Gestul extrem care l-a dus la spital, cu venele tăiate! Portarul echipei Progresul Spartac ratează meciul retur al barajului cu CSM Slatina. Manșa tur, decisă de un penalty inventat de Ionuţ Coza

Marius ANGHEL 06 Aug. 2020, 15:48 Liga 3

Au fost nervi mulți la finalul meciului tur al barajului de promovare în Liga 2 dintre Progresul Spartac și CSM Slatina, primele două clasate din Seria a 3-a a Ligii 3, încheiat cu victoria echipei oltene cu 1-0, dintr-un penalty controversat acordat de arbitru în prelungiri. La vestiar, portarul trupei bucureștene a spart un geam cu pumnul, s-a tăiat la vene, astfel că a avut nevoie de intervenția medicilor de pe ambulanță. Iulian Răduță a fost transportat la spital și va rata meciul retur, care are loc duminică, la Slatina.

Iulian Răduță s-a tăiat la vene după ce a spart un geam cu pumnul, la vestiar

Progresul Spartac a relatat pe site-ul oficial grozăvia făcută de portarul Iulian Răduță la finalul meciului cu CSM Slatina. Nervos pe faptul că echipa sa a pierdut, și în urma unui penalty controversar, goalkeeperul a dat cu pumnul într-un geam de la vestiar și s-a tăiat la vene. Cum sângerarea nu a putut fi oprită în scurt timp, Răduță a fost transportat la spital cu ambulanța.

”De parcă nu am fi avut oricum o mulțime de probleme, a mai apărut încă una, gravă, pentru jocul retur de duminică, de la Slatina.

Portarul titular, Iulian Răduță, nu va putea evolua. Acesta s-a accidentat în vestiar, la finalul meciului tur cu oltenii. Nervos, după acel penalty inexistent, Răduță a spart un geam termopan, lovindu-l puternic cu pumnul. Numai că acest impact i-a cauzat goal-keeper-ului progresist o rană urâtă la mână. Tăietura destul de adâncă a fost tratată inițial în ambulanța care a deservit meciul. Cum medicii nu au putut opri sângerarea, s-a decis transportarea portarului la spital, pentru o intervenție mai complexă.

Astfel, Iulian Răduță devine indisponibil pentru jocul în care progresiștii trebuie să întoarcă acest rezultat de 0-1”, a anunțat echipa bucureșteană.

Un penalty inventat de arbitrul Ionuţ Coza a decis meciul Progresul Spartac – CSM Slatina

Meciul dintre Progresul Spartac și CSM Slatina a fost decis dintr-un penalty care pare mai degrabă inventat de arbitrul central Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov).

În minutul 90+2, după o repriză a doua mai bună a oltenilor, Cătălin Doman a primit mingea în flancul stâng de atac, a pătruns și a picat în careu, în marginea sa. Coza a dictat imediat penalty, deși faultul nu a fost clar și nici faptul că posibilul contact s-ar fi produs măcar pe linie. Jucătorii Progresului Spartac au protesta, însă degeaba.

Două minute mai târziu, în 90+4, Vasile Gheorghe a bătut penalty-ul cu sânge rece, în dreapta, sus, aproape de vinclu, și a deschis scorul la un minut după ce au expirat prelungirile arătate inițial. Iulian Răduță a sărit pe direcția execuției, însă n-a avut nicio șansă să pareze.

Pe site-ul oficial, în articolele postate după acest meci, Progresul Spartac a precizat următoarele despre faza care a decis jocul:

”După un joc echilibrat, cu ocazii destul de puține, CSM Slatina se impune la limită, 1-0, cu un gol înscris la ultima fază a meciului dintr-un penalty ce a părut acordat cu maximă larghețe de arbitru după un plonjon în marginea careului al lui Doman.”

”Una peste alta, a părut că jocul elaborat de pase al bleu-albaștrilor mai are nevoie de timp pentru a se regăsi, în timp ce un jucător de talent de genul lui Doman poate inventa o “ghidușie” și trezit din somn la 3 dimineața! Asta nu înseamnă însă că penalty-ul dat pe final ar fi avut vreo legătură cu realitatea…”

Reacția lui Mihai Ianovschi, antrenorul echipei CSM Slatina, după acest meci, o poți citi AICI.

Andrei Eremia, mesaj pentru suporteri: ”Dacă am juca pe Marte ați merge și acolo cu noi să ne încurajați”

După joc, antrenorul Progresului Spartac, Andrei Eremia, le-a mulțumit suporterilor echipei care au stat în spatele unui dintre gardurile care împrejmuiesc stadionul și și-au încurajat favoriții de acolo.

”La final de meci, suporterii s-au grupat la intrarea principală a stadionului și au așteptat întregul lot progresist, staff și jucători, cântând împreună, ca în vremurile bune. Scandarea favorită a fost aceea care făcea trimitere la o victorie miraculoasă, în retur, la Slatina. În plus, în momentul în care ambulanța care îl transporta pe Răduță la spital a ieșit din stadion, suporterii l-au aplaudat pe portarul bleu-albastru”, a scris Progresul Spartac.

Ne-am dorit să reușim un joc care să ne facă să ne bucurăm împreună la sfârșit. Știm toți că putem juca mult mai bine de atât. Voi, suporterii, ați fost extraordinari. Probabil că dacă am juca pe Marte ați merge și acolo cu noi să ne încurajați. Vă mulțumim, iar duminică vom face tot ce ține de noi pentru a sărbători împreună după meci!”, a fost mesajul de mulțumire pentru suporteri, postat de antrenorul Andrei Eremia pe Facebook.

Dacă nu se va impune în meciul din 9 august, de la Slatina, sezonul acesta ar reprezenta pentru Progresul Spartac al treilea an în care ratează promovarea. În anii trecuți, formația bucureșteană a pierdut accederea în Liga 2 în fața celor de la SSC Farul Constanța, respectiv Rapid.

Marius ANGHEL 06 Aug. 2020, 15:48 Liga 3
Pe aceeași temă