Alin Cârstocea 31′, Deivydas Matulevicius 50′, Sergiu Jurj 86′ – pen., Petre Goge 90+4′

Rapid: Ciuculescu – I. Voicu, Al. Iacob, Vas. Maftei, Demici – Iul. Ilie, Mir. Grigore, Cârstocea, Jorza – Matulevicius, Vlada
Rezerve: Drăghia – Neacșu, Burlacu, Jurj, Dovleac, Lădaru, Goge
Antrenor: Constantin Schumacher

Delta Dobrogea: Strechie – Mihalcea, Nițor, Chire, Jecu – Petcu, Itoafa, Buțu – Mașca, Tomescu, Ciurea
Rezerve: Sciganov – Stoica, Mantu, Mihai, Dumitru, Frățilă, Cudalbu
Antrenor: Damian Băncilă

Rezultatele obținute de Rapid în Liga 3:

Et. 1: Fotbal Club Rapid – Progresul Spartac   2-1
Deivydas Matulevicius (81), Amir Jorza (90+2) / Mircea Donca (40)
Et. 2: SC Popești Leordeni – Fotbal Club Rapid     1-1
Marin Luca (59) / Marian Vlada (86 – pen.)
Et. 3: Fotbal Club Rapid – Delta Dobrogea Tulcea       5-0
Marian Vlada (4), Alin Cârstocea (31), Deivydas Matulevicius (50), Sergiu Jurj (86 – pen.), Petre Goge (90+4)

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid București

Marius ANGHEL 08 Sep. 2018, 22:00 Stiri
Pe aceeași temă